رئیس مجلس بر توسعه و گسترش روابط اقتصادی و تجاری با عراق تأکید کرد و گفت: پرونده مهم ترور آمریکایی (ترور سردار سلیمانی) باید با قدرت پیگیری شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز به پذیرایی از میلیونها زائر عزیز عراقی در مشهدالرضا و حضرت معصومه (س) مفتخر است و تلاش میکند روابط خوبی با مردم عراق بیش از گذشته داشته باشد. روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور در بالاترین سطح در حال تعمیق است، آمار تبادلات تجاری و گردشگری دو کشور رو به بهبود است هر چند اخیراً تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا دستخوش مشکلاتی شده است، اما عزم دو کشور بر افزایش حداکثری و روابط و مناسبات در حوزههای مختلف است.
وی تصریح کرد: ما در مجلس یازدهم محور اصلی خود را بر تحقق اقتصاد مردمی و مقاومتی بنا نهادیم و برنامهریزی جدی برای تحقق آن در دست داریم به ویژه در حوزه تجارت خارجی و بینالمللی اولویتهای مهم تحولی را در این دوره مجلس تعریف کردیم. مسیر توسعه روابط و تبادلات تجاری و اقتصادی با عراق به عنوان شریک راهبردی و همچنین با سایر همسایگان در اولویت اول مجلس است.
آقای قالیباف یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران وظیفه خود دانست که در هنگام حمله گروه وحشی تروریستی تکفیری داعش به کمک برادران خود بیاید لذا به یاری خدا و مجاهدت مجاهدان، شکست گروه تروریستی تکفیری با همت نیروهای مسلح عراق و مردم و حشدالشعبی و به دست افتخارآفرینانی که جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند، حاصل شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ترور جنایتکارانه سردار شهید قاسم سلیمانی، قهرمان بینالمللی مبارزه با تروریسم و شهید بزرگوار ابومهدی مهندس و دیگر همراهان به دستور مستقیم ترامپ، رئیس جمهور آمریکا لکه ننگی است که هرگز از چهره دولتمردان کاخ سفید پاک نخواهد شد.
وی ادامه داد: آمریکا حریم عراق را نقض و با گستاخی اقدام به ترور کسانی کرده که برای خرد کردن استخوانهای تروریسم جان خود را به خطر انداختهاند و این موضوع سادهای نیست بنابراین پرونده بزرگ ترور آمریکایی با قدرت باید پیگیری شود.
آقای قالیباف تصریح کرد: ما معتقدیم تا زمان حضور نیروهای بیگانه در منطقه، منطقه به ثبات و پایداری نمیرسد؛ همچنین معتقدیم عراق قوی و پیشرفته الگوی مهمی در روابط دو کشور و روابط منطقهای میتواند باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشترکات بین کشورهای منطقه گفت: با توجه به اشتراکات، آموزههای دینی و اخلاقی به ویژه در شرایط سخت بحرانی ویروس کرونا، کدورتها و اختلافات منطقهای را باید کنار گذاشت و نقش ایران و عراق در این مسیر حائز اهمیت است.
آقای مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در این دیدار گفت: روابط تاریخی بین ایران و عراق و ارزشهای دینی و منافع اقتصادی بین دو کشور قابل تأمل است، ما با تکفیریها و داعش جنگیدیم و پیروز شدیم و جمهوری اسلامی ایران از ابتدا در کنار دولت و ملت عراق بوده است، لذا ما فراموش نمیکنیم که ایران همسایه مهمی برای عراق است و روابط بین دو کشور بخوبی ادامه پیدا کرده بنابراین مجدانه به سمت توسعه در همه زمینههای اقتصادی، فرهنگی و امنیتی حرکت میکنیم.
نخست وزیر عراق با اشاره به انتظارات مردم دو کشور افزود: دولت و پارلمان ایران و عراق با هماندیشی باید گسترش روابط را به سمتی هدایت کنند که خیر و برکت برای ملتها داشته باشد. عراق با احترام از ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در کنار خود از زمان مبارزه با نظام صدام و سپس تغییر نظام جدید در عراق یاد میکند.
وی با تأکید بر روابط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دو کشور بر پایه مشترکات گفت: ما باید به مسائل خصوصی و عدم دخالت در امور داخلی دو کشور و حمایت از یکدیگر احترام بگذاریم، عراق اجازه نمیدهد که سرزمینش بستر تهدید امنیتی ملت ایران باشد، در دیدارهای روز گذشته نیز مسائل مهم استراتژیک مطرح و بر همکاری دو کشور تأکید شد.
آقای الکاظمی ضمن تشکر از ایران به دلیل کمکهای دارویی و بهداشتی در شرایط بحران کرونا گفت: در ایام اربعین شاهد استقبال ملت عراق از ایران بودیم و این نشان از اهمیت جمهوری اسلامی ایران برای ما دارد.
آقایان اردکانیان وزیر نیرو، مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان، فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران، نگاهداری مشاور رئیس حوزه ریاست، امیرعبدالهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در حوزه بینالملل در این نشست حضور داشتند.
بر اساس این گزارش وزیر اقتصاد، برنامهریزی بر حمل و نقل، امور خارجه، دفاع، نفت، بهداشت و مشاور امنیت ملی عراق، نخست وزیر این کشور را همراهی کردند.