به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بلگراد، به دنبال گسترش همه گیری در این منطقه بسیاری از کشورهای اروپایی برای مسافرانی که از بلغارستان و رومانی میآیند محدودیتهایی اعمال یا محدودیتهای گذشته را حفظ کردند که این شامل قرنطینه ۱۴ روزه یا نتیجه منفی آزمایش کرونا در بدو ورود است.
پردراگ کان اپیدمیولوژیست و عضو اتاق بحران صربستان که جمعه رکود ۱۸ مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا را ثبت کرد میگوید اوضاع در حال حاضر در ربستان بدتر از آوریل است. به ویژه در بلگراد سیستم بهداشتی اشباع شده است. مدیریت همه گیری در این کشور از سوی دولت که شکست خورده تلقی میشود حالا موجب اعتراضات شبانه شده است.
بلریم سیلا رئیس اتحادیههای بخش بهداشت کوزوو هشدار میدهد بدون اتخاذ تدابیر ویژه این سرزمین کوچک فقیر با دو میلیون نفر جمعیت به ووهان بالکان تبدیل خواهد شد. وی فروپاشی نظام سلامت را پیش بینی میکند که تاکنون هم وضعیت نامطلوبی داشت. مردم کوزوو معمولا برای درمان بیماریهای خود به کشورهای همسایه سفر میکنند.
گوران لائوک عضو تیم علمی که به دولت کرواسی مشاوره میدهد میگوید کرواسی به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا به نظر میرسد کمتر آسیب پذیر است و اوضاع بسیار بد نیست، اما از زمانی که فصل گردشگری آغاز شد موارد آلودگی به ویروس کرونا هم افزایش یافت.
آمار در این منطقه که به طور نسبی از موج همه گیری در بهار در امان مانده بود هنوز برای جامعه بین المللی هشدار دهنده نیست. همه گیری تاکنون در منطقه بالکان جان سه هزار و ۵۰۰ نفر را گرفته است.
اما در رومانی، آلبانی، کوزوو، بوسنی و هرزگوین و بلغارستان رکوردهای مربوط به همه گیری هفته گذشته شکسته شد و موارد آلودگی به ویروس و مرگ ناشی از آن افزایش یافت.
طبق آمار خبرگزاری فرانسه، ۱۰ ژوئیه این کشور ۱۵ درصد موارد جدید آلودگی به ویروس کرونا در اروپا طی یک روز را تشکیل میدادند. این در حالیست که این کشورها ۷ درصد جمعیت اروپا را تشکیل میدهند.
به نظر میرسد نظام بهداشتی این کشورها برای پاسخ به موج اپیدمی که در بهار بخشی از اروپا را در بر گرفت تجهیز نشده است.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت ایتالیا به ازای هر هزار نفر ۴.۱ پزشک دارد. این رقم در آلبانی ۱.۲ است که پایینترین نرخ در اروپاست. تعداد پزشکان به ازای هر هزار نفر در بوسنی ۲ و در رومانی ۲.۲ است. کوزوو هم با کمبود ۵ هزار و ۵۰۰ متخصص در این حوزه رو به روست.
در بلگراد پیتر دجوریک به نماد معترضان در برابر کمبودهای نظام سلامت تبدیل شده است. وی میگوید پدرش به دلیل نبود دستگاه تنفس مصنوعی جان خود را از دست داده است. در آلبانی که تاکنون حدود ۹۰ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند مقامات اطمینان میدهند اوضاع تحت کنترل است. رئیس بیمارستان بیماریهای عفونی تیرانا میگوید شهروندان باید درک کنند که راه حل بیماری بستری شدن در بیمارستان نیست. ما در بیمارستان تلاش میکنیم به افرادی که وضعیت وخیمی دارند رسیدگی کنیم.
از دیدگاه بسیاری لغو قرنطینه در منطقه بالکان بسیار زودهنگام و افراطی بود که موجب شد مردم دیگر به پروتکلها پایبند نباشند.
اوجنا تومینی از موسسه بهداشت عمومی آلبانی هشدار میدهد عدم پایبندی به قوانین فاصله گذاری اجتماعی موجب سراعت ویروس میشود که به صورت بسیار تهاجمیتر ظاهر شده است. نلو تاتارو وزیر بهداشت رومانی هم جمعه اعلام کرد ما بسیار سریع قرنطینه را لغو کردیم.