دونالد ترامپ نتایج نظرسنجیها را چه درباره کاهش سطح محبوبیت خود و چه انتقاد از واکنش ضعیف دولت وی در قبال همه گیری کووید ۱۹ همواره انکارکرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ پایگاه اینترنتی نشریه واشنگتن پست در گزارشی نوشت ترامپ از پذیرش نتایج تازهترین نظرسنجیها و این واقعیت که واکنش ضعیف دولت وی به بحران همه گیری کووید ۱۹ در امریکا یک فاجعه سیاسی را برای وی رقم خواهد زد، همچنان سر باز میزند.
فرار ترامپ از بحران کرونا
در این گزارش آمده است چهار روز پس از عید پاک - تاریخی که ترامپ زمانی "آرزو" کرده بود دیگر به تلاش برای مهار همه گیری کووید ۱۹ نیازی نباشد - او و مشاورانش از در پیش گرفتن یک استراتژی برای محدودیت مشاغل و فعالیتهای اجتماعی به منظور جلوگیری از انتشار ویروس خبر دادند. ترامپ روز ۱۶ آوریل دریک کنفرانس خبری در کاخ سفید اعلام کرد کارشناسان دولتی میگویند آمریکا موج شیوع کرونا را پشت سر گذارده است. وی حتی ابراز عقیده کرد به لطف تلاشهای همه جانبه دولت و مردم، کشور آمار تلفات به مراتب پایین تری را از آنچه قبلا پیش بینی میشد، درپی شیوع بیماری تجربه خواهد کرد. ولی از آن تاریخ تاکنون، تعداد موارد ابتلا در آمریکا بیش از پنج برابر افزایش یافته است. تا ۱۶ آوریل، حدود ۳۵۰۰۰ آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس جان خود را از دست داده بودند. هم اکنون این آمارتقریبا چهار برابر شده است. در واقع، بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر دیگر از زمان پیش بینی ترامپ جان باختند. همین که این پیش بینیها اشتباه از آب درآمده است، خود یک بحران قلمداد میشود. اینکه این پیش بینیها بیش از اندازه خوشبینانه بوده است، به گونهای که به کاخ سفید اجازه میداد خود را متقاعد کند که همه چیز خوب پیش میرود یک شکست است. بدیهی است که تمرکز فوری ترامپ بر بازگشایی مجددکشور، از نگرانیهای وی در خصوص اوضاع اقتصادی و نیز نگرانی از انتخاب مجدد خودش در انتخابات ریشه میگرفت. اینکه وی با انداختن مسئولیت از گردن خود به عهده فرمانداران، و سپس فشار آوردن به آنها برای بازگشاییها، سعی داشت درآن واحد از هر دوی این پیامدها سلب مسئولیت کند، خودش به مثابه شانه خالی کردن از وظایف ریاست جمهوری است.
کابوس کرونا و تاثیر منفی بر مبارزات انتخاباتی ترامپ ولی واقعیت این است که همه این موارد باعث شده تا احتمال انتخاب مجدد وی بسیار کم رنگتر شود. همه قرائن و شواهد حاکی از این است که اقدامات وی باعث تشدید بحران شد و نتایج نظرسنجیها هم همین را نشان میدهد. سیاستمداران همواره به دلیل تمرکز بیش از حد بر فرصتهای انتخاباتی خود هدف انتقاد و سرزنش قرار میگیرند. در این مورد، هرچند، عدم توانایی ترامپ در درک چگونگی سیرتکامل همه گیری و این که این روند چه معنایی برای کشور وبرای خودش خواهد داشت، به این معناست که وی راهبردهایی را اتخاذ کرده که نه تنها امکان احیای همه گیری را فراهم ساخته، بلکه به وضوح چشم انداز انتخاب مجدد خودش را تیره و تار کرده است.
تداوم نارضایتی عمومی از مدیریت بحران ترامپ نتایج نظرسنجی ملی با کیفیت بالا، از جمله آنچه آخر هفته توسط فاکس نیوز و واشنگتن پست و شرکای ما درای بی سی نیوز منتشر شده، نشان میدهد که چگونه واکنش نادرست ترامپ به بحران همه گیری کووید ۱۹ در واقع به شانس انتخاب مجدد وی آسیب میرساند. نظرسنجی فاکس نشان میدهد که چگونه اعتماد به رویکرد دولت ترامپ در قبال بحران از اوایل سال سقوط کرده است. اکثر آمریکاییها در حال حاضر براین باورند این بیماری همه گیر کاملاً از کنترل خارج شده است. این شامل بسیاری از پایگاههای آرای انتخاباتی ترامپ میشود: یک چهارم جمهوریخواهان، یک سوم مسیحیان انجیلی سفید پوست و تقریبا نیمی از مردان سفید پوست بدون مدرک دانشگاهی. این درحالیست که بر خلاف رویکرد ترامپ درمخالفت شدید با اجباری کردن مقررات استفاده از ماسک، نظرسنجی فاکس نشان میدهد ازهر ده آمریکایی شش نفر از اجرای مقررات ملی ماندن در خانه و از هر ده نفر هفت تن از اجباری شدن استفاده از ماسک صورت حمایت میکنند. درهر حال ترامپ نتایج نظرسنجیها را چه درباره کاهش سطح محبوبیت خود و چه انتقاد از واکنش ضعیف دولت وی در قبال همه گیری کووید ۱۹ همواره انکارکرده است.