براساس نتایج تحقیقات جدید
رشد جمعیت جهان کمتر از پیش بینیها خواهد بود
بررسیها نشان میدهد که در ۱۸۳ کشور جهان هم میانگین نرخ زاد و ولد کمتر از میانگین مرگ و میر جمعیت این کشورهاست.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از بی بی سی، نتایج تحقیقات جدید دانشگاه واشنگتن نشان میدهد که جمعیت جهان تا پایان هزاره کنونی به ۹ میلیارد نفر خواهد رسید که در مقایسه با پیش بینیهای قبلی ۲ میلیارد نفر کمتر است. کاهش نرخ زاد و ولد بدان معناست که همه کشورهای جهان تا پایان هزاره کنونی شاهد کاهش جمعیت خواهند بود و قدرت اقتصادی، اجتماعی و ژئوپولیتیک دچار تغییر شدیدی خواهد شد.
بر اساس تحقیقات دانشگاه واشنگتن، میانگین نرخ زاد و ولد به علت تغییرات زندگی اجتماعی شامل ادامه تحصیل شمار بیشتری از بانوان و روی آوردن فزاینده مادران به شیوههای جلوگیری از بارداری، رو به کاهش گذاشته است.
بر اساس این تحقیقات، پیش بینیها حکایت از آن دارد که جمعیت کشورهای اسپانیا، ایتالیا، ژاپن، و تایلند تا سال ۲۱۰۰ میلادی به نصف کاهش پیدا خواهد کرد. بررسیها نشان میدهد که در ۱۸۳ کشور جهان هم میانگین نرخ زاد و ولد کمتر از میانگین مرگ و میر جمعیت این کشورهاست.
با این حال بررسی کارشناسان نشان می دهد که در کشورهای آفریقای جنوب صحرا این روند سیر معکوس خواهد داشت و به لطف کاهش مرگ و میرها و نیز رسیدن شمار بیشتری از دختران این کشورها به سن ازدواج، جمعیت این کشورها سه برابر خواهد شد. این تحقیقات همچنین حاکی است شمار افراد سالمند بالای ۸۰ سال تا پایان هزاره کنونی از تعداد افراد میان سال زیر ۵۰ سال بیشتر خواهد شد.