استفاده از تسهیلات کرونایی واحد های تولیدی و فروش اموال مازاد دستگاهها از مصوبات جلسه شورای اداری استان بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، نماینده ولی فقیه در استان و امام
حجت الاسلام والمسلمین قریشی با قدردانی از زحمات کادر درمانی و مدافعان سلامت استان ابراز امیدواری کرد تا به زودی واکسن بیماری کرونا توسط محققان ایرانی کشف شود.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات معیشتی مردم گفت: رزمایش مساوات و مواسات بار دیگر توسط رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفت و این وظیفه مردم و مسئولان را در جامه عمل پوشاندن به این مهم سنگین تر می کند.
امام جمعه ارومیه با اشاره به تحریم های ظالمانه دشمنان علیه ملت ایران تنها راه پیروزی را مقاومت در برابر دشمنان ایران اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب با نام جهش تولید نام گذاری شده است و باید مسئولان اجرایی استان در اجرای اين مهم بر رونق تولید ، استفاده از ظرفیت های استان خصوصا منطقه آزاد ماکو ، صادرات محور کردن کالاهای تولیدی استان و بازاریابی در بازارهای جهانی برای فروش بیش از پیش محصولات تولیدی تاکید داشته باشند.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اجرای دوباره رزمایش مواسات و همدلی در کشور گفت: استانداری آذربایجان غربی آمادگی دارد ۵۰ هزار بسته معیشتی را برای نیازمندان تهیه کند.
آقای شهریاری افزود: در کشور ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای ایجاد رونق تولید در واحد های مختلف صنعتی ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس بخشنامه هیات وزیران شناسایی و اعلام اموال منقول و غیر منقول مازاد دستگاههای اجرایی استان ، مستند سازی و فروش آنها با تعیین استانداران انجام می شود که در آذربایجانغربی دستگاههای مختلف اجرایی باید همکاری لازم را داشته باشند.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به این که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در سال جاری تمام طرح های نیمه تمام بالای ۸۰ درصد به اتمام می رسند تصریح کرد: در طول خدمت دولت های یازدهم و دوازدهم در آذربایجانغربی طرح هایی به ارزش بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان اجرا شده که دستاورد بزرگی در استان محسوب می شود.
آقای شهریاری توسعه شبکه گاز رسانی ، ایجاد ۶۰ هزار هکتار اراضی مجهز به شبکه های فرعی و اصلی آبیاری را از جمله کارهای انجام شده در استان دانست و گفت: در سال جاری طرح هایی به ارزش هزار و ۲۱۶ میلیارد تومان تا پایان سال در استان افتتاح می شود.
وی ۱۸ طرح اقتصاد مقاومتی با ارزش ریالی ۵۱۱ میلیارد تومان اعتبار و ۵۵ طرح جهش تولید با اعتبار ۱۴۳ میلیارد تومان را از جمله این طرح ها عنوان کرد.
استاندار آذربایجان غربی گریزی به جذب تسهیلات کرونایی واحد های تولیدی و فعالان اقتصادی متضرر از شرایط کرونایی زد و افزود: یک هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان سهم استان از این تسهیلات است که متاسفانه تاکنون در خواست ها زیر ۲۰۰ میلیارد تومان می باشد.وی از مسئولان مربوطه و فرمانداران خواست تا در این زمینه اطلاع رسانی های لازم را انجام دهند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور نیز در این جلسه با انتقاد از سختگیری برخی از بانک های عامل برای بازپسگیری بدهی واحد های مختلف تولیدی گفت: کارگروه رفع موانع تولید استان می تواند ۶ ماه برای بدهی واحد های تولیدی به بانک ها از بانک ها استمهال بگیرد تا این واحد ها با راه اندازی چرخ تولیدی خود بتوانند بدهی بانک ها را نیز بپردازند.
آقای زالی افزود: کمتر از ۲۰ درصد از بدهی معوق بانک مرکزی متعلق به واحد های تولیدی است.
وی تصریح کرد: در استان واحد های تولیدی راکد و نیمه راکد که به جهت تملک بانک تعطیل شده اند را شناسایی کرده و با حل مشکلات آنها خط تولیدشان را راه اندازی می کنیم.
نماینده مردم تکاب و شاهین دژ در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بر احصا موانع رونق تولید تاکید کرد و گفت: بانک های عامل باید در زمینه کمک به واحد های مختلف تولیدی در جهت کاهش بیکاری دراستان نقش بی بدیل خود را ایفا کنند.
همتی بر بازبینی بخشنامه های اداری و کاهش عوارض و مالیات واحد های تولیدی در جهت کمک به این واحد ها تاکید کرد.
وی همچنین به مسائل و مشکلات زیربنایی موجود در دو شهرستان تکاب و شاهین دژ نیز اشاره کرد.
رییس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی نیز در این جلسه با اشاره به مدیریت موفق درمانی استان برای مهار ویروس کرونا گفت: همدلی و همراهی مسئولان خصوصا صدا و سیما برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در هفته های گذشته قابل قدردانی است.
دکتر آقازاده با بیان این که موج دوم شیوع کرونا را در استان گذراندیم افزود: محدودیت های اعمال شده و رعایت دستورالعمل های بهداشتی موجب شد تا روند ابتلای به این ویروس به یک روند ثابت و یکسانی تبدیل شود.
وی درصد کشندگی این ویروس را تا تاریخ ۳۰ تیرماه در کشور ۵.۲ دهم درصد مبتلایان عنوان کرد و گفت: این درحالی است که درصد کشندگی ویروس کرونا تا تاریخ ۳۰ تیرماه در آذربایجانغربی ۳.۵ درصد مبتلایان است که مدیریت خوب درمانی استان را نشان می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه همچنین اشاره ای به طرح های مورد بهره برداری در نهم مرداد ماه داشت و افزود: در ۹ مرداد ماه به صورت ویدئو کنفرانس توسط ریاست جمهوری بیمارستان آیت ا.. خویی ، کلینیکهای تخصصی سلماس و پلدشت و پایگاه سلامت شاهین دژ افتتاح می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این جلسه با اشاره به این که اعتبار مصوب استانی یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است گفت: تخصیص اعتبارات تا انتهای تیر ماسال جاری ۹۱ درصد محقق شده است.
آقای حضرتی با بیان این که طرح های اقتصاد مقاومتی در اولویت کاری دولت قرار دارد افزود: امسال بیش از ۳۰۰ طرح مهم عمرانی و اقتصادی در استان تا پایان سال به اتمام می رسد.
وی با اشاره به اجرای طرح کاهش سن میانگین مدیران در کشور گفت: بر اساس مصوبه هیات دولت از این به بعد افراد بالای ۵۵ سال و بیش از ۲۵ سال خدمت به مناصب مدیریتی در دستگاههای مختلف اجرایی منصوب نخواهند شد که علاوه بر آن از بانوان نیز در ۳۰ درصد مناصب مدیریتی استفاده می شود.
آقای حضرتی میانگین سن مدیران در استان را حدود ۳۹ سال عنوانکرد و افزود: این مهم نشان می دهد که آذربایجان غربی در تحقق این مهم پیشتاز است.
آقای غفارپور مدیرکل دارایی و امور اقتصادی استان نیز در این جلسه گفت: دستگاههای مختلف اجرایی تا پایان شهریور فرصت دارند اعتبارات غیر نقدی را جذب نمایند.
آقای غفارپور همچنین بر شناسایی اموال مازاد و فروش یا مولد سازی آنها در دستگاههای مختلف تاکید کرد.