معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد : معیشت مهمترین دلیل افزایش مراجعین به بهزیستی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد؛ نشان در نشست استاندار یزد با اعضای شورای معاونین بهزیستی به مناسبت چهلمین سال تأسیس بهزیستی افزود: کمکهای موردی بهزیستی محدود و مقطعی است و شامل همه گروهها نمیشود.
وی خواهان توجه بیشتر به جامعه هدف بهزیستی شد و گفت: این قشر بنیه لازم برای عبور از بحران فعلی را ندارند و ضروری است هزینه خرید برای اقلام برای آنها کاهش یابد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد با اشاره به فعالیت ۷۴۱ مرکز روزانه توانبخشی در استان افزود: استان یزد در حوزه توانبخشی پیشرو است و 2 هزار و ۷۴۰ نفر از خدمات مراکز روزانه توانبخشی خدمات دریافت میکنند.
وی تعداد مراکز شبانه روزی بهزیستی را ۹ مرکز عنوان کرد و گفت: این مراکز با ۱۵ بخش به ۸۱۲ نفر از سالمندان، معلولین جسمی حرکتی، معلولین ذهنی و بیماران روانی مزمن خدمات مراقبتی شبانه روزی ارائه میدهند.
نشان سیاست بهزیستی را گسترش مراکز روزانه و نگهداری سالمندان و معلولین در کنار خانواده ذکر کرد و افزود : در حال حاضر ۲۹ تیم ویزیت در منزل به ارائه خدمات توانبخشی مراقبتی میپردازند.
در ادامه این نشست معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یزد تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی را ۲ هزار و ۳۴۳ نفر بیان کرد و گفت: در حال پشت نوبتیهای دفتر زنان و خانواده زیاد شده است، اما به دلیل محدودیت اعتبار بهزیستی امکان پذیرش و ورود آنها به چرخه حمایت و توانمندسازی را ندارد.
پایدار با اشاره به تأثیر کرونا بر فعالیت مهدهای کودک افزود: بسیاری از مهدهای کودک به دلیل هزینه اجاره بها و تعطیلی درخواست مرخصی از بهزیستی داده اند.
وی با بیان اینکه مهدهای کودک کمترین توجه و حمایت در بحث کرونا شدند، افزود: در حال حاضر مهدهای کودک با یک چهارم ظرفیت فعالیت میکنند و بسیاری از آنها توان تامین هزینههای جاری مهد را ندارند و برای پیشگیری از تعطیلی و بیکاری پرسنل این مراکز نیازمند تهمیدات بیشتری است.
معاون اجتماعی بهزیستی استان یزد با اشاره به افزایش مراجعه اتباع خارجی بدون کارت به اورژانس اجتماعی بهزیستی گفت : اغلب این مراجعین زنان آسیب دیده و در معرض آسیب و کودکان کار هستند و بهزیستی امکان ارائه خدمات به آنها را ندارد.
وی همچنین افزایش آسیبهای اجتماعی در استان را یادآور شد و گفت: تعداد کودکان و زنان آسیب دیده رو به رشد است.