معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان: هفته ازدواج را در پیش داریم که شعار امسال ما استفاده از ظرفیت خیرین با عنوان "ازدواج جوانان با همراهی خیرین است.
وی در ادامه به ساماندهی فعالیت خیرین اشاره کرد و گفت: ما در استانها شاهد فعالیت خیرین بودیم، اما در این فعالیتها نظمی وجود نداشت که بخشی به این موضوع بر میگشت که جامعه خیرین سنتی نمیخواستند دیده شوند که آسیبهای به وجود آورده بود و بخش نیز ساماندهی نشده بودند که ممکن بود یک خانواده از چند نهاد کمک بگیرد و خانوادهای نیز دیده نشود.
تندگویان افزود: بنابراین در تمام استانها مجمع خیرین شکل گرفته است.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان
تاکید معاون وزیر ورزش و جوانان بر جلوگیری از فعالیت مشاورنماها در فضای مجازی
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با انتقاد از فعالیت مشاورنماها در فضای مجازی گفت:
از پلیس فتا و دستگاه قضا انتظار میخواهیم از فعالیت این گروه جلوگیری کنند.
محمد مهدی تندگویان، در نشست ستاد ملی ساماندهی امور جوانان در هفتاد و پنجمین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان از فعالیت سمنهای جوان در بحث مقابله با کرونا تشکر کرد و افزود: از اسفند ماه سال گذشته تاکنون تشکلهای جوان، اقلام بهداشتی تولید کردند و همچنین برخی اقلام بهداشتی مورد نیاز در حاشیه شهرها در میان مردم توزیع شد.
وی با بیان اینکه در بحث کرونا کل کشور درگیر هستند، گفت: تولیدات فرهنگی در خانه بمانیم در ایام قرنطینه با مسابقات خانوادگی مدنظر قرار گرفت.
تندگویان به راه اندازی دفتر مشاوره برای کاهش صدمات کرونا اشاره کرد و افزود: در این ایام ۴۰۰ دفتر مشاوره فعال بودند.
وی گفت: با پیام رهبری در کشور رزمایش کمک مومنانه از ماه رمضان راه اندازی شده است و خدمات رسانی همچنان ادامه دارد. همچنین در استان ایلام، نرم افزاری در زمینه توزیع اقلام حمایتی طراحی شد.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: در ماه مبارک رمضان ۴۰۰ هزار خانوار از رزمایش همت جوانانه، کمک مومنانه بهرمند شدند.
وی گفت: همچنین مجمع خیرین در حوزه ازدواج که در سال گذشته راه اندازی شد بالای ۸۰میلیارد تومان برای این رزمایش هزینه کرد.
تندگویان در ادامه به ارزیابی چالشهای کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: در این ایام ازدواج دچار چالش شده است، از تمام نهادها خواسته میشود چالش ازدواج را برطرف کنند، چون به دلیل شیوع کرونا شروع زندگیها لغو شده است و ما نگران هستیم.
وی با بیان اینکه کرونا مقوله فرزند آوری را مختل کرده است، گفت: این مقوله شکاف نسلی را به دنبال دارد و این شکاف نسلی را در ۱۵سال آینده شاهد خواهیم بود. در این زمینه خیرین هم وارد عمل شده اند.
معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: باید برای مردم امنیت خاطر ایجاد کرد و این فرهنگ را به وجود آورد که بدون دردسر و هزینههای هنگفت مراسم هم میتوان زندگی مشترک را آغاز کرد.
تندگویان درباره ارائه وام ازدواج نیز افزود: در سال ۹۶ مبلغ وام ازدواج به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت و در دو و سه سال اخیر وام ازدواج بدون معطلی پرداخت شده است.
وی به حواشی وام ازدواج اشاره کرد و گفت: در این شرایط شاهد متقاضیان زیر۱۸سال بودیم که بالای دو سوم دریافت کنندگان وام ازدواج دختر بودند، این درحالی است که برخی از متقاضیان نیز افراد بالای۵۰ سال بودند. هرچند درخواست کنندگان در سنین ۱۸ تا ۴۵ سال کاهش یافته است.
معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: از سوی دیگر شاهد افزایش طلاق در ازدواجهای زیر یکسال هستیم که در این زمینه دولت به ارائه پروتکل پرداخت و امیدواریم دستورالعملها شکل بگیرد.
وی درباره مجمع ملی جوانان نیز گفت: مجمع ملی جوانان داری مجوزی از وزارت کشور است و در دوسال گذشته انتخابات برگزار شده است و هم اکنون تشکلهای جوانان میتوانند مورد تایید باشند و در تمام اقدامات به فعالیت بپردازند. این تشکلها اقداماتشان رسمی بوده و برای نهاد دولتی هیچ مانعی برای همکاری با تشکلهای جوانان وجود ندارد.
معاون وزیر ورزش:
شاهد خرید و فروش وامهای ازدواج در فضای مجازی هستیم
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: شاهد خرید و فروش وامهای ازدواج در فضای مجازی هستیم و از دستگاه قضایی برای برخورد با این سایتها و مشاور نماها کمک میخواهیم.
محمد مهدی تندگویان در حاشیه جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان افزود: ما ازسال ۹۸ که رقم وام ازداوج برای هر زوج ۳۰ میلیون تومان شد و امسال که این رقم به ۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد شاهد تخلفاتی هستیم که به طور گسترده صورت میگیرد.
وی گفت: در واقع در کشور سایتهایی به وجود آمد که وام ازدواج در این سایتها خرید و فروش میشود و تخلفاتی در آن سایتها صورت میگیرد که منجر به اخذ وام ازدواج به صورت ازدواج صوری و یا طلاق صوری میشود.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: ما از ابتدای سال مکاتبات خود را با دادستان، وزارت دادگستری، پلیس فتا و نهادهای مختلف انجام داده ایم.
وی گفت: امیدواریم با مصوبهای که امروز در جلسه ستاد داشتیم یک کارگروه در وزارت کشور تشکیل شود تا نهادهای ذیربط بتوانند یک اقدام قاطع و جامع برای برخورد با این سایتها و کسانی که تخلف میکنند چه درخصوص وام ازدواج و چه در خصوص مشاوره نماها و کسانی که ورود جعلی به موضوع دارند و سوء استفاده مالی و اخلاقی میکنند، صورت گیرد تا برخوردی قاطع از دادستانی و پلیس با متخلفان داشته باشیم.
معاون وزیر ورزش:
سند جامع اوقات فراغت نیاز به هم افزایی دستگاهها دارد
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: ما در سند اوقات فراغت بیشتر به سمت اشتغال زایی حرکت میکنیم و در جهت جامع شدن این سند نیاز به هم افزایی همه دستگاهها داریم.
محمد مهدی تندگویان درمصاحبه اختصاصی باخبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، به هفته ازدواج اشاره کرد و افزود: هفته ازدواج را از یک مرداد در پیش داریم که نیاز بود در یک جلسه هماهنگی شرح وظایف تمام دستگاههایی که درگیر موضوع هستند، ابلاغ شود.
وی گفت: امسال به دلیل موضوع بیماری کرونا به نظر میرسد بخشی از امور مربوط به ازدواج جوانان دچار وقفه شده است و نیاز به یک فرهنگ سازی جمعی و استقبال خانوادهها داریم.
تندگویان ادامه داد: ما براحتی میتوانیم بدون برگزاری مراسمهایی که خیلی از آنها تشریفات اضافی است و هزینههای اضافی و ریخت و پاش دارد و لزومی ندارد که در حالت عادی باشد، خیلی ساده مراسم ازدواج را برگزای کنیم.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: درخواست ما از همه نهادها بخصوص صدا و سیما برای فرهنگ سازی موضوعی است که امسال ان شاءالله با یک فرهنگ سازی جدید، جوانان ازدواج و زندگی را شروع کنند.
وی افزود: ما امسال میخواهیم به صورت پررنگ از ظرفیت خیرین نیز در این بخش استفاده کنیم.
تندگویان در ادامه به سند جامع اوقات فراغت اشاره کرد و گفت: در کشور تاکنون چنین موضوعی را نداشتیم و سالها بود که بحث اوقات فراغت نیاز به هم افزایی و هماهنگی بین همه نهادها داشت.
وی ادامه داد: ظرف دو سال گذشته مطالعات و پژوهشهای لازم صورت گرفته است و پاسخ همه نهادهای درگیر با موضوع را گرفتیم و امروز از سند جامع اوقات فراغت کشور رونمایی کردیم که برای همه نهادهای عضو ستاد که ۳۲ نهاد هستند، ارسال میشود.
تندگویان گفت: ان شاءالله ظرف یکی دو سال آینده برنامه عملیاتی و جامع اوقات فراغت کشور نیز تنظیم و ابلاغ خواهد شد.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: ما در این سند بیشتر به سمت این میرویم که از اوقات فراغت به اشتغال حرکت کنیم و در واقع ترویج اوقات فراغت جایگاهی است که میشود از آن اشتغالزایی و درآمدزایی کرد.
مدیرکل دفتر طرحهای ملی جوانان،امیر حسین آل اسحاق
ایجاد ۱۲هزار برنامه برای اوقات فراغت
مدیرکل دفتر طرحهای ملی جوانان از ایجاد ۱۲هزار برنامه برای اوقات فراغت خبر داد.
امیر حسین آل اسحاق در هفتاد و پنجمین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان که با حضور مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان برگزار شد، گفت: کرونا منجر به فرهنگ جدید در جامعه شده است و ما در امر اوقات فراغت دچار سردرگمی شده ایم.
وی افزود: تمام دستگاهها اقدامات فراوانی انجام دادهاند، اما تاکنون رسانهای نشده است و دستگاهها مختلف در زمینه اطلاع رسانی وارد عمل شده اند.
مدیرکل دفتر طرحهای ملی جوانان گفت: سند جامع اوقات فراغت در سال۹۳ تصویب شده که در زمینه الگوی رفتاری با سه محور برنامه ریزی شده است.
آل اسحاق افزود: در صورت تصویب این برنامه جامعه مخاطب نیز وارد برنامه میشوند و به تقسیم کار میپردازند.