به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ با امضای برنامه بازیابی اقتصادی و رونق تولید و خدمات اروپا شاخص کل بورس اوراق بهادار کشورهای اروپایی افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، توافق روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای اروپایی بر سر برنامه بازیابی اقتصادی و رونق تولید و خدمات اروپا امید زیادی در بازارهای مالی اروپا ایجاد کرد. بر اساس برنامه بازیابی اقتصادی و رونق تولید و خدمات اروپا، قرار است ۷۵۰ میلیارد یورو برای خروج اتحادیه اروپا از وضع کساد اقتصادی ناشی از شیوع «ویروس کرونای جدید» موسوم به ویروس کووید- ۱۹ (Covid-۱۹)، اختصاص داده شود. این ۷۵۰ میلیارد یورو به دو بخش یعنی ۳۹۰ میلیارد یورو یارانه و ۳۶۰ میلیارد یورو وام تقسیم شده است. در این طرح، سهام کشورهای موسوم به مقتصد و سختگیر در زمینه رعایت اصول بودجهای (اتریش، فنلاند، هلند، سوئد و دانمارک) در تامین رقم یارانه کاهش یافته است.
توافق درباره این طرح باعث شد تا ریسک پذیری سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در بازارهای مالی افزایش یابد.
به طوری که شاخص قراردادهای آتی (تحویل دارایی و سهام در آینده) که بر روی شاخصهای بورس نیویورک شامل شاخص سهام صنعتی داو جونز، شاخص سهام نزدک و شاخص سهام استاندارد اند پورز ۵۰۰، منعقد میشود، بین شش تا نهم دهم درصد افزایش یافته است.
شاخص کل سهام بورس پاریس در معاملات امروز با یک و ۲۳ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به پنج هزار و ۱۵۵ واحد رسید. شاخص کل سهام بورس فرانکفورت آلمان (دکس) یک و ۸۱ صدم درصد افزایش یافت. شاخص کل سهام بورس لندن (فوتسی ۱۰۰) نیز ۵۴ صدم درصد افزایش یافت.
شاخص سهام فوتسی یوروفرست ۳۰۰ (FTSEurofirst ۳۰۰) نیز که در آن در هر روز کاری سهام ۳۰۰ شرکت بزرگ منطقه یورو، ارزشگذاری و خرید و فروش می شود در معاملات امروز یک و هشت صدم درصد افزایش یافت. شاخص سهام بورس یورواستاکس ۵۰ (EuroStoxx ۵۰ ) که در آن در هر روز کاری سهام ۵۰ شرکت بزرگ منطقه یورو ارزشگذاری و خرید و فروش میشود، یک و ۵۲ صدم درصد افزایش یافت. شاخص سهام بورس استاکس ۶۰۰ (Stoxx ۶۰۰) هم که در آن در هر روز کاری سهام ۶۰۰ شرکت بزرگ منطقه یورو ارزشگذاری و خرید و فروش میشود هم یک و نیم درصد در معاملات امروز افزایش یافت.
وجوه مورد نیاز در برنامه بازیابی اقتصادی اروپا قرار است با اوراق قرضه مشترکی که کمیسیون اروپا منتشر خواهد کرد، امری که حاکی از حرکت اروپا به سمت یکپارچه سازی بیشتر ساختارهای سیاسی، اقتصادی و فرا ملیتی اروپاست تامین خواهد شد.
در بازار ارزی اروپا نیز ارزش هر یورو برابر دلار در بازار بینالمللی مبادلات ارزی امروز توکیو، به ۱,۴۵۴ دلار رسید که نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین افزایش نشان میدهد. ارزش برابری این دو ارز در پایان معاملات روز گذشته به نسبت یک یورو به ۱,۱۴۶۹ دلار بود. ارزش دلار در مقابل سبد ارزی مرجع بین المللی متشکل از ارزهای مهم مانند یورو، پوند انگلیس، فرانک سوئیس، دلار کانادا و کرون سوئد نیز ۱۶ صدم درصد کاهش یافت.
در معاملات امروز بازار اوراق قرضه و بهادار دولتی نیز نرخ سودها نوسان داشت. به طوری که نرخ سود اوراق قرضه و بهادار با سررسید ۱۰ ساله آلمان که نقش مبنا و مرجع را در کشورهای عضو منطقه یورو ایفا میکند، به منفی ۴۴ صدم درصد رسید.
منفی بودن نرخ سود اوراق بهادار در یک کشور نشان دهنده وضع خوب اقتصادی و مالی آن کشور است. با این توضیح که کشور ناشر با توجه به اینکه سرمایه گذار درخصوص دریافت به موقع اصل و سود سرمایه خود اطمینان دارد آنها را با نرخ سودی پایینی منتشر میکند.
بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت دریای شمال ، نیز در معاملات امروز دو و نیم درصد افزایش یافتند. نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود در معاملات امروز به هر بشکه ۴۴ دلار و ۴۲ سنت رسید. بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود به هر بشکه ۴۱ دلار و ۸۴ سنت رسید.