داژبال یا همان وسطی ریشه در تاریخ کهن ایران دارد، اما شرایط به گونهای رقم خورد که به نام آمریکا ثبت جهانی شد.
ر
وی گفت: داژبال ورزشی ایرانی که زادگاهش در منطقه جنوب دریای کاسپین (شمال ایران) است. داژ به معنای نگهبان و بال به معنای دست است، در ایران بیشتر این رشته را با نام وسطی میشناسند.
رئیس کنفدراسیون داژبال غرب آسیا و خاورمیانه در پاسخ به این سوال که چرا این رشته به نام ایران ثبت جهانی نشده است؟ گفت: همه تلاش مان را برای این کار انجام دادیم، به دلیل حمایت نکردن مسئولان وزارت ورزش و جوانان و همچنین کمیته ملی المپیک این تلاشها نتیجه نداد و آمریکا از موقعیت به دست آمده به نفع خود استفاده کرد، هم اکنون مقر فدراسیون جهانی با ۵۷ کشور عضو در کاناداست.
وی افزود: بازپس گرفتن ثبت جهانی این رشته کاری سخت، اما شدنی است و نیاز به حمایت مسئولان دارد، هم اکنون با گرفتن کرسیهای بین المللی و به دست آوردن لابیهای مختلف در حال اثبات ریشه دار بودن این رشته در ایران هستیم، همچنین میخواهیم با برگزاری دورههای مربیگری، داوری، مسابقات قهرمانی کشور و المپیادهای ورزشی به دیگر کشورها میزان اقبال عمومی در کشورمان را نشان دهیم.
نایب رئیس انجمن داژبال گفت: هم اکنون ۳۱ استان کشور در این رشته فعال هستند و در مسابقات قهرمانی کشور به جز چند استان که مشکل مالی دارند حداقل ۲۵ استان با تیمهای مدعی حاضر میشوند.
شرمین جباریان رئیس انجمن داژبال ایران هم اکنون عضو شورای چهار نفره فدراسیون جهانی و دبیر کل کنفدراسیون غرب آسیا و خاورمیانه است همچنین رضا خوش سرور نایب رئیس فدراسیون داژبال آسیا و اقیانوسیه، رئیس کنفدراسیون غرب آسیا و خاورمیانه و هچنین رئیس استایل داژبال وسطی در فدراسیون جهانی است.