به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق بین المللی پول در یک پست وبلاگی که سه شنبه منتشر شد نوشت همه گیری کووید ۱۹ میتواند پیشرفتهای زنان طی سه دهه اخیر برای کاهش شکاف اقتصادی میان آنها و مردان را به خطر بیاندازد.
شوک اقتصادی ناشی از بحران بهداشتی بیش از مردان، بر زنان تاثیر میگذارد، زیرا زنان بیشتر در مشاغلی مانند صنایع خدماتی، خرده فروشی، گردشگری و هتل داری فعال هستند که به شدت تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته اند.
جورجیوا در این مطلب به اتفاق سه تن دیگر از مسئولان صندوق بین المللی پول نوشت: در آمریکا میزان بیکاری زنان از آوریل تا ژوئن ۲۰۲۰ دو درصد بیشتر از مردان شده است. به دلیل ماهیت کار زنان، بسیاری از آنها نمیتوانند دور کاری کنند.
بنابر اطلاعات صندوق بین المللی پول، زنان در مقایسه با مردان حدود ۲.۷ ساعت بیشتر در روز به کارهای خانه داری میپردازند. جورجیوا نوشت: زنان بیشتر مسئولیتهای خانوادگی ناشی از تدابیر قرنطینه مانند تعطیلی مدارس را برعهده گرفته اند. به محض اینکه تدابیر قرنطینه لغو شوند، زنان زمان بیشتری برای یافتن شغل تمام وقت خواهند داشت.
البته گزارشی در ماه مه هم نشان داد به دلیل مشکلات دائمی مربوط به نگهداری فرزندان، اشتغال زنان ۱.۱ درصد و اشتغال مردان ۲.۴ درصد افزایش یافته است.
مسئله بسیار غم انگیز در بسیاری از کشورهای در حال توسعه این است که تعداد بیشماری از دختران جوان برای تامین هزینههای خود ناچار شده اند مدرسه را رها و کار کنند.
در هند از زمان آغاز قرنطینه ازدواج برنامه ریزی شده برای دختران جوان ۳۰ درصد افزایش یافته است. نویسندگان این مطلب میگویند بدون آموزش، این دختران جوان از نبود دائمی سرمایه انسانی رنج خواهند برد و چرخه فقر در میان زنان همچنان ادامه خواهد یافت. با این حال سیاستهای خوب برای رونق اقتصادی میتواند تاثیرات منفی بحران بر زنان را محدود و از شکستهای جدید برای برابری جنسیتی جلوگیری کند.
جورجیوا از ابتکار عملهای مثبت صورت گرفته در اتریش، ایتالیا، پرتغال و اسلوونی برای اعطای مرخصی به والدین با دارا بودن فرزندانی در سنین تعیین شده استقبال کرد.