رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور : 350 هزار میلیارد تومان حداقل هزینه سالانه اداره کشور است و ماهانه 12 هزار میلیارد تومان مالیات اخذ می شود.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان امیدعلی پارسا امروز در جلسه نشست فعالان اقتصادی استان کرمان گفت: 350 هزار میلیارد تومان حداقل هزینه سالانه اداره کشور است که از این میزان، ماهانه 12 هزار میلیارد تومان مالیات اخذ می شود در حالی که فقط هزینه حقوق های کارکنان، حقوق کارمندان و بازنشستگان و ... 28 هزار میلیارد تومان است.
وی درباره بخشودگی و تقسیط مالیاتی در کشور افزود: تقسیط مالیات طبق قانون، نهایتا سه سال خواهد بود و بیش از سه سال هیچ شخصی در کشور اختیار نخواهد داشت وقانون تقسیط مالیات برای امسال 60 ماه به سران قوا پیشنهاد شده است
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه طبق مصوبه سران قوا، پارسال بخشودگی 90 درصدی برای بخش های تولیدی و 80 درصدی برای بخش های غیرتولیدی مطرح شده است اظهار کرد: امسال نیز سران قوا تعیین کردن از خرداد بحث بخشودگی 80 و 90 درصد ادامه پیدا کند که بعد از آن به صورت 2 درصد 2 درصد این میزان بخشودگی تا پایان سال به صورت ماهانه کاهش پیدا خواهد کرد.
پارسا با اشاره به اینکه در سال 1400 نیز این روند ادامه خواهد یافت افزود: میزان بخشودگی های مالیاتی روند منطقی رو به کاهشی خواهد داشت و به هیچ عنوان دیگر به عقب بر نخواهیم گشت زیرا یکی از مشکلات نظام مالیات کشور در گذشته این بخشودگی جرایم بی حساب و کتاب بوده است.
پارسا با اشاره به اخذ مالیات از بخش کشاورزی اظهار کرد: حدود 80 تا 85 درصد افراد فعال در بخش کشاورزی، زندگی معیشتی بیشتری ندارند اما در همین بخش کشاورزی15درصد افراد دارای درآمدهای میلیاردی هستند که باید مالیات متمرکز به سمت این15 درصدی برود که در دهک بالای جامعه قرار دارند .
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: طبق توافق با سازمان برنامه و بودجه کشور، میزان بودجه استان بستگی به وصولی مالیاتی آن استان خواهد داشت به طوری که اگر کمتر از 95 درصد مالیات تعیین شده هر استان، وصول شود، به اندازه هر یک درصد، به میزان دو درصد بودجه آن استان کاهش پیدا خواهد کرد و اگر در استانی بیش از 95 درصد مالیات وصول شود، اعتبارات ویژه ای برای بخش های بودجه ای آن استان در نظر گرفته خواهد شد.
بگفته پارسا 55درصد درآمدهای وصولی کل کشوری متعلق به استان تهران و 3.2 درصد درآمدهای وصولی کشور متعلق به استان کرمان است.
رییس سازمان امور مالیاتی کل کشور افزود: بخش بزرگی از مالیات استان کرمان از شرکتهای بزرگ است و درمجموع برای کشور تبعیض منطقه ای بی معنی است و ظرفیتهای امروز کرمان موجب افزایش درامد مالیاتی کشور از این استان شده است.
پارسا ادامه داد: مردم با درآمد حداقل معیشتی از مالیات معاف می شوند و نرخ مالیات درامد بالا به صورت تصاعدی زیاد می شود که این مسیر برای تمامی مشاغل اجرا می شود.
وی با بیان اینکه چاپ پول به ظرفیت نهایی خود رسیده گفت: دولت با فروش اموال دولتی، فروش اوراق و دارایی و مالیات، کشور را اداره می کند و در این زمینه محلی برای تخصیص اعتبارات توسعه ای و عمرانی وجود ندارد.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و راور در مجلس نیز گفت: طبق گفته رییس بانک مرکزی 27 میلیارد دلار منابع ارزی به چرخه بانکی کشور برنگشتهاند و: اکنون راهکار تسویه ارزی به چند طریق انجام میشود که باید به روشنی مشخص شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تعامل سازمان امور مالیاتی با فعالان اقتصادی افزود: تا دو هفته آینده به جمعبندی و راهکاری درباره تسویه ارزی در کشور خواهیم رسید وباید دیدگاههای کارشناسانه در این زمینه ارائه شود.
طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن وکشاورزی استان کرمان هم بر رفع مشکلات فعالان اقتصادی در سه حوزه بانکی، بیمه و مالیات تاکید کرد.