آغاز فصل جدید همکاریها مجلس و شورای نگهبان؛
لزوم نگاه انبساطیتر شورای نگهبان به طرحهای اقتصادی
اعضای شورای نگهبان و هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی امروز در نشستی مشترک راههای گسترش همکاری این دو نهاد و تسریع در رسیدگی مصوبات مجلس را بررسی کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سخنگوی شورای نگهبان همکاری میان این شورا با مجلس شورای اسلامی را زمینه ساز تسریع در فرآیند تصویب قوانین دانست.
عباسعلی کدخدایی پس از نشست مشترک اعضای هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با دبیر و حقوقدانان شورای نگهبان در جمع خبرنگاران گفت: بارها اعلام کرده ایم که آماده همکاری با مجلس هستیم به ویژه این مجلس که با رویکرد جدید شکل گرفته است.
وی افزود: در این چارچوب پژوهشکده شورای نگهبان و اعضای این شورا آمادگی دارند که دیدگاههای مشورتی را پیشاپیش به مجلس ارائه کنند تا رفت و برگشت مصوبات سرعت بیشتری داشته باشد و مصوبات با سرعت بیشتری به مرحله نهایی برسند.
آقای کدخدایی گفت: این همکاریها دارای آثار خوب برای مردم به ویژه مصوباتی است که ناظر بر حل مسایل مردم باشد و شورای نگهبان نیز با رویکرد جدید به بررسی مصوبات خواهد پرداخت.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره فرجام بررسی قانون جامع انتخابات در مجلس و این که آیا این قانون به انتخابات ۱۴۰۰ خواهد رسید گفت: نمیتوانم پیش بینی کنم، اما همکاریها آغاز شده و کمیسیون شورایهای مجلس در نشستهایی با برخی اعضا و کارشناسان شورای نگهبان این موضوع را بررسی کرده است.
وی با ابراز امیدواری ازاینکه این اقدامات مشورتی با سرعت بیشتری انجام شود تا مجلس هم بتواند آن را نهایی کند گفت:، اما این که چه زمانی به ثمر میرسد به مباحثی بستگی دارد که در مجلس مطرح میشود.
آقای کدخدایی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما مبنی بر این که آیا با توجه به ارائه تفسیر جدید شورای نگهبان از اصل ۱۱۵ قانون اساسی، داوطلبان جوانتر برای انتخابات ریاست جمهوری امکان تایید صلاحیت خواهند داشت گفت:نمی توانم درباره جوانتر بودن داوطلبان نظری بدهم، اما اصل کار مبتنی بر سیاستهای کلی انتخابات؛ ابلاغیه از جانب رهبر معظم انقلاب است.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: براساس این سیاستها هم مجلس و هم شورای نگهبان رویکرد جدیدی را خواهند داشت تا دیگر با مشکلاتی که در گذشته با آن مواجه بودیم، مواجه نشویم.
تاکید نائب رئیس مجلس بر نگاه انبساطیتر شورای نگهبان در بررسی طرحهای اقتصادی
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بر نگاه انبساطیتر شورای نگهبان در بررسی طرحهای معیشتی و اقتصادی ارائه شده از سوی مجلس تاکید کرد.
آقای سیدامیر حسین قاضی زاده هاشمی پس از دیدار اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با دبیر و حقوق دانان شورای نگهبان در جمع خبرنگاران، در پاسخ به خبرنگار ما، گفت: در این دوره از مجلس شورای اسلامی، نگاه ما به اثربخشی بیشتری مصوبات است به همین علت نوع رویکرد دوستان ما این است که چه ترتیبی اتخاذ کنیم که رفت و برگشت مصوبات میان مجلس و شورای نگهبان کاهش یابد.
وی افزود: بر همین اساس بخشی از شورای نگهبان در کنار مجلس حضور خواهند یافت و حضور پررنگتر مرکز پژوهشهای این شورا، این هدف را به ثمر خواهد نشاند.
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بخش دیگری از رویکرد مجلس جدید را صیانت از نمایندگان دانست و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند «شما خوبید، اما باید خوب بمانید» بر این اساس باید همکاری مشترک مجلس و شورا نگهبان شکل بگیرد، تا شاهد اتفاقات نادرست برای نمایندگان این دوره نباشیم و در این چارچوب هم گفتگوهای خوبی داشتیم.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: در جلسه امروز با دبیر و حقوق دانان شورای نگهبان درباره اوضاع کشور و وضع معیشتی مردم گفتگو و مقرر شد این شورا نگاه انبساطی تری مد نظر داشته باشد، تا مجلس بتواند بخشی از طرحهای معیشتی و اقتصادی که برای مردم تصویب میکند به نتیجه برساند، چون بعضاً با همکاری دولت مواجه نیست و الزاماً باید مجلس در این موارد تصمیم بگیرد.
وی جلسه امروز هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با دبیر و حقوق دانان شورای نگهبان را جلسه بسیار خوب و سازنده دانست و با قدردانی از زحمات سخنگوی این شورا، افزود: مقرر شد از این پس جلسات به شکل موضوعی و کارشناسی با یکی از اعضای شورا یا جمع آنان با دستور کار موضوعات خاص ادامه داشته باشد، تا بتوانیم موضوعات مهم مانند اصلاح قانون انتخابات را به ثمر برسانیم.
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز همچنین درباره کارکرد شوراها و موضوع نظارت بر رفتار نمایندگان و نیز موضوعات متعدد و بسیار مهم دیگر گفتگو شد.
آقای قاضی زاده هاشمی، نظر تفسیری شورای نگهبان را در شکل گیری قوانین بسیار مهم دانست و تاکید کرد: باید بدانیم وقتی قانون انتخابات اعم از ریاست جمهوری و مجلس را میخواهیم اصلاح کنیم حدود چارچوبی که میتوانیم که در آن مانور دهیم، چقدر است که تبعاً لازمه اش آن است که از قبل گفت و گویهای ما با شورای نگهبان آغاز شود.
وی افزود: این گونه ما میتوانیم در همان قالب و چارچوب اصلاحات را بنویسیم، ولی تبعاً وظیفه همه ما پیاده کردن سیاستهای کلی نظام و رهبر معظم انقلاب است که این موضوع را نیز باید به رویه تبدیل کنیم.
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به پرسشی در باره تصویب و اصلاح قوانین لازم برای صیانت از سلامت و صلاحیت نمایندگان مجلس در طول دوره چهار ساله نمایندگی آنان، تاکید کرد: اصلاح قانون در این دوره چه درباره تداوم موضوع صلاحیت و چه صیانت از نمایندگان قطعی و حتمی است.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: پیشنهادهایی در این باره مطرح شده که البته خام بود و باید کارگروهی مشترک متشکل از اعضای کمیسیون شوراهای مجلس و شورای نگهبان تشکیل شود.
وی اضافه کرد: در این کارگروه ابتدا باید به یک الگوی مشترک در این باره برسیم و بعد آن را به قانون تبدیل کنیم؛ این موضوع به کار مفصلی نیاز دارد.
نشست مشترک اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با دبیر و حقوق دانان شورای نگهبان صبح امروز در ساختمان این شورا برگزار شد.
تاکید نیکزاد بر پیگیری اصلاح ساختار بودجه در مجلس
نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی از پیگیری اصلاح ساختار بودجه و عملیاتی شدن آن در قوه مقننه خبر داد.
آقای علی نیکزاد پس از نشست مشترک اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با دبیر و حقوقدانان شورای نگهبان در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در خصوص تفاهم مجلس و شورای نگهبان مبنی بر ضرورت اصلاح ساختار بودجه، گفت: کارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی بستگی به این دارد که اجزاء نظام بتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب و لزوم اصلاح ساختار بودجه ریزی کشور، تاکید کرد: یقین بدانید که مجلس به شدت روی این موضوع کار میکند، تا بتواند بودجه عملیاتی و اصلاح ساختار بودجه داشته باشد.
آقای نیکزاد افزود: این موضوع اکنون در راس اقدامات مجلس است که به صورت کمیسیون محور و با کار تخصصی و اضطراری در کمیسیون ها؛ به شدت روی این موضوع کار میشود تا بتوانیم در موضوع معیشت و اقتصاد و گرفتاریهایی که برای مردم در این عرصه حادث شده است، گره گشایی کنیم.
نائب رئیس دوم مجلس گفت: مجلس باور دارد که خیلی بهتر از این میشود در خدمت ملت بود و مشکلات اقتصادی مردم را در عرصههای مختلف اصلاح کرد.
وی تاکید کرد: دولت هم باید برای تفاهم همکاری و همدلی به ما بپیوندد، تا مجبور نشویم عمده کارهایمان را از طریق نمایندگان و ارائه طرح در صحن مجلس به تصویب برسانیم.
آقای نیکزاد بار دیگر اصلاح نظام بودجه ریزی کشور را ضروری دانست و افزود: نمیشود در کشور هر سال بیش از گذشته منابع کشور را صرف هزینههای جاری دولتی کنیم که هزینه اش بسیار فراتر از هزینه غیرجاری باشد، بنابراین این کار به شکل دقیق و کارشناسی در مجلس در حال بررسی است.