به منظور رشد اقتصادي
برگزاری نشست سران اروپا در سایه تشدید کرونا
سران اروپا در سایه تشدید شیوع کرونا نشستی را با هدف کمک به رشد اقتصادی کشورهای اروپایی برگزار میکنند.
سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بروکسل به بررسی موضوع برگزاری نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا، پرداخت و اعلام کرد رهبران اتحادیه اروپا روز جمعه در یک نشست را در بروکسل برای گفتگو درمورد برنامه بازیابی اقتصادی و رونق بخشی به کسب و کارهای تولیدی و خدماتی در قاره کهن که در اثر همه گیری بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، به شدت متاثر شده است، برگزار میکنند.
بیماری که به روند شیوع گسترده خود در جهان و به ویژه در آمریکا ادامه میدهد. به طوری که هم اکنون یک میلیون نفر در هند و دو میلیون نفر در برزیل آلوده شده اند.
برنامه بازیابی اقتصادی و رونق بخشی به کسب و کارهای تولیدی و خدماتی که مبلغ آن ۷۵۰ میلیارد یورو است مورد اجماع کشورهای عضو منطقه یورو و اتحادیه اروپا نیست. در نتیجه، مذاکرات و رایزنیهای روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای اروپایی درباره آن بسیار دشوار خواهد بود. از همین رو، این نشست دو روزه که ممکن است به سه روز هم بکشد قطعا این آخرین نشست درباره تصویب برنامه بازیابی اقتصادی و رونق بخشی به کسب و کارهای تولیدی و خدماتی نخواهد بود.
این ویروس به طور جدی بر اقتصاد جهانی تأثیر گذاشته است و اتحادیه اروپا نیز با دهها هزار شغل در معرض خطر بیشتر در معرض خطر قرار گرفته است. در میز مذاکره برنامه بازیابی ۷۵۰ میلیارد یورویی، متشکل از ۲۵۰ میلیارد وام و کمکهای بلاعوض تا ۵۰۰ میلیارد دلار قرار دارد که نیازی به بازپرداخت آن توسط کشورهای ذی نفع نخواهد بود.
از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون برای نخست بار است که روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای اروپایی برای بررسی یک موضوع مهم و مشترک به صورت فیزیکی گرد هم میآیند. تاکنون همه نشستها و مذاکرات و رایزنیهای روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای اروپایی به صورت مجازی (ویدئوکنفرانس) برگزار میشد.
اما این نشست در حالی برگزار میشود که شیوع «ویروس کرونای جدید» موسوم به ویروس کووید- ۱۹ (Covid-۱۹)، در جهان و اروپا با سرعت تمام در حال گسترش است.
در آمریکا که بیشترین تعداد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را دارد و به همین علت به شدت درگیر این بیماری ویروسی است طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۸ هزار نفر دیگر به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند. در این کشور تقریبا هر ۲۴ ساعت حدود ۶۰ هزار نفر به ویروس کووید-۱۹، مبتلا میشوند. در شهرهای بزرگ آمریکایی مقامات تصمیم گرفته اند که شروع سال تحصیلی، کاملاً آنلاین، باشد، اما در بعضی ایالتها - مانند فلوریدا - این بحث به یک زورآزمایی سیاسی تبدیل شده است.
براساس گزارشی که پنجشنبه ساعت ۱۹:۰۰ به وقت گرینویچ منتشر شد، بیش از ۱۳.۶ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده اند و حداقل ۵۸۵.۷۵۰ مرگ در جهان ثبت شده است. ایتالیا روز پنجشنبه از سد نمادین ۳۵ هزار کشته عبور کرد.
کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب نیز به شدت درگیر این همه گیری بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، هستند. در برزیل، که ۷۶، ۶۸۸ کشته داشته و روز پنجشنبه شمار مبتلایان به ابتلا به ویروس کووید-۱۹، در آن از مرز دو میلیون نفر گذشت، که دومین آمار مرگ و میر در جهان بعد از آمریکا دارد.
ژان گورینشتین، متخصص بیماریهای عفونی در موسسه امیلیو ریباس و بیمارستان آلبرت انیشتین سائو پائولو، به خبرگزاری فرانسه گفت: دو میلیون ابتلا به ویروس کووید-۱۹، یک رقم نمادین است، زیرا ما آزمایشهای گستردهای نداریم. وی گفت: رقم واقعی احتمالاً چهار یا پنج برابر بیشتر است.
کلمبیا نیز به نوبه خود روز پنجشنبه از آستانه ۶۰۰۰ کشته عبور کرد و رکود ابتلا روزانه به ویروس کووید-۱۹، در این کشور به ۸، ۰۳۷ مورد رسید.
در مورد آسیا، یک مقام محلی در فدراسیون بین المللی جوامع صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) ضمن هشدار درباره شیوع بیماری کرونا اعلام کرد که ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) با سرعت نگران کنندهای در حال گسترش است. این مسئله از آنجا دارای اهمیت و توجه است که بدانیم آسیای جنوبی، محل زندگی یک چهارم جمعیت جهان است.
در واقع، هند روز جمعه رقم یک میلیون مورد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، را ثبت کرد. مقامات محلی محدودیتهای بهداشتی و قرنطینهای خود را افزایش میدهند تا شیوع این بیماری محدود شود. هند سومین کشور از نظر آلودگی به کرونا در جهان پس از آمریکا و برزیل، اعلام شده است. این غول آسیا روز جمعه اعلام کرد شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، در این کشور به ۲۵۶۰۲ مورد و شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، به ۱.۰۰۳.۸۳۲ مورد رسید.
در این میان انگلیس، آمریکا و کانادا روز پنجشنبه روسیه را متهم کردند که میخواهد تحقیقات درباره واکسن (کووید-۱۹) را هک کند. آنها ادعا کردند که سرویسهای اطلاعاتی روسی پشت حملات رایانهای با هدف سرقت کردن تحقیقات آزمایشگاهی این کشورها قرار دارند، اتهامی که کرملین به شدت انکار کرد.
بر اساس اعلام آژانس دولتی امنیت سایبری انگلیس، گروهی از هکرهای روسی به سازمانهای انگلیس، کانادا و آمریکایی حمله اینترنتی کرده اند.
چندین کشور اروپایی در مواجهه با تشدید آلودگی و ابتلا به ویروس کووید-۱۹، همچنان محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، تشدید میکنند.
در همین راستا، آلمان اتخاذ محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، در سطح محلی مجاز اعلام کرد.
برلین به خصوص از بازگشت کسانی اکنون میترسد که برای گذارندن تعطیلات خود به سواحل اطراف دریای مدیترانه رفته اند. تصاویر منتشر شده در جزیره مایورکا اسپانیا، آلمانیهای بدون ماسک محافظ، را نشان میداد که در فاصله نزدیک به هم در حال رفت و آمد بودند. این باعث نارضایتی چند وزیر آلمانی از جمله وزیر امور خارجه این کشور شد.
در فرانسه ژان کَستِکس، نخست وزیر این کشور اعلام کرد ماسک زدن در همه امکان عمومی و سربسته از جمله فروشگاها، مراکز خرید و ورزشگاهها اجباری خواهد شد.
اتحادیه اروپا به نوبه خود پنجشنبه مونته نگرو و صربستان را از فهرست کشورهایی که مسافران میتوانستند به آنجا سفر کنند خارج کرد. این فهرست هر دو هفته یک بار توسط اتحادیه اروپا مورد بازبینی قرار میگیرد.
در اسپانیا، مقامات بر بیش از ۱۲۰ کانون فعال ویروس کووید-۱۹، به ویژه در کاتالونیا (شمال شرقی)، در اطراف شهر لریدا، جایی که در روز چهارشنبه حدود ۱۶۰، ۰۰۰ نفر از ساکنان قرنطینه شدند نظارت میکنند.