کارشناس پی بی اس با انتقاد از عملکرد کرونايي کاخ سفيد
همه کشورهای پیشرفته عملکرد بهتری از آمریکا داشته اند
استاد دانشگاه تولِین: همه کشورهای پیشرفته در جهان در زمینه مقابله با کرونا عملکرد بهتری از آمریکا داشته اند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی پی بی اس، مجری این شبکه ابتدا گفت: آمار و ارقام مربوط به شمار مبتلایان جدید و همچنین جان باختان ناشی از ویروس کرونا در آمریکا همچنان رو به افزایش است. آمِنا نواز، خبرنگار ما، در این باره گزارش میدهد:
خبرنگار پی بی اس گفت: حدود شش ماه پیش بود که نخستین موردِ شناسایی شده از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایالات متحده (آمریکا) مورد تأیید قرار گرفت. از آن زمان تاکنون، تلفات و خسارات ناشی از شیوع این ویروسِ خطرناک در آمریکا بسیار عظیم بوده است. بیش از ۳/۵ میلیون تن از مردم این کشور به این ویروس آلوده شده و بیش از ۱۴۰ هزار تن از آنها جان باخته اند. میلیونها تن نیز مشاغل خود را از دست داده اند و اکنون با آیندهای نامطمئن روبرو هستند.
خبرنگار افزود: اکنون دکتر جان بِری، استاد دانشکدهِ بهداشت عمومی در دانشگاه «تولِین» و نویسنده کتاب «آنفلوآنزای بزرگ» داستان مرگبارترین بیماری همه گیر در تاریخ، به ما در این برنامه پیوسته است تا ببینیم عملکرد آمریکا طی شش ماه گذشته در مقابله با شیوع کرونا چگونه بوده است و این که در آینده، ما باید چه کار کنیم تا از گسترش این بحران ممانعت به عمل آوریم.
خبرنگار گفت: جان بری! شما اخیراً در مقاله ای، ضمن نظر افکندن به عملکرد کشور ما در شش ماه گذشته، نوشته اید: «اگر ما در همان مرتبهِ نخست، کارها را به صورت صحیح انجام میدادیم، در حال حاضر، عملکرد ما نزدیک به صد در صد (بسیار مؤثر) میبود.»
وي افزود: البته وقتی ما اکنون به گذشته نگاه میکنیم، به راحتی میتوانیم چنین قضاوتهایی را انجام دهیم، اما این (کرونا) یک ویروس جدید و ناشناخته بود. از این رو، این سؤال مطرح میشود که شما چگونه میتوانید با این اطمینان بگویید که دقیقاً میدانید ما باید چه اقداماتی انجام میدادیم تا مانع از انتشار سریع این ویروس میشدیم؟
دکتر جان بِری پاسخ داد: هر کشورِ پیشرفتهِ دیگر در جهان (به غیر از آمریکا) این کار را انجام داده است. همه آنها در این زمینه عملکرد بهتری از ما داشته اند. برخی از آن کشورها عملکردی عالی در رابطه با مسائل بهداشت و سلامت داشته اند، به نحوی که کسی تصورش را هم نمیکرد که آنها بتوانند در این خصوص چنین عملکردی فوق العاده داشته باشند. ایتالیا کانون اصلی شیوع این بیماری در اروپا بود.
وي افزود: همه ما با صدمات و تلفات گسترده این بیماریِ همه گیر در ایتالیا آشنا هستیم. این در حالی است که در حال حاضر، در ایتالیا، کمتر از ۲۰۰ تن در روز به این ویروس مبتلا میشوند. اگر این رقم را فقط با شمار مبتلایان جدید در ایالت فلوریدای آمریکا مقایسه کنیم، به عملکرد عالی ایتالیا در این زمینه پی خواهیم برد، زیرا همین امروز، بیش از ۱۳ هزار تن در فلوریدا به این بیماری مبتلا شدند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: در ایالت تگزاس نیز امروز، بیش از ده هزار تن به این ویروس آلوده شدند. وقتی شما بیش از ده هزار موردِ جدید از ابتلا به کرونا فقط در یک ایالت آمریکا آن هم در ۲۴ ساعت دارید، انجام تستهای گسترده، غیرممکن خواهد بود. وقتی شما بتوانید شمار مبتلایانِ جدید را آنقدر کاهش دهید که ارقامِ آن به سطح ایتالیا، آلمان و سایر کشورهای اروپایی برسد، آنگاه میتوانید این بحران را به خوبی کنترل کنید.
وي خاطرنشان کرد: حال اگر ما به شرایط برخی از کشورهای آسیایی بنگریم، میبینیم که آنها نیز عملکردی بسیار خوب در زمینه مقابله با شیوع این ویروس داشته اند. شاید آمار و ارقامِ آنها حتی کمتر از کشورهای اروپایی باشد. فقط در چنین شرایطی است که شما میتوانید مدعی شوید کنترل این ویروس را به دست گرفته اید. البته ما (در آمریکا) هنوز هم میتوانیم این کار را انجام دهیم و اکنون در حرکتِ رو به جلو، ما فرصتی را در اختیار داریم، اما پنجرهِ این فرصت، به سرعت در حال بسته شدن است.