رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا گفت پاییز و زمستان پیش رو شاید دشوارترین فصولی باشند که در بهداشت عمومی آمریکا تجربه کرده ایم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا گفت: پاییز و زمستان پیش رو شاید دشوارترین فصولی باشند که در بهداشت عمومی آمریکا تجربه کرده ایم.
رابرت ردفیلد در گفتگو با دکتر هووارد بوچنر در شبکهی جاما تاکید کرد در همین حال اگر همهی مردم ماسک به صورت بزنند ظرف چند هفته میتوانیم بیماری کووید-۱۹ را کنترل کنیم.
ردفیلد افزود: «اگر هم اکنون بتوانیم همه را وادار کنیم ماسک به صورت شان بزنند، واقعا نظرم این است که ظرف چهار، شش یا هشت هفتهی آینده میتوانیم این همه گیری را تحت کنترل در آوریم.»
وی بار دیگر تاکید کرد چگونه ماسک زدن میتواند در درازمدت برای کشور سودمند باشد. این در حالی است که بویژه ایالتهای جنوبی آمریکا شاهد افزایش بسیار شدید موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ هستند.
رابرت ردفیلد گفت: «هم اکنون با مشکل بسیار قابل ملاحظهای روبرو هستیم بویژه در ایالتهای فلوریدا، تگزاس، آریزونا و کالیفرنیا و به تازگی هم کارولینای جنوبی به این فهرست اضافه شده است. به نظر میرسد اوضاع در بخشهایی از ایالت تنسی هم دارد به سوی بحرانی شدن پیش میرود؛ لذا با موضوعی جدی روبرو هستیم.»
ردفیلد هشدار داد: «اگر مردم جانب احتیاط را رعایت نکنند باور دارم که پاییز و زمستان پیش رو و سال ۲۰۲۱ شاید دشوارترین فصولی باشند که در بهداشت عمومی آمریکا تجربه کرده ایم، زیرا همراه شدن بیماری کووید-۱۹ و آنفلوآنزای فصلی بسیار خطرناک است. در ماههای مارس، آوریل و ماه مه شاید ۲۰ میلیون نفر در آمریکا به عفونت ویروسی کرونا مبتلا شده بودند اگر چه تنها ۲ میلیون از آنها را تشخیص دادیم و شناسایی کردیم. از این رو اگر آمار و ارقام موجود را ضرب و تقسیم کنیم روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و این در حالی بود که ما روزانه ۲۰ هزار مورد از اینها را تشخیص میدادیم و شناسایی شان میکردیم.»
ثابت شده است پوشیدن ماسک، گسترش ویروس کرونا را به شدت کاهش میدهد. بر اساس بررسیها اگر ۸۰ درصد آمریکاییها ماسک به صورت شان میزدند میزان ابتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ تا ۹۲ درصد کاهش پیدا میکرد.
دولت ترامپ به تازگی از بیمارستانها خواست داده هاشان را درباره بیماری کووید مستقیم به پایگاه مرکزی دادهها در واشنگتن دی سی بفرستند و نیازی نیست به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها اعلام کنند. گفته میشود وزارت خدمات انسانی و بهداشت مسئولیت بررسی دادهها را عهده دار شده است.
مقامهای کاخ سفید به نیویورک تایمز گفته اند دولت ترامپ با دور زدن مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها میخواهد اطلاعات را مستقیم به کارگروه ویژهی ویروس کرونا در کاخ سفید انتقال داده تا این کار گروه بتواند تجهیزات و امکانات کمیاب و نایاب را اختصاص بدهد. کارشناسان بهداشت و سلامت عمومی نگران هستند این تصمیم سبب خواهد شد اطلاعات و دادههای ذی قیمت و حیاتی در آستانه برگزاری انتخابات، سیاسی شوند یا بکلی از دسترس عموم دور نگاه داشته شوند.