استاندار خراسان رضوی؛
خانههای هلال موجب ارتقای تابآوری در برابر حوادث
خانههای هلال موجب ارتقای سطح تابآوری جامعه در برابر حوادث و بلایای طبیعی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی
در دیدار با مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی و آمادگی مردم در مواجهه با مخاطرات و حوادث تاکیدکرد و افزود : تشکیل "خانه هلال" در نهادها و نیز راهاندازی آن در سطح شهرها و روستاها میتواند زمینهساز استفاده از بیشتر ظرفیتهای مردمی برای ارتقای سطح تابآوری جامعه در برابر حوادث باشد.
علیرضا رزمحسینی افزود: این طرح به شورای اداری خراسان رضوی ابلاغ میشود و ادارات و نهادهای دولتی نیز موظف هستند در راستای توانمندسازی عمومی در همین زمینه گام بردارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نیز در این نشست گزارشی از اقدامات این نهاد در مقابله با شیوع ویروس همهگیر کرونا و مدیریت آن ارائه کرد و افزود : در مرحله نخست موضوع آموزش عمومی برای آشنایی مردم با ویروس کرونا مد نظر بود و سپس یک میلیون و ٩۶ هزار و ٥٨١ نفر مورد غربالگری و پایش قرار گرفتند.
مجتبی احمدی همچنین به اولویت ایجاد خانههای هلال اشاره کرد و گفت : برنامهریزی برای راهاندازی خانههای هلال به منظور ارائه آموزشهای همگانی به مردم در اقصی نقاط استان با هدف ارتقای سطح آمادگی جامعه برای پاسخگویی به هنگام و مدیریت بهینه در بحرانها را در دستور کار داریم.
وی افزود: در پنجمین دوره انتخابات سراسری مجامع هلال احمر در این استان نیز در مرحله نخست سه هزار و ۶١٢ نفر از اعضای جوان، داوطلب و امدادگر جمعیت هلال احمر در این انتخابات شرکت کردند و اعضای شورای اجرایی و بازرسان هلال احمر در شعبهها را انتخاب نمودند.
مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی گفت : در مرحله دوم نیز ٣٢ نفر از ٣۶ نفر اعضای منتخب در مجمع استانی اعضای هیات مدیره و بازرسان استان را انتخاب کردند.
وی همچنین از بازپسگیری شیرخوارگاه سابق جمعیت هلال احمر پس از ١٢ سال با همکاری سازمانهای بازرسی، بهزیستی خراسان رضوی و دادستان مشهد ابراز خرسندی کرد.
احمدی افزود: با توجه به استفاده از اقلام امدادی موجودی در انبارها طی حوادث اخیر، نیاز به تامین مجدد اقلام اضطراری مورد نیاز در حوادث بود که با اهتمام رییس و دبیر کل هلال احمر کشور و حمایت سازمان امداد و نجات، تجهیز انبارها در حال انجام است.
طرح ایجاد "خانههای هلال" و دستورالعمل ۲۳ مادهای نحوه تاسیس و فعالیت آن اواسط سال ۱۳۹۶ با هدف تحقق شعار داوطلبمحوری و بهرهمندی از مشارکت افتخاری و داوطلبانه همه افراد متقاضی فعالیت در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از سوی این نهاد اعلام و به تشکیلات استانی آن در سراسر کشور ابلاغ شد.
بر اساس این دستورالعمل خانههای هلال جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران که به اختصار "خانه هلال" نامیده میشود مرکزی است با ساختار داوطلبی بدون نیروی انسانی رسمی، پیمانی یا قراردادی در سطح محلات شهرها و روستاها که توسط اعضاء، داوطلبان، نیکوکاران و واقفان اداره میشود.
خانه هلال همچنین مکانی برای ارائه آموزشهای امدادی، اصول و روشهای خدمات داوطلبانه به همگان به ویژه جوانان، جذب و سازماندهی اعضاء برای ارائه خدمات داوطلبی به نیازمندان در شرایط عادی و بحرانی در سطح محلات شهری و روستاها است.