رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد: در زمینه برنامههای تولید و اشتغال ذیل تبصره ۱۸ قانون بودجه تاکنون هفت برنامه به استان ابلاغ شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما یزد، سید مجتبی حسینی پور گفت: برنامههای تولید و اشتغال ذیل تبصره ۱۸ قانون بودجه شامل ۱۴ برنامه در حوزههای مختلف است که هفت برنامه آن شامل سیاستهای فعال بازار کار، بافت فرسوده شهری، کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شرکتهای دانش بنیان، صنعت و معدن و فرهنگ و هنر به استان یزد ابلاغ شده است.
وی گفت: بررسی آخرین وضعیت عملکرد اجرای برنامههای تولید و اشتغال استان، موضوع بند الف تبصره ۱۸ قوانین بودجه درسالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نشان میدهد در برخی از بخشها خیلی خوب عمل کرده، ولی در برخی از بخش دارای عملکرد ضعیفی هستیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد، منابع اصلی تامین مالی تبصره ۱۸ را سپرده گذاری صندوق توسعه ملی، تسهیلات بانکی (که در برخی بخشها مشمول کمک سود بوده) و کمکهای بلاعوض ذکر کرد.
حسینی پور، در تشریح آخرین وضعیت عملکرد استان در بخشهای مختلف گفت: برنامه بازآفرینی شهری دارای دو بخش کمکهای بلاعوض و تسهیلات است که میزان تخصیص در این برنامه ۴۰ درصد بوده است.
وی، افزود:باتوجه به تخصیص صورت پذیرفته میزان عملکرد مالی این بخش در استان ۱۲.۴ درصد است که از میانگین کشور (۲۰ درصد) پایینتر است و همچنین سهم استان یزد از عملکرد کشوری ۲ درصد است، که براساس برنامه باید ۳.۲ درصد باشد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد ادامه داد: در حوزه تسهیلات بازآفرینی نیز پیش بینی پرداخت تسهیلات به ۳۳۰۰ واحد در برنامه صورت گرفته است که عملکرد استان در این زمینه مناسب نیست.
حسینی پور، در این رابطه گفت ضروری است کلیه دستگاههای اجرایی مرتبط با موضوع بازآفرینی شهری (راه و شهرسازی، شهرداری ها، نظام مهندسی راه و ساختمان، فرمانداریها و بانک مسکن) اقدامات لازم را جهت اطلاع رسانی مطلوب و اجرایی شدن طرح تسهیلات مسکن در محلات هدف مبذول کنند.
وی همچنین گفت:در بخش کشاورزی، طبق برنامه سهم استان از تسهیلات و کمک سود ۳.۷ درصد بوده که با پیگیریهای مناسب مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان و دستگاههای همکار، حدود ۲ برابر سهمیه استان، منابع مالی جذب شده است.
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان گفت:در بخش صنعت، تقریبا میزان اعتبار و سهمیه پیش بینی شده برای استان جذب شده است که باتوجه به متمرکز بودن اعتبارات مذکور در کشور و امکان استفاده منابع بیشتر از سهمیه (درصورت داشتن پروژه) توسط استان ها، باید تمهیدات لازم جهت جذب حداکثری منابع صورت پذیرد.
حسینی پور خاطرنشان ساخت در خصوص برنامه سیاستهای فعال بازار کار، در مجموع کارورزهای جذب شده طی سالهای ۹۷ و ۹۸ در استان ۳۶۶ نفر بوده است که ۱.۴ درصد از عملکرد کشور میباشدو به نظر میرسد اگر شهرستانها و دستگاههای اجرایی در این خصوص فعالیت و مساعدت بیشتری داشته باشند، قطعا عملکرد بهتری در استان رخ خواهد داد.
وی در این رابطه خاطرنشان ساخت: ضروری است کلیه دستگاههای ذیربط طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی با محوریت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اقدامات لازم را جهت اطلاع رسانی و اجرای مطلوب طرح مذکور با همکاری انجمنها و تشکلهای بخش خصوصی به عمل آورند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سهم استان یزد از تسهیلات حوزه دانش بنیان را ۲.۲ درصد معادل تقریبا ۴۰ میلیارد تومان و از کمکهای بلاعوض حدود ۵ میلیارد تومان از اعتبارات کشوری اعلام کرد.
حسینی پور همچنین گفت: در حوزه تسهیلات گردشگری سهم استان از برنامه ۵.۱ درصد از منابع کل کشور بوده که متاسفانه تاکنون هیچگونه جذبی صورت نگرفته است.
وی افزود از جمله دلایلی که شاهد عملکرد مناسب استان در جذب منابع در حوزه گردشگری نبوده ایم متمرکز بودن روند تایید و پرداخت تسهیلات این بخش در مرکز (وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) است.
وی خاطرنشان ساخت:یکی از مشکلات موجود در این بخش تصمیم گیری در مرکز برای پروژهها میباشد که باید مساله تفویض اختیار به استان در راستای جذب بهتر و بیشتر تسهیلات تبصره ۱۸ در حوزه گردشگری پیگیری شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در پایان ضمن تاکید بر ظرفیت بالای تبصره ۱۸ در استان گفت: باید بگونهای پیگیری و اقدام شود تا تمامی مفاد دستورالعملهای منعقده بین سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانههای مرتبط در این زمینه توسط دستگاههای استانی عملیاتی شود.