لطیفی در مصاحبه اختصاصی مطرح کرد
ادامه واردات هگزان با وجود تولید داخل
سخنگوی گمرک: وزرات صمت تاکنون محدودیتی برای واردات ماده اولیه هگزان، باوجود تولید این محصول در کشور اعلام نکرده است.
سید روح الله لطیفی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما با اعلام اینکه گمرکات کشور آماده اند به محض اعلام وزرات صمت از ورود محصول هگزان به کشور جلوگیری کنند، گفت: سال ۹۸ حدود ۱۱ هزار ۹۶۶ تن هگزان و محصولات مشابه آن به ارزش ۱۳ میلیون و ۳۴۵ هزار دلار از کشورهای ترکیه، چین، امارات، المان، ایتالیا، هند، روسیه، فرانسه و سوئد وارد کشور شده است.
وی همچنین با بیان اینکه در بهار امسال نیز حدود ۷۸۶ تن از این نوع محصولات به ارزش حدودی ۹۵۰ هزار دلار به نامهای هگزان، ایزو اکتان، نرمال هگزان، هپتان، ایزوبوتان، مواد آزمایشگاهی، ایزو پنتان، اکتان ۸۰ و مواد اولیه آرایشی وارد کشور شده، گفت: طی سه ماه اول سال ۷۵۱ تن با نام خود هگزان وارد کشور شده است.
وی با توجه به حجم بالای ارز بری این محصول، از مسئولان وزارت صمت و نفت درخواست کرد: باهدف حمایت از تولید داخل و تقویت اقتصاد کشور، هرچه زودتر واردات این محصول را ممنوع کنند.
وزارت صمت مسئول اصلی واردات کالاهای اساسی شدسخنگوی گمرک در ادامه گفت: براساس تصمیم جدید دولت، وزارت صمت، مسئول تشخیص راههای واردات کالاهای اساسی و گمرک مسئول اجرا شد.
آقای لطیفی با اعلام اینکه وزرات صمت باهدف افزایش سرعت عمل و ترخیص کالاهای اساسی و تامین نیاز هموطنان بعنوان محور اصلی تصمیم گیری در خصوص واردات کالاهای اساسی انتخاب شده، گفت: یکی از مشکلات ایستایی کالا در بنادر و گمرکات کشور، موضوع تخصیص ارز بوده که امیدواریم با محوریت وزرات صمت سرعت بگیرد تا کالا که بیشتر کالاهای اساسی یا نهادههای تولید هستند وارد چرخه اقتصادی کشور شوند.
حجم صادرات سه ماهه ابتدای سال، سه برابر واردات بوده استسخنگوی گمرک با اشاره به صادرات ۲۲ میلیون تن انواع کالا در سه ماهه اول امسال گفت: فصل بهار ۸ میلیون و ۹۲۳ هزار تن محصول وارداتی داشته ایم که ۲۵۰ درصد کمتر از وزن صادرات است.
آقای لطیفی همچنین گفت: طی فصل بهار از نظر ارزش مالی ۶ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار صادرات و ۷ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار واردات داشته ایم.
وی بسته بودن برخی مرزها در سه ماه ابتدای سال بخصوص کشورهای همسایه به دلیل مشکلات کرونا را از دلایل کاهش صادرات کشور خواند و گفت: اما الان عموم مرزها باز شده، بخصوص با کشورهای همسایه مرزی داد و ستد داریم.
ورود روازنه ۳۰ هزار گوشی همراه به کشورسخنگوی گمرک درخصوص شایعات کاهش ۱۰ برابری واردات موبایل و یا توقف واردات برخی تلفنهای همراه نیز گفت: این شایعات با اهداف اقتصادی و ایجاد شوک در بازار منتشر میشود.
آقای لطیفی با اعلام اینکه واردات گوشیهای تلفن همراه در سه ماه ابتدایی امسال، سه برابر نسبت به سال ۹۸ افزایش پیدا کرده و ترخیص هم شده، گفت: روزانه ۳۰ هزار گوشی تلفن همراه از گمرکات وارد کشور میشود.
همکاری گمرک با شرکتهای دانش بنیانسخنگوی گمرک همچنین با تاکید براینکه گمرکات کشور با تمام توان از ورود کالای قاچاق به کشور جلوگیری میکند، از تجهیز گمرکات کشور باهمکاری شرکتهای دانش بنیان خبرداد.
آقای لطیفی گفت: گمرک، شرکتهای ایرانی تولید کننده ایکس ری را جایگزین شرکتهای آلمانی و ژاپنی کرده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۵ عدد ایکس ری کامیونی ساخت ایران در گمرکات کشور نصب شده است، گفت: ۱۵ دستگاه دیگر نیز درحال عقد قرارداد است که به زودی تولید و نصب خواهد شد.
سخنگوی گمرک همچنین با اشاره به نیاز ۳۰ دستگاه ایکس ری کامیونی دیگر در گمرکات کشور، گفت: شرکتهای دانش بنیان که میتواند ایکس ری کامیونی تولید کنند، میتوانند با گمرک قرارداد همکاری امضا کنند.
کم اظهاری و بیش اظهاری در گمرکسخنگوی گمرک به برخی فعالان اقتصادی که کم اظهاری و بیش اظهاری میکنند هشدار داد: اسناد گمرک تا چند سال قابل تجدید نظر است و مجدد بعد ترخیص، حسابرسی خواهد شد.
کشف ۳۵۰ کیلوم گرم تریاکسخنگوی گمرک همچنین از کشف ۳۸۵ میلیارد تومان کالای قاچاق در سه ماهه اول سال ۹۹ در گمرکات کشور خبرداد و گفت: سال گذشته نیز حدود ۳ هزار میلیارد تومان کاشف گمرک، و ۲ هزار میلیارد تومان نیز کاشف خارج از گمرک بوده است.
بگفته آقای لطیفی گمرک ایران نخستین گمرک کاشف مواد مخدر و دومین گمرک کاشف کالای قاچاق در بین کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک است.
سخنگوی گمرک همچنین از کشف ۳۵۰ کیلوگرم تریاک ورودی از افغانستان، در مرز دوغارون خبرداد و گفت: این محموله بزرگ در یک تانکر سوخت جاسازی شده بود که با هوشیاری نیروی انتظامی و پرسنل گمرک کشف شد.
صادرات ۲۳ هزار تن ماهی و انواع آبزیان، در ۳ ماهه نخست امسال
سخنگوی گمرک از صادرات ۲۳.۴ هزار تنی ماهی و آبزیان دریایی در ۳ ماه نخست سال خبر داد.
آقای سید روح الله لطیفی گفت: در ۳ ماهه نخست امسال، بیش از ۲۳ هزار و ۴۶۲ تن انواع ماهی و سایر آبزیان دریایی صادر شده است و نزدیک به ۳ هزار و ۳۰۵ تن نیز وارد شده است.
وی ارزش صادرات آبزیان و محصولات شیلاتی کشور را بیش از ۳۷ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۷۸۵ دلار اعلام کرد و افزود: حدود ۶۰۶ تن خاویار به ارزش ۷۲۷ هزار دلار بوده است.
لطیفی اضافه کرد: آبزیان دریایی ایران شامل، ماهیهای زنده زینتی آب شیرین و آب شور، ماهیهای آزاد، قزل آلا، مارماهی، ماهیهای پهن یخ زده، ماهی تن، کوسه ماهی، فیله ماهی، انواع خرچنگ، ماهی خشک شده، انواع میگو، خاویار و انواع ماهیهای دیگرماکول و غیرماکول به بیش از ۳۴ کشور، از جمله آلمان، ژاپن، سوئیس، کانادا، استرالیا، امارات، چین، هنگ کنگ، روسیه، تایلند، آذربایجان، قطر، کویت، ارمنستان صادر شده است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص واردات ماهی و سایر آبزیان به کشور گفت: در سه ماهه نخست سالجاری، بیش از ۳ هزار و ۳۰۵ تن انواع ماهی به ارزش ۶ میلیون و ۹۷۹ هزار و ۳۲۲ دلار از ۱۸ کشور جهان به ایران وارد شده که بیشترین حجم واردات ماهی از سنگاپور، چین و هندوستان بوده است.
آقای لطیفی با اشاره به جمعیت رو به رشد جهان، افزود: ظرفیت محدود تولید غذا در خشکی، دریا و اقیانوس، سبب شده جامعه بشری توجه ویژهای به پرورش آبزیان و افزایش تولید در واحد سطح داشته باشد.
وی همچنین با بیان اینکه میزان صادرات آبزیان دریایی در سالهای گذشته بیش از ۳۵۰ میلیون دلار بوده است، گفت: این میزان با توجه به سرمایه گذاریها و ظرفیتهای گسترده در سواحل و مناطق جنوبی کشور، بویژه در گسترش مزرعههای پرورش میگو در جنوب، و پرورش ماهیان بومی آزاد، سفید، کپور و خاویار در شمال، و پرورش انواع آبزیان در استانهای مختلف، امکان جهش بیشتر این صنعت و بدست آوردن بازارهای بین المللی را فراهم کرده است.