سالانه حدود یک میلیون اصله پایه و نهال به روش کشت بافت گیاهی در آذربایجانغربی تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزمهاباد؛ مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، با بیان اینکه علاوه بر آن، بیش از یک میلیون نشای انواع گیاهان دارویی از جمله گل محمدی نیز به این روش در استان تولید میشود، گفت: کشت بافت یکی از علوم پیشرفته دنیاست که آذربایجانغربی یکی از استانهای پیشرو در این زمینه در کشور است و تاکنون در بیش از یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از این نوع نهال کشت شده است.
عزیز امانی افزود: آذربایجانغربی به دلیل دارا بودن خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب یکی از پیشتازان محصولات باغی دانش بنیان در کشور به شمار میرود و هم اکنون دو واحد کشت بافت تولید نهال در آن فعال است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی احداث باغهای مدرن و متراکم، همگن بودن باغ و سهولت در انجام عملیات داشت و برداشت، افزایش بهره وری مصرف آب و کاهش هزینه های تولید میوه، کاهش دوره نونهالی و عملکرد بیشتر در هکتار، حفظ خصوصیات گیاه مادری در محصولات تکثیری، افزایش مقاومت به برخی آفات و بیماریها، بهبود رشد در انواع مختلف خاک را از مزایای نهالهای با پایههای رویشی عنوان کرد.
امانی، همچنین افزایش میزان برداشت محصول تا دو برابر را یکی دیگر از مزایای مهم استفاده از این نوع نهالها بیان کرد و گفت: با توجه به فرسوده بودن ۴۰ درصد باغهای استان با بهره وری اقتصادی ناکافی، جایگزین کردن این باغها با استفاده از این نهالهای با پایه رویشی می تواند نقش مهمی در افزایش راندمان تولید و ارتقای سطح کیفی محصولات باغی داشته باشد.
وی تأکید کرد: با توجه به احداث سالانه حدود یکهزار هکتار باغ جدید در خارج از حوزه دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی، استفاده از این نوع نهال میتواند جایگزین مناسبی برای سایر نهالها باشد.
آذربایجانغربی دارای بیش از ۱۱۵ هزار هکتار اراضی باغی است که از این میزان بیش از ۱۰۴ هزار هکتار بارور است.