رئیس سازمان بهزیستی کشور از ایجاد سامانه ملی و آسان سازی شرایط فرزندخواندگی خبر داد.
وی با بیان اینکه باید از ایجاد این فرصتها جلوگیری کرد، افزود: با باندها و افراد مجرمی که در این حوزه فعالیت میکنند باید برخورد قاطع صورت گیرد و باید شرایط فرزندخواندگی تسهیل شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: قوانین مربوطه به فرزندخواندگی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و مقرر شده است به خانوادههای بدون فرزند، خانوادههای با فرزند و دخترانی که قصد به حضانت گرفتن کودکان بی سرپرست را دارند، فرزند خواندگی تعلق گیرد.
وی ادامه داد: در ۱۵ سال اخیر، تعداد کودکانی که در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند، ۱۰ هزار نفر باقی مانده که این مسئله نشان دهنده این است در سالها مختلف تعداد زیادی از کودکان به فرزند خواندگی رفته اند.
قبادی دانا درباره اقدامات تسهیل گرانه این سازمان برای فرزندخواندگی گفت: یکی از این اقدامات، ایجاد سامانه ملی فرزند خواندگی است. در این سامانه اطلاعات کودکان بارگذاری میشود و خانوادههای متقاضی نیز ثبت نام میکنند.
وی افزود: در این سامانه، هر خانوادهای از هر استان میتواند کودکان را به فرزندی بپذیرد و دیگر همانند گذشته محدودیت استانی وجود ندارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین در گذشته تمکن مالی بالایی از خانوادهها انتظار بود اما باید توجه کرد که خانوادههای دارای صلاحیت الزاما خانوادههای پولدار نیستند و خانواده های با تمکن مالی معقول نیز میتوانند شرایط عادی را برای کودکان را فراهم کنند. همچنین سایر صلاحیتهای اجتماعی خانوادهها مدنظر قرار دارد.
افزایش حمایت از گروههای ویژه و راه اندازی سامانههای متنوع
آقای وحید قبادی دانا در نشست خبری گفت: "بهزیستی در گام دوم؛ شفافیت، تحول خدمت و ارتقای سلامت اجتماعی خانواده" شعار امسال هفته بهزیستی است و یکی از محورهای فعالیتی سازمان موضوع شفافیت است که در حال حاضر سامانه و ستاد شفافیت بهزیستی آغاز به کار کرده و براساس آن فعالیتهایی صورت گرفته بر روی این سامانه قرار گرفته است.
وی به سامانه املاک بهزیستی اشاره کرد و بیان کرد: درسامانه املاک بهزیستی ۲هزار و۸۰۰ ملک این سازمان قرارگرفته است. همچنین سامانه مشارکتهای مردمی، کلیه تفاهم نامهها و قراردادها بر روی سامانه شفافیت قرار گرفته است. همچنین همه مددجویان تحت پوشش این سازمان با دسترسی به این سامانه میتوانند کلیه پرداختی مددجویان را از سال ۹۱ مشاهده کنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: همچنین عملکرد مالی سال ۹۸ برای اولین بار به طور شفاف روی این سامانه قرار گرفته است.
قبادی دانا در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۸ از ردیف اصلی سازمان، دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود، گفت: از این مبلغ دو هزار و ۱۰۰میلیارد تومان یعنی معادل ۷۶ درصد از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته است.
وی همچنین اعتبارات این سازمان از محل تبصره ۱۴ در بحث هدفمندی یارانهها را مبلغ دو هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان ذکر کرد که معادل ۹۹ درصد آن تخصیص یافته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۸ برای اولین بار بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان تخصیص یافت، گفت: بودجه در نظر گرفته شده در این بخش هزار و ۱۰۰میلیارد تومان بود که ۷۷۶ میلیارد تومان یعنی معادل ۷۳ درصد آن در سال گذشته تخصیص یافت.
وی افزود: سال گذشته ۸۵ درصد از اعتبارات پیشبینی شده سازمان بهزیستی در قانون بودجه تخصیص یافت و در قسمتهای مختلف هزینه شده است.
پرداختهای بهزیستی به مددجویان تحت پوشش به شکل غیرمتمرکز
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر ریز فعالیتهای مختلف سازمان در معاونتهای مختلف در سامانه موجود است، از پرداختهای مختلف بهزیستی به مددجویان تحت پوشش این سازمان به شکل غیرمتمرکز خبر داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: ۴۵۸ هزار میلیارد تومان سالانه برای ۵۰۳ هزار خانوار مستمری بگیر به صورت الکترونیکی از محل اعتبارات بهزیستی پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: در سال ۹۸ از محل تبصره ۱۴ قانون برنامه و بودجه نیز دو هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان به عنوان افزایش مستمری برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار پرداخت شده است.
قبادی دانا گفت: دوهزار و۳۳۰ میلیارد تومان مستمری در سال ۹۸ برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار بعد از تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان بعنوان شروع اجرای قانون وبرای ماده ۲۷ پرداخت وکمک هزینه نگهداری از معلولان شدید و خیلی شدید که در دهکهای درآمدی یک تا سه هستند آغاز شد به طوریکه ۲۸۰ میلیارد تومان در سال به شکل هر سه ماه یکبار مبلغی برای ۱۹۱ هزار خانوار پرداخت میشود.
وی همچنین در خصوص خانوارهای دارای فرزندان سه قلو به بالا و خانوادههای دارای فرزند دو قلو در دهکهای یک تا ۳ نیز افزود: سالانه ۴۷ میلیارد تومان برای ۹ هزار و ۲۶۶خانوار پرداخت میشود.
قبادی دانا به حق پرستاری افراد معلول دارای ضایعه نخاعی که شامل ۲۶ هزار و ۱۸۵خانوار هستند اشاره کرد و بیان داشت: هر سال معادل ۱۷۴ میلیارد تومان به ازای سرانه هر نفر ۵۵۴ هزار تومان پرداخت میشود. البته این مبلغ در گذشته به شکل سرانه ۲۰۰ هزار تومان بود.
وی با بیان اینکه ۲۱ هزار نفر نیروی خدوم بهزیستی، خیران و موسسههای خیریه و شرکای بهزیستی مشغول خدمت گزاری هستند، افزود: شعار امسال بهزیستی در چهلمین سال تاسیس این سازمان را «گام دوم، شفافیت، تحول خدمت و سلامت اجتماعی» در نظر گرفتیم. همانطور که مطلع هستید در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و با صدور بیانیه گام دوم وارد مرحله جدیدی شدیم و امیدواریم در چارچوب این سیاستهای ترسیم شده ما منشا خدمت باشیم.
شفافیت در سازمان بهزیستی کشور
قبادی دانا گفت: یکی از موضوعهای مهم شفافیت است که در ماههای گذشته شتاب بیشتری گرفته و ستاد آن آغاز به کار کرد و قرار گرفتن سامانه املاک بهزیستی در این سامانه از جمله اقدامات بود که ۲۸۰۰ ملک بهزیستی روی سایت قرار گرفته و آیفون مشارکتهای مردمی نیز فعال شد. همچنین تمام تفاهمنامهها و… روی سامانه قرار میگیرد. در کنار این تمام مددجویان ما بر اساس این سامانه به تمام پرداختیهایی که از سال ۹۱ به آنها پرداخت شده دسترسی دارند و میتوانند مشاهده کنند.
وی ادامه داد: همچنین عملکرد مالی سال ۹۸ به صورت کاملاً شفاف روی سامانه قرار گرفت و امروز روی سامانه قابل مشاهده است. در سال ۹۸ از ردیف اصلی بهزیستی ۲،۸۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود که ۷۶ درصد آن معادل ۲،۱۰۰ میلیارد تومان آن اختصاص پیدا کرد. همچنین اعتباراتی از تبصره ۱۴ قانون برنامه و بودجه که ۲،۷۶۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود ۲،۷۲۵ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است که ۹۹ درصد آن تخصیص پیدا کرد. در سال ۹۸ شاهد بودیم که برای اولین بار بودجه قانون حمایت از افراد دارای معلولیت تخصیص پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بعد از تصویب قانون حمایت از افراد دارای معلولیت برای شروع ماده ۲۷ این قانون کمک هزینه معیشت معلولان شدید و خیلی شدید که در دهک درآمدی ۱.۲.۳ هستند ۲۸۰ میلیارد تومان در سال گذشته پرداخت شد به این صورت که هر سه ماه برای ۱۹۱ هزار خانوار این کمک هزینه پرداخت میشود. همچنین کمک هزینه برای خانوارهای دارای فرزند سه قلو به بالا و همچنین خانوارهای دارای دو قلو که در دهک ۱.۲.۳ درآمدی هستد و شامل ۹۲۶۶ خانوار میشوند ۴۷ میلیارد تومان سالانه پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: برای حق پرستاری افراد دارای معلولیت ضایع نخاعی که شامل ۲۶۱۸۵ خانوار هستند در سال ۱۷۴ میلیارد تومان پرداخت شده است در گذشته قبل از اینکه این افزایش صورت بگیرد مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به عنوان حق پرستاری پرداخت میشد که در حال حاضر این مبلغ تقریباً دو و نیم برابر شده و به ۵۵۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
همچنین برای حق پرستاری و مددکاری برای خانوادهها افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید غیر از ضایع نخاعی نیز ۳۶ میلیارد تومان پرداخت شده است.
قبادیدانا درباره کمک به خانوادههایی که از فرزندان دارای سرپرست غیرموثر که توسط سازمان بهزیستی نگهداری میشوند، گفت: کمک هزینه نگهداری کودکان و نوجوانان در خانواده که شامل ۱۷ هزار خانوار است که از کودکان دارای سرپرست غیرموثر نگهداری میکنند مبلغ ۱۳۲ میلیارد تومان پرداخت شده است که این میزان در انتهای سال برای هر فرزند به ۶۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: برای ۵۵۱ مرکز شبه خانواده نیز ۷۱ میلیارد تومان اختصاص داه شده است که برای کودکان تا ۱۳ سال برای هر نفر ۶۵۰ هزار تومان و کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال برای هر نفر ۷۵۰ هزار تومان پرداخت شده است. همچنین اگر فرزندی دارای معلولیت در این مراکز باشد مبلغ ۹۲۵ هزار تومان پرداخت میشود که این مبلغ به صورت الکترونیک ومتمرکز بروی کارت بانکی خیریهای که متولی خانه فرزندان است شارژ میشود برای کمک به نگهداری معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن در مراکز شبانهروزی مبلغ ۴۸۵ میلیارد تومان پرداخت شده است به این صورت که برای مراکز درجه یک ۹۲۴ هزار تومان برای هر نفر در ماه و برای مراکز درجه دو ۸۴۰ تومان برای هر نفر درماه پرداخت شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: همچنین درباره کمک به امور مددکاری زنان سرپرست خانواده نیز مبلغ ۳۸ میلیارد تومان، برای ارائه خدمات تخصصی توانبخشی مبلغ ۴۵ میلیارد تومان و همچنین به مراکز غیردولتی توانبخشی روزانه مبلغ ۲۳۳ میلیارد تومان برای مراکز درجه ۱ به ازای هر فرد ۶۲۷ هزار تومان در ماه و برای مراکز درجه ۲، مبلغ ۵۶۲ هزار تومان برای هزار و ۳۱۴ مرکز انجام شده است. همچنین برای تامین وسایل بهداشتی برای معلولان نخاعی از ماه جاری کمک هزینهها به دو برابر افزایش پیدا میکند یعنی از ۸۰ و ۱۰۰ هزار تومان به ۱۶۰ و ۲۰۰ هزار تومان افزایش مییابد.
وی افزود: یکی دیگر از وظایف سازمان بهزیستی تأمین یک وعده غذای گرم برای بچهها در روستامهدها است. ۱۵ هزار مهدکودک تحت پوشش بهزیستی داریم که ۷ هزار روستامهد در مناطق محروم تأسیس شده اند که برای یک وعده غذای گرمی که برای آنها تأمین میکنیم، بودجه ۷۵ میلیارد تومان در سال را تأمین میکنیم.
قبادی دانا از پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش بهزیستی خبر داد که در دانشگاههای غیردولتی تحصیل میکنند و همچنین بودجهای که برای مراکز فوریت اجتماعی در نظر میگیریم که در مجموع ۴ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان از بودجه سازمان به صورت متمرکز و شفاف بر اساس کد ملی پرداخت میشود.
وی گفت: بر اساس کل اعتبارات تخصیص یافته بهزیستی ۸۲ درصد کل بودجه تخصیص یافته که به صورت شفاف و مشخص برای جامعه هدف در حال پرداخت است و روی سامانه نیز قابل مشاهده است. خدا را شکر کارنامه خوبی از موضع شفافیت برای بهزیستی ایجاد شده است. شاید قبلاً تلقی این بود که شرایط پرداختها متفاوت است و این شفاف سازی کمک شایانی برای ایجاد سرمایه اجتماعی سازمان و رساندن بودجه به جامعه هدف ایجاد کرده است.
وی گفت: ۴۱ میلیون کودک را در این سالها غربالگری بینایی کردیم که ۴۵۰ هزار کودک با این اقدام از تنبلی چشمشان پیگیری شد. همچنین غربالگری شنوایی از سال ۸۴ تاکنون برای ۱۱ میلیون نوزاد انجام شده که در ۳۱ هزار نفر پیشگیری صورت گرفته است. مشاوره ژنتیک هم از سال ۷۷ برای ۱۸ هزار نفر انجام شده است.
قبادی دانا با بیان اینکه سرپرستی کودکانی که والدین خود را از دست داده اند یا والدینشان صلاحیت لازم را ندارند، در بستر خانواده شکل میگیرد، گفت: ۱۰ هزار نفر در مراکز شبه خانواده و شیرخوارگاه نگهداری میشوند و ۱۶ هزار نفر نیز به خانواده جایگزین سپرده شدهاند. تلاش ما این است که فرایند فرزند خواندگی را تسریع کنیم و برای همینمنظور نیز سامانه ملی فرزند خواندگی رونمایی شد و قابل دسترسی است. همچنین یکی از فعالیتهایی که در حوزه پیشگیری انجام میشود مشاوره خانواده و آموزش پیش از ازادواج است که از سال ۸۱ تاکنون ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از این آموزشها بهرهمند شدهاند. از سال ۹۰ تاکنون سرپرستی ۱۰ هزار کودک به خانواده متقاضی فرزندخواندگی سپرده شده است. سیاست سازمان این بوده است که این کودکان در خانه و در کنار خانواده باشند.
توسعه ساختارهای مردم نهاد با سامانه صدور مجوزها
وی درباره افتتاح سامانه صدور مجوزها نیز گفت: این افتتاح به توسعه ساختارهای مردم نهاد و ایجاد شفافیت در عملکرد سازمان با استفاده از نظارت و پایش مستمر کمک میکند. مهمترین مزیت آن ارائه خدمات و پاسخگویی به متقاضیان است.
قبادی دانا همچنین درباره قانون تعارض منافع و پیگیری آن در سازمان بهزیستی گفت: ۴۰۲ نفر مشمول این قانون شناسایی شده اند، به این معنا که در سازمان بهزیستی مشغول هستند و سازمان خیریهای دارند. قبل از این شناسایی، ۱۷۰ نفر از مدیران ما مراکز خیریه خود را واگذار کردند و ۱۰۰ نفر نیز از سازمان استعفا دادند. در آمار جدید ۴۰۲ نفری که شناسایی شده اند، ۱۶۵ نفر پست دولتی خود را تغییر داده اند و ۱۹۳ نفر نیز مرکز خیریه را واگذار کرده اند. برای ۴۴ نفر هم قرار است تعیین تکلیف صورت بگیرد. بیشترین آمار تعارض منافع در سازمان بهزیستی در استانهای تهران و آذربایجان شرقی و کمترین افراد دارای تعارض منافع نیز در استانهای کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه است.
رئیس سازمان با اشاره به اینکه یکی دیگر از سیاستهای سازمان راه اندازی خانههای کوچک گروهی حمایتی است، گفت: ۴۰ خانه گروهی حمایتی به تازگی راه اندازی شده است و ما به دنبال این هستیم که به جای داشتن آسایشگاهها و مراکز بزرگ، برای نگهداری معلولان، کسانی که دارای مشکلات ذهنی یا جسمی حرکتی هستند یا دارای ضایعه نخاعی و مشکلات روانی مزمن هستند یا سالمندان، خانههای کوچک راه اندازی کنیم. در دنیا هم دیگر پذیرفته نیست هزار نفر با مشکل معلولیت در یک مرکز نگهداری شوند. یکی از تسهیلاتی که فراهم کردیم، این است که هیچ فرد دارای ضایعه نخاعی پشت نوبت تسهیلات ما نماند. هزار و صدنفر پشت نوبت بودند که از ماه جاری مستمری آنها برقرار میشود و هر فردی که جدیداً دارای مشکل شود نیز به سرعت حق پرستاری او برقرار میشود.
قبادی دانا گفت: مرکزی برای نگهداری کودکان دارای مشکلات روانی مزمن نداشتیم که در ۶ استان راه اندازی میشود. قانون سهمیه سه درصد اشتغال افراد دارای معلولیت را نیز اجرا کردیم و هر گونه آزمون استخدامی که در کشور برگزار شود، با جدیت پیگیر هستیم که سه درصد افراد باید از جامعه معلولان باشند.
قبادی دانا در ادامه درباره وضع مراکز بهزیستی در ایام شیوع کرونا در کشور گفت: یکی از گروههای در معرض آسیب در بیماری کرونا سالمندان، افراد دارای معلولیت و بیماران خاص است و توجه ما به مراکز نگهداری شبانهروزی دو چندان شد و ما از ۵ بهمن ماه اولین بخشنامه برای همه مراکز اعلام کردیم. گرچه بخشنامه وزارت بهداشت با تاخیر بود، اما شروع زودهنگام و ابلاغ بیش از ۸۰ دستورالعمل تخصصی به تفکیک مراکز مختلف صورت پذیرفت و مهدهای کودک و مراکز روزانه تعطیلی شد و طبق مصوبه ستاد ملی کرونا پس از بازگشایی پذیرش با محدودیت انجام شد.
وی ادامه داد: قرنطینه بیماران مشکوک را پیگیری و تلاش کردیم اتاقهای جداگانه ایجاد شود و از پذیرش توانخواهان جدید پیشگیری کردیم همچنین ممنوعیت ملاقات نیز پیشبینی شد.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: در مراکز نگهداری شبانهروزی و دیگر مراکز بهزیستی هزار و ۳۳۳ نفر مبتلا به بیماری کرونا شناسایی شدند که از این تعداد ۴۵۶ نفر در حال درمان هستند و همچنین از ابتدای کرونا تاکنون ۱۳۳ نفر از این افراد جان خود را از دست دادهاند و اگر بخواهیم به نسبت فوتیهای کشور بررسی کنیم از حدود ۱۲ هزار و ۴۴۷ نفر که فوت شدهاند رقم ۱۳۳ نفر حدود یک درصد از کل فوتیها را تشکیل میدهد.
به گفته وی، تاکنون ۲۰ نفر از فرزندان بهزیستی به کرونا مبتلا شدهاند و تاکنون موارد فوتی در بین فرزندان بهزیستی نداشتیم و ۱۴ نفر در حال درمان هستند و ۶ نفر نیز که ابتلای قبلی داشتند، بهبود یافتهاند.
رئیس سازمان بهزیستی در باره حمایت از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی گفت: در مجموع ۲۵۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که با خانوادههایشان ۵۸۱ هزار نفر را شامل میشوند. بخشی از این افراد مستمری بگیر سازمان بهزیستی هستند که ۱۰۸ هزار تومان تا ۴۱۶ هزار تومان و همچنین ۶۳ هزار تا ۱۳۰ هزار تومان مستمری دریافت میکنند.
توانمندسازی زنان سرپرست خانوار سیاست سازمان بهزیستی
قبادی دانا با تاکید بر سیاست سازمان بهزیستی بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش گفت: دو طرح اصلی تأمین مالی خُرد و آمادهسازی شغلی در سازمان بهزیستی دنبال میشود. کمک هزینه برای راهاندازی شغل این گروه در نظر میگیریم و مددجویان بهزیستی ۵۰ میلیون تومان وام اشتغال کم بهره با بهره ۶ درصد میگیرند؛ برای فرزندان بهزیستی هم در تلاش هستیم برای مسکن آنها برنامه ریزی شود، چون ۲۰۰ هزار نفر پشت نوبت دریافت تسهیلات مسکن هستند.
وی ادامه داد: بخشی از این افراد در قالب مشاغل خانگی مختلف مشغول فعالیت هستند از جمله خیاطی، قالیبافی، تهیه مواد غذایی داخل خانه و آشپزخانه، آرایشگری و شغلهای خدماتی دیگر فعال هستند که امیدواریم تعداد بیشتری از این افراد در طرح تامین مالی خرد و آمادهسازی شغل قرار بگیرند. همچنین با سازمان برنامه و بودجه رایزنی شده است تا ضریب نفوذ شمولیت این طرح برای تعداد زیادی از مددجویان در نظر گرفته شود.
قبادی دانا افزود: برای قطع زنجیره انتقال کرونا، مهدها کنار مدارس تعطیل شده اند و طبیعتاً اداره آنها دچار مشکل شد. به دنبالش به درخواست جامعه، مهدها و کارمندان برخی از این مهدها باز شدند که با ظرفیت محدود و رعایت پروتکلهای بهداشتی شروع به کار کردند، اما همچنان بسیاری از خانوادهها از حضور بچهها در مهدها امتناع میکنند و نگرانیهایی بابت ابتلای آنها به کرونا دارند؛ بنابراین وضعیت مهدهای کودک ابعاد مختلفی دارد.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر سیاستهای جمعیتی و تأکیدی که بر بحث فرزندآوری برای آینده کشور مطرح است تا با مشکل جامعه کهنسال روبرو نشویم، مهدهای کودک میتوانند کمک مؤثری به خانوادهها باشند و فرزندآوری را تسهیل کنند.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین درباره تامین مسکن برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی گفت: از سال ۹۴ تاکنون ۱۲۶ هزار و ۲۰۲ واحد مسکونی با مشارکت دستگاههای همکار به مددجویان واگذار شده است که از این تعداد ۹۰ هزار و ۳۲۸ واحد از ابتدای دولت یازدهم بوده است. به این امر در یکسال اخیر نیز شتاب بیشتری داده شده است و ۲۵ هزار واحد مسکونی از این تعداد نیز در ۱۸ ماه اخیر واگذار شده است. در این خصوص نیز تفاهمنامههایی با دستگاههای مختلف انعقاد شده است در همین خصوص نیز با بسیج سازندگی برای ۵ هزار واحد امضاء شده است که ساخت ۲ هزار واحد آن انجام شده است. همچنین با بنیاد مستضفعان نیز برای ساخت ۲۰ هزار واحد تفاهمنامه منعقد شده است که ساخت ۱۴ هزار واحد شروع شده و ۷ هزار واحد نیز تحویل داده شدهاست. همچنین با قرارگاه خاتم الانبیاء برای ساخت ۱۵ هزار واحد تفاهم شده است که در فاز اول ساخت ۱۵۰۰ واحد آغاز شده است. همچنین با بنیاد مسکن نیز برای ساخت هزار واحد مسکن تفاهم شده است که مقدمات آن در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه هیچ اعتباری برای کمک هزینه اجاره مسکن و یا ودیعه مسکن برای مددجویان این سازمان در بودجه تعیین نشده است، گفت: با توجه به شرایط سختی که در شرایط کرونا ایجاد شد کمک خوبی را بنیاد مستضعفان برای این منظور به مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی انجام داد و ۳۰ میلیارد تومان برای کمک هزینه اجاره بها و ۵۰ میلیارد تومان برای افرادی که نیاز به کمک هزینه ودیعه دارند به صورت وام قرض الحسنه پرداخت کرد.
قبادیدانا گفت: همچنین برای تکمیل واحدهای مسکونی برای خانوادههای دارای فرزند دو معلول به بالا جلسهای با وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شد که و مقرر شد با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام ملبغ ۵۰ میلیارد تومان و همچنین ۳۶۰ میلیارد تومان توسط بنیاد مستضعفان تامین اعتبار برای تحویل منازل مسکونی به خانوارهای دارای دو معلول به بالا تا پایان سال به نقطه مطلوب برسد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بخشی از فعالیتهای سازمان بهزیستی توسط سازمانهای همکار و شرکای سازمان بهزیستی انجام میشود، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که شرکای اجتماعی داشتند مراحل اخذ مجوز بوده است. طبق اصل ۱۴۴ قانون اساسی به منظور واگذاری فعالیتها به مردم، سازمان بهزیستی نیز مجوز فعالیت را برای ۱۳ نوع فعالیت برای شرکای خود صادر میکند. این ۱۳ نوع خدمت شامل مهدکودک، مراکز شبانهروزی، مراکز نگهداری کودکان، خانه سالمندان، مارکز نگهداری زنان و دختران، مراکز خدمات مشاوره ژنیتک، مراکز نگهداری و بازتوانی معتادان و … است. ما در سازمان بهزیستی برای سهولت کار شرکا و همکاران خود در بخش غیردولتی امروز شاهد رونمایی از سامانه صدور مجوز هستیم مهمترین مزایای این سامانه هوشمند ایجاد پرونده الکترونیک برای همه مراکز همکار است و از هر گونه اعمال سلیقه در روند صدور جلوگیری میشود.
قبادیدانا همچنین درباره کودکان کار گفت: موضوع کودکان کار یک کوه یخ است که ما نوک قله آن را که کودکان کار و خیابان هستند میبینیم، در حالی که موضوع کودکان کار بسیار گسترده است. موضوع کودکان کار و خیابان چند عاملی است و طرحی که به تازگی شروع کردهایم یک طرح جامع برای کودکان کار و خیابان است. تفاهم نامهای امضا شده برای ساماندهی کودکان کار و خیابان غیرایرانی با وزارت کشور، اداره اتباع و نیروی انتظامی. برخی از این کودکان کار و خیابان ایرانی نیز دچار فقر فرهنگی و اقتصادی هستند و حتی ممکن است پدر و مادر دارای اعتیاد یا دچار بیماری سخت درمان باشند. رویکرد ما توانمندسازی خانواده این کودکان است.
وی همچنین درباره جمعآوری معتادان متجاهر گفت: در یک مقطع زمانی با توافقی که بین وزاری کشور، بهداشت و درمان و تعاون انجام شد. نگهداری معتادان متجاهر برعهده سازمان بهزیستی گذاشته شد. طبق قانون افراد دارای اعتیاد که برای درمان مراجعه میکنند بیمار هستند، اما افرادی که برای درمان اعتیاد معرفی نمیشوند و خود را معرفی نمیکنند و معتادان غیرتمایلی هستند که براساس قانون مجرم شناخته میشوند. معتادان متجاهر نیز طبق قانون مجرم تلقی میشوند.
فوت ۱۳۳ نفر در مراکز بهزیستی بر اثر کرونا
وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی در نشست خبری اعلام کرد: تاکنون هزار و ۳۳۳ نفر در مراکز بهزیستی به کرونا مبتلا شده که از این تعداد متاسفانه ۱۳۳ نفر فوت کردهاند. یعنی از کل آمار فوتی کشور حدود یک درصد مربوط به مراکز بهزیستی است.