به گزارش سرویس بین الملل خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، وزیر تجارت مالزی از ارائه شکایت کشورش به سازمان تجارت جهانی علیه اتحادیه اروپا به علت راه اندازی" کمپین ضد روغن پالم " خبر داد.
محمدخیر الدین امان رازعلی در بیانیهای از سیاستهای نسنجیده و جوسازیهای اتحادیه اروپا علیه روغن پالم انتقاد و تصریح کرد: سیاستهای اتحادیه اروپا درباره روغن پالم باید برمبنای معیارهای روشن سازمان تجارت جهانی باشد.
وی افزود: صادرات روغن پالم مالزی و اندونزی با راه اندازی کمپین ضد پالم اتحادیه اروپا به خطر افتاده است و ما از آسیب اقتصادی این اتحادیه به سازمان تجارت جهانی برای رسیدگی و توقف این روند شکایت کردیم.
سهم تجارت سالانه اندونزی و مالزی به عنوان بزرگترین کشورهای تولید کننده روغن پالم با تامین ۸۵ درصد نیاز جهانی به ۸۷ درصد میرسد. صادراتی با سودی سرشار که این روزها به علت راه اندازی "کمپین ضد روغن پالم" از سوی اتحادیه اروپا بازارش از سکه افتاده و زمینه ساز شکایت مالزی به سازمان تجارت جهانی شده است.
موضوعی که البته از سویی دیگر نیز به علت تخریب پنهان نیمی از جنگلهای دو کشور در پوشش آتش سوزی طبیعی جنگلها با هدف توسعه سطح زیر کشت نخلهای روغنی با اعتراض ناظران بین المللی محیط زیست به چالش کشیده شده است.
روغنی که از سوی دیگر نیز استفاده پر حرف و حدیثش در صنایع غذایی، شک و تردید سازمان بهداشت جهانی را برانگیخته است.چالشی که اندونزی و مالزی را در راستای حفظ بازار جهانی و اشتغالزایی شش میلیون نفری صنعت پالم با کش و قوسهای متعددی مواجه کرده است که مدام فتیله اش بالا و پائین میشود.
دکتر شفیق زاد. پژوهشگر
دکتر ظاهر مهدی. کارشناس
داتو محمد خیرالدین. وزیر تجارت مالزی
آنتون پریانی ویجایا. ناظر محیط زیست اندونزی
مالزی : اسماعیل پورحاجی