مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش: ۱۳ هزار مشاور و ۷۵۰ مرکز مشاوره در سطح کشور به دانش آموزان خدمات مشاورهای ارائه میدهند.
وی با اشاره به بحث غربالگریها، ارجاع و درمان تصریح کرد: در بخش ارجاعات، درمانها و خدمات حمایتی و مددکاری ما با دستگاههای مختلف ارتباط داریم و یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار ما در این برنامهها خانوادهها هستند.
آقای شکوهی ادامه داد: در دورههای ۹ گانه آموزشی که پیش بینی شده، بخشی از آنها مربوط به خانوادهها و والدین است و در سامانه طرح نماد هم خانوادهها حضور و مشارکت دارند، همه والدین کاربری و رمز عبور اختصاصی دارند و میتوانند از اطلاعات لازم در سامانه هم برخوردار شوند.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پروش بر نقش محوری اولیا در پیشبرد برنامهها تأکید و عنوان کرد: عواملی مانند؛ فرد، مدرسه، همسالان، خانواده و ... در حوزه اجتماعی مؤثرند، بنابراین یکی از عوامل مهم در این حوزه که میتواند کمک زیادی برای ما باشد هم در کاهش آسیبهای اجتماعی و هم در مدیریت و کنترل، همین عنصر خانواده است.
آقای شکوهی با اشاره به موضوع شناسایی دانش آموزان خاطرنشان کرد: منظور از شناسایی، شناسایی دانشآموزانی است که احیانا به هر دلیلی با مشکلی روبهرو هستند از این رو در شناسایی این دانش آموزان از خانوادهها، معلمان و همکلاسیها کمک میگیریم.
آقای شکوهی افزود: در طرح نماد مهمترین موضوع ما این است که اگر دانشآموزی مثلا افسردگی یا استرس و اضطراب دارد یا ممکن است با مشکلاتی رو به رو و الان در معرض خطر است، یکی از حوزههایی که میتواند کمک کند تا اطلاعات بهموقع برای مداخله سریعتر به دست ما برسد همین خانواده است که این امکان هم فراهم است.
وی نیروی متخصص در طرح نماد را ناکافی دانست و گفت: سعی داریم تمامی نیروهای مشاور را در مدرسه آموزش دهیم. آمار مشاوران ما در کل کشور نزدیک به ۱۳ هزار نفر است. تلاش داریم از ظرفیت نیروهای تخصصی هستهها و مراکز مشاورهمان استفاده کنیم.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی از فعالیت حدود ۷۵۰ مرکز مشاوره در سراسر کشور خبر داد: بیش از ۳۰۰ نفر در انجمن اولیا و مربیان کار مشاوره خانواده را انجام میدهند، همچنین از ظرفیت مدیر و مربی منتخب که آموزشهای لازم را فراگرفتهاند در حد مداخله مختصر استفاده میکنیم.