وزیر بهداشت انگلیس نتایج تحقیقات بدست آمده برای تولید واکسن کووید ۱۹ را در دانشگاههای این کشور امیدوار کننده دانست و گفت یک گام به یافتن واکسن کرونا نزدیک شده ایم.
وزیر بهداشت و درمان انگلیس در پارلمان انگلیس گفت: دانشگاههای آکسفورد و امپریال کالج به نتایج امیدوار کنندهای در زمینه تولید واکسن دست یافته اند و تحقیقات انجام شده، از واکنش مناسب سیستم ایمنی بدن حکایت دارد. علاوه بر اقدامات تحقیقاتی، سرمایه گذاری برای پیش خرید واکسن نیز انجام شده و ۹۰ میلیون دوز واکسن کووید ۱۹ نیز پیش خرید شده است.
بر اساس گزارش منتشر شده در رسانه های انگلیس واکسنی که دانشگاه اکسفورد تهیه کرده است بر روی بیش از هزار نفر آزمایش شده و نشان داده است آنتی بادی و گلبول سفید تولید شده موجب تقویت سیستم ایمنی دریافت کنندگان آن شده است. دانشمندان دانشگاه اکسفورد با بیان این موضوع تاکید کردند هنوز زود است بتوان گفت این واکسن فرد مبتلا را درمان و یا از ابتلای افراد به ویروس کرونا پیش گیری میکند.
به نوشته رسانهها در انگلیس ادرین هیل مدیر طرح تولید واکسن در دانشگاه اکسفورد با بیان اینکه در آزمایشهای اولیه دو دوز از واکسن تولید شده در فاصلهای چهار هفتهای به بدن داوطلبان تزریق شد گفت: سیستم ایمنی بدن این افراد با تزریق دوباره واکسن تولید شده تقویت شد.
از سوی دیگر با مبتلا شدن ۵۸۰ نفر دیگر، شمار مبتلایان قطعی به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس به ۲۹۵ هزار و ۳۷۲ نفر رسید. وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس در اطلاعیهای اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱ نفر دیگر در این کشور، قربانی همه گیری کووید ۱۹ شدند. به علت دیر رسیدن آمار مبتلایان و جان باختگان، معمولا شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، در روزهای یکشنبه و دوشنبه، کمتر از میزان واقعی است.
مت هنکوک، وزیر بهداشت و درمان انگلیس امروز در مجلس این کشور اعلام کرد واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد "بیخطر" است و میتواند ایمنی بدن را برای مبارزه با این ویروس تربیت کند. همچنین مت هنکوک گفت دولت این کشور با شرکتهای سازنده واکسن و داروسازیهای معتبر قرار دادی امضا کرده است تا ۹۰ میلیون دوز از واکسن ویروس کرونا را در صورت ساخت، بخرد.
خبرگزاري فرانسه نيز در گزارشي اعلام کرد: دولت انگلیس روز دوشنبه از امضای قراردادهایی برای خرید ۹۰ میلیون دوز واکسن در دست تهیه علیه ویروس کووید-۱۹، با دو شرکت آلمانی-آمریکایی بیونتک/فایزر BioNTech / Pfizer و آزمایشگاه فرانسوی والنا Valneva خبر داد.
به موجب این قراردادها قرار است ۳۰ میلیون دوز واکسن ضد کرونا از شرکت آلمانی-آمریکایی بیونتک/ فایزر و ۶۰ میلیون دوز نیز از شرکت فرانسوی والنا خریداری شود.
دولت انگلیس پیشتر قراردادی برای خرید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا نیز با شرکت آسترازنکا امضاء کرده بود. این واکسن نیز در زمره نویدبخشترین واکسن در جهان به شمار میرود.
این ارقام بسیار بیشتر از جمعیت انگلیس (۶۶ میلیون نفر جمعیت) است، اما هنوز مشخص نیست آیا این واکسنها کار میکنند و در صورت موفقیت چند دوز برای واکسیناسیون در یک فرد مورد نیاز خواهد بود.
با این قراردادهای های جدید، دولت انگلیس به سه واکسن ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) که در انگلیس و در سراسر جهان تولید میشود، دسترسی پیدا میکند و به انگلیس این فرصت را میدهد که به یک واکسن ایمن و مؤثر دسترسی پیدا کند.
شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، در انگلیس به بیش از ۴۵ هزار نفر رسیده است و این امر عملکرد دولت را زیر سئوال برده است. دولت بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، در ماه آوریل از راه اندازی یک کارگروه برای تسریع در تلاشها برای تولید واکسن خبر داده بود.
دولت انگلیس همچنین ثبت نام داوطلبانی را که مایلند آزمایشهای بالینی واکسن روی آنها انجام گیرد آغاز کرده است و امیدوار است تا ماه نوامبر ۵۰۰ هزار نفر در این طرح ثبت نام کنند.
دولت انگلیس همچنین با آسترازنکا توافق نامهای برای خرید داروی حاوی آنتی بادی علیه ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) برای افرادی که نمیتوانند واکسینه شوند، مانند بیماران مبتلا به سرطان یا مبتلایان به بیماری سرکوب سیستم ایمنی منعقد کرده است.