رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق: فن پخت " کله گیپا " و " پلو توکی " به عنوان آثار ناملموس در فهرست آثار ملی ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما یزد، لیلی رنجبر افزود: در آخرین نشست شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور در میان آثار یزدی مطرح شده غذاهای سنتی کله گیپا و پلو توکی به ثبت ملی رسیدند.
وی گفت : بانوان بافقی در جمعهای خانوادگی مهمانی و دورهمیهایی مانند شب یلدا این غذاهای سنتی را طبخ میکنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق با اشاره به طرز تهیه سنتی کله گیپا گفت:بانوان بافقی پس از شست وشوی کامل، سیرابیها را به تکههایی مناسب برش زده و به صورت کیسه با نخ و سوزن مخصوص میدوزندو سپس سیرابیهای کیسه شده را با برنج وعدس خیس شده، ادویه مخصوص و پیاز پر میکنند.
رنجبر افزود : کله شسته شده را با نخود پیاز و ادویه میپزند و کیسههای آماده شدهی سیرابی را به آن اضافه میکنند پس سه تا چهار ساعت غذای خوشمزه کله گیپا حاضر میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بافق گفت : در زمانهای دور در شهرستان بافق به دلیل محدودیتهای کشت گندم غذاهایی مانند آش توکی، پلوتوکی و شیرتوکی بر پایه ارزن مورد استفاده مردم منطقه بود.
رنجبر افزود:پلو توکی یکی از غذاهای محلی که بیشتر در شبهای یلدا طبخ و مورد استفاده بوده است.
وی گفت : بانوان برای تهیه پلوتوکی گوشت را با نخود و لوبیا سه تا چهار ساعت میپختند و در نیم ساعت آخر عدس خیس شده و ادویههای لازم را به گوشت اضافه میکردند با کمتر شدن آب، آبگوشت توکی خیس شده به مواد اضافه میکردند.
شهرستان بافق با مرکزیت شهر بافق، در فاصله یکصد و بیست کیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد.