رئیس مجلس گفت: طرح مالیات بر خانههای خالی احتیاج به کار کارشناسی بیشتری دارد، لذا به کمیسیون اقتصادی ارجاع میشود و باید پس از اصلاح، سریعا به صحن باز گردد.
آقای قالیباف تاکید کرد: لازم است نظرات کمیسیونهای فرعی نیز گرفته شود و با توجه به دو فوریتی بودن این طرح پس از اصلاح سریعاً به صحنه باز گردد.
وی افزود: دولت نیز با این طرح موافقت موافق است، اما احتیاج به کار کارشناسی بیشتری دارد، تا ان شاالله این قانون بدون اشکال و کامل اجرا شود.
تصویب یک فوریت طرح تامین کالاهای اساسی
نمایندگان مجلس با یک فوریت طرح تامین کالاهای اساسی به منظور دسترسی این کالاها برای اقشار کم درآمد جامعه موافقت کردند.
در جلسه علنی صبح امروز مجلس، آقای جبار کوچکی نژاد بعنوان نماینده طراحان در دفاع از این طرح یک فوریتی، گفت: این طرح به منظور ایجاد هماهنگی و اجرای سریعتر تامین کالاهای اساسی مردم است.
وی افزود: قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم هر لحظه تغییر میکند و این در حالی است که مردم نیازمند توان تامین این کالاها را ندارند.
آقای کوچکی نژاد خاطرنشان کرد: کالا در بازار فراوان بوده، اما توان خرید مردم بسیار ضعیف است.
در ادامه و پیش از رای گیری آقای قالیباف رئیس مجلس تصریح کرد: این طرح به معنای آن نیست که در جامعه کمبود کالا وجود دارد، بلکه موضوع دسترسی دهکهای پایین جامعه به کالاهایی است که باید با نرخ ارز ترجیحی به دست نیازمندان برسد.
به گفته رئیس مجلس طرح دیگری نیز با همین مضمون وجود دارد که مربوط به تامین دارو است و با این طرح تجمیع خواهد شد.
در ادامه بیش از ۸۱ درصد از نمایندگان حاضر در صحن با یک فوریت طرح تامین کالاهای اساسی موافقت کردند و این طرح به کمیسیون مربوطه یعنی کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شد.
تصویب دو فوریت طرح قیر رایگان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح قیر رایگان موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی دو فوریت طرح الحاق یک بند به تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور با ۲۱۸ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
آقای کاظم دلخوش اباتری به عنوان طراح الحاق یک بند به تبصره ۱ قانون بودجه سال ۹۹ گفت: در ادوار گذشته موضوع قیر رایگان در بند (هـ) تبصره (۱) قانون بودجه لحاظ میشد و سالانه قیر رایگان به روستاها، شهرها، بنیاد مسکن، راه و ترابری، آموزش و پرورش و مالشپاشی کویر اختصاص مییافت.
وی ادامه داد:، اما سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی کمیسیون بودجه با محدودیتهایی که داشت این بند را حذف کرد در حالی که یکی از نیازهای ضروری کشور آسفالت راههای روستایی و بهسازی مدارس است.
این نماینده مجلس توضیح داد: در طرح مذکور دو میلیون قیر رایگان در نظر گرفته شده است که از محل خوراک تأمینی به پالایشگاهها تهیه میشود. از آنجایی که مبلغ قیر از تنی ۴۰۰ هزار تومان به ۴ تا ۵ میلیون تومان افزایش یافته است در جزئیات مبلغی برای قیر رایگان در نظر گرفته نشده چرا که ممکن بود افرادی از این موضوع سوء استفاده کنند و قیمت قیر را افزایش دهند.
آقای محمدرضا صباغیان بافقی در مخالفت با طرح قیر رایگان گفت: در سنوات گذشته ۴ میلیون تن قیر رایگان تخصیص داده میشد، از این جهت مخالف طرح هستم در عین حال قیر رایگان کمککننده و راهگشای مناطق محروم است.
آقای محمدحسین فرهنگی در موافقت با این طرح اظهار داشت: فصل کاری ۶ ماه اول سال است، زمان در حال سپری شدن است و فرصت مناسب برای کارهای عمرانی رو به اتمام است، باید هر چه زودتر قیر رایگان برای کارهای عمرانی در کشور لحاظ شود، در جزئیات کمیسیون میتواند عدد و رقم را تغییر دهد.
آقای حسن نوروزی در مخالفت با طرح الحاق یک بند به تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور گفت: اگر دولت و کمیسیون برنامه و بودجه ضرورت قیر رایگان را احساس میکرد موضوع را در دستور کار قرار میداد، نمایندگان اگر نظری دارند مباحث را برای بودجه سال ۱۴۰۰ به سازمان برنامه و بودجه ارائه دهند.
آقای جعفر قادری همچنین در موافقت با این طرح گفت: تمام فعالیتهای ارگانی به قیر وابسته است و اگر قیر رایگان تأمین نشود تمام زیرساختهایی که تا امروز فراهم شده در فصل بارندگی از بین میرود بنابراین انتظار میرود این امکان برای مناطق روستایی و محروم فراهم شود.
آقای محمدباقر قالیباف پس از رأی موافق صحن علنی مجلس با دو فوریت طرح الحاق یک بند به تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور گفت: از کمیسیون برنامه و بودجه انتظار میرود این موضوع را با مشورت کمیسیونهای فرعی از جمله عمران و امور داخلی و شوراها بررسی کند و با انجام کار دقیق و کارشناسی موضوع را به صحن ارجاع دهد.
وی تأکید کرد: در عین اینکه تأمین قیر رایگان ضروری و اجتنابناپذیر است، اما در اجرای آن شاهد آسیبهایی بودهایم، در کمیسیون ضمن پرداختن به مزایای طرح قیر رایگان برای حل مشکلات روستایی و شهری از میزان مشکلات حاشیهای آن کاسته شود.
موافقت نمایندگان مجلس با تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴
نمایندگان مجلس به تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی رأی دادند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس در جریان تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با ۱۴۵ رأی موافق، ۷۰ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در جلسه، تشکیل این کمیسیون را به تصویب رساندند.
آقای جعفر قادری به عنوان نماینده درخواست کننده تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و نامگذاری سال ۹۹ تحت عنوان جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: اکنون مجلس وظیفه مهمی برای حل معضل اقتصادی دارد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه مشکلات ارزی، اشتغال و آسیبهای اجتماعی را به دلیل عدم مناسب بودن فضای کسب و کار دانست و افزود: عدم حمایت از تولید داخل باعث وابستگی به بودجه نفتی شده و اکنون دولت در شرایطی قرار گرفته است که برای تأمین کسری بودجه خود، تولید نقدینگی میکند که همین امر به مشکلات اقتصادی و معیشتی دامن زده است.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل کمیسیون ویژه برای حمایت از تولید ملی در مجالس هشتم، نهم و دهم یادآور شد: ۳ محور اصلی تشکیل این کمیسیونها پر کردن خلاءهای قانونی، رفع ایرادات قانونی و عمل به وظایف نظارتی در حوزه تولید ملی است که نمایندگان مجلس یازدهم را بر آن داشته به فکر تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بیفتند.
آقای قادری ادامه داد: چهار قانون در مجالس هشتم، نهم و دهم به تصویب رسید که عبارتند از قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴، قانون بهبود فضای کسب و کار، قانون استفاده حداکثری از ساخت داخل و قانون رفع موانع تولید که در جهت حمایت از تولیدات داخلی بودند و احکام و آییننامههای آن نیز موجود است و هم اکنون نیاز به نظارت بر اجرای آن وجود دارد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان خاطر نشان کرد: کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی نه تنها خللی در کار سایر کمیسیونهای تخصصی مجلس ایجاد نمیکند بلکه مکمل آنها بوده و در قانونگذاری و نظارت در حوزه حمایت از تولید ملی به آنها کمک میکند.
آقای محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز درباره تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: این کمیسیون در دوره گذشته مجلس نیز وجود داشته و خللی در کار سایر کمیسیونها ایجاد نمیکند و از آنجایی که امسال تحت عنوان سال جهش تولید قرار گرفته لازم است بر اجرای قوانین مربوط به اصل ۴۴ قانون اساسی نظارت ویژهای شود ضمن اینکه در صورت تشکیل این کمیسیون، اعضای آن در جلسات بعدی صحن انتخاب خواهند شد.
انتخاب عضو ناظر مجلس در شورای سنجش و پذیرش دانشجو
نمایندگان مجلس آقای مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای سنجش و پذیرش دانشجو انتخاب کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، آقای مهرداد ویس کرمی را با ۱۸۹ رأی از مجموع ۲۱۲ رأی اخذ شده در جلسه به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای سنجش و پذیرش دانشجو انتخاب کردند.
پایان جلسه علنی مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش پایان یافت.
آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نائب رئیس اول مجلس که عهده دار ریاست ساعات پایانی نشست علنی امروز خانه ملت بود، با به صدا در آوردن زنگ پایان جلسه علنی امروز گفت: جلسه علنی بعدی مجلس ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه برگزار میشود.
بعد از ظهر امروز رئیس مجلس با حضور در کمیسیون کشاورزی اولویتهای مجلس یازدهم در راستای جهش تولید را به همراه اعضای این کمیسیون بررسی میکند.