آخرین تحولات کرونا در جهان
آمریکا همچنان در صدر فوتیها
مقامات بهداشتی اوکلاها در آمریکا روز چهارشنبه اعلام کردند شمار افراد مبتلا به کووید ۱۹ در تالسا حدود دو هفته پس از برگزاری گردهمایی انتخاباتی دونالد ترامپ در این شهر افزایش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در آمریکا تا ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه چهارشنبه به ۳ میلیون و ۴۶ هزار و ۳۵۱ نفر رسید. با این حال دولت ترامپ از نشانههای دلگرم کننده در برخی کانونهای همه گیری و همچنین بازگشایی همه مدارس پس از تعطیلات سخن میگوید؛ که البته این نشانها هنوز تایید نشده است.
مقامات مسئول بهداشت و درمان در ایالت جنوبی اکلاهما روز چهارشنبه گفتند تجمع جنجالی دونالد ترامپ و سایر رویدادهای جمعی وی در شهر تالسا در ماه گذشته "به احتمال زیاد" به افزایش موارد ابتلاء به ویروس کرونا کمک کرده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لس آنجلس، شهر تالسا پس از کاهش موارد ابتلای افراد به ویروس کرونا در دو هفته گذشته، این هفته با افزایش موارد ابتلای افراد از جمله ۲۶۶ مورد جدید در روز چهارشنبه روبرو شده است.
بروس دارت مدیر بخش بهداشت تالسا در پاسخ به این پرسش که آیا این انفجار در موارد جدید مبتلا شدن به کرونا ناشی از نشست ۲۰ ژوئن است گفت:" به احتمال بسیار زیاد، این رویدادهای مهم در چند هفته گذشته" مهم بوده اند.
چند هزار نفر از هواداران رئیس جمهور آمریکا بی توجه به همه گیری ویروس کرونا، ماه گذشته در یک همایش که از آن به عنوان از سرگیری یک همایش مهم قبل از انتخابات نوامبر تبلیغ شده بود شرکت کردند.
اگرچه میزان حضور مردم خیلی کمتر از پیش بینیهای تیم انتخاباتی ترامپ بود، این همایش که در یک محل سرپوشیده برگزار شد به سبب رعایت نشدن فاصله گذاری اجتماعی و اجباری نبودن استفاده از ماسک با انتقاداتی روبرو شد.
دارت گفت:"ما در دو روز گذشته تقریباً ۵۰۰ مورد جدید از ابتلا به کرونا داشته ایم و میدانیم که در مدت کمی بیش از دو هفته، چند مراسم بزرگ دیگر پیش رو داریم. "
افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شوند، دو هفته طول میکشد تا علائم این بیماری را نشان دهند.
دمای بدن شرکت کنندگان، در ورودی محل برگزاری همایش ترامپ اندازه گیری و ماسکهایی توزیع میشد، اما اکثر شرکت کنندگان از جمله خود ترامپ ماسک نزده بودند.
آزمایش کرونای چند تن از اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ و نیز مأموران سرویس مخفی، قبل و بعد از برگزاری این همایش انتخاباتی مثبت شده است.
یک روز قبل از همایش ترامپ، هزاران نفر در شهر تالسا در مراسم نوزدهم ژوئن برای گرامیداشت آزادی آخرین بردهها در آمریکا در سال ۱۸۶۵ شرکت کردند. در شب برگزاری این همایش، تقریباً هزار نفر از معترضان نیز در این شهر تجمع کردند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت بیشتر افراد شرکت کننده در این رویدادها که در مکانهای روباز برگزار شدند ماسک نزده بودند.
دولت مغرب روز چهارشنبه اعلام کرد مغربیها و ساکنان خارجی مغرب هم اجازه خواهند داشت از ۱۴ ژوئیه وارد این کشور شوند. با این حال مقامات زمان بازگشایی مرزها را اعلام نکردند.
یک تیم پزشکی انگلیسی در مورد عوارض مغزی کووید ۱۹ که به طور بالقوه مرگبار هستند مانند سکته مغزی، دلیریوم (روان آشفتگی)، توهم یا آسیب عصبی هشدار دادند واعلام کردند این عوارض ممکن است شایعتر از آنچه تاکنون تصور میشد باشد.
همه گیری ویروس کرونا از زمان ظهور در اواخر ماه دسامبر گذشته تاکنون دست کم جان ۵۴۵ هزار و ۴۱۴ نفر را در سراسر جهان گرفته است.
آمریکا با ۱۳۲ هزار و ۱۹۵ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹، برزیل با ۶۷ هزار و ۹۶۴ مورد، انگلیس با ۴۴ هزار و ۵۱۷ مورد، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۹۱۴ مورد و مکزیک با ۳۲ هزار و ۷۹۶ واحد از جمله آلودهترین کشورها به ویروس کرونا در جهان هستند.
انگلیس روز چهارشنبه از تدابیر جدید اقتصادی برای احیای دوران پسا کووید به ارزش ۳۰ میلیارد پوند خبر داد که کاهش مالیات بر ارزش افزوده برای برخی حوزه ها، یارانه برای بهسازی بخش انرژی و کمک به اشتغال جوانان بخش عمده آن است.
نشنال گالری لندن به عنوان نخستین موزه بزرگ انگلیس از روز چهارشنبه بازگشایی شد. بازدیدکنندگان با ماسک و مسیرهای مشخص شده اجازه بازدید دارند.
اقامتگاه رسمی ملکه الیزابت دوم هم به طور محدود از ۲۳ ژوئیه برای بازدید عموم بازگشایی میشود. اما برخی فرصتهای شغلی در این اقامتگاه حذف خواهد شد.
فرانسه، آلمان، یونان، هلند، مالت و لهستان از جمله ۳۹ کشوری هستند که اسکاتلند مسافران آنها را در زمان ورود به این کشور از قرنطینه معاف کرده است. اسکاتلند در این زمینه در مقایسه با انگلیس فهرست بسیار محدودتری ارائه داده است.
مسافران از اسپانیا و صربستان همچنان باید در بدو ورود به اسکاتلند ۱۴ روز قرنطینه شوند.
در اتریش دولت قرار است بار دیگر محدودیت سفر از رومانی و بلغارستان را اعمال کند. این کشورها با موج افزایش موارد آلودگی به ویروس کرونا رو به رو هستند. مسافران از مولداوی هم در زمان ورود به اتریش یا باید تست منفی کرونا برای دست کم چهار روز پیش را به همراه داشته باشند یا ۱۴ روز را در قرنطینه سپری کنند.
گردشگران ۱۷ کشور اروپایی که کمتر تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته اند میتوانند از ۱۳ ژوئیه به فنلاند سفر کنند. فرانسه و لوکزامبورگ هم اکنون از جمله کشورهای مجاز نیستند.
الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان روز چهارشنبه اعلام کرد ممکن است بتوان از مقررات منع آمد و شد اعلام شده برای مقابله با ظهور دوباره ویروس کرونا اجتناب کرد. این در حالیست که اعلام اجرای مقررات منع آمد و شد به درگیریهای شدید میان نیروهای پلیس و معترضان خشمگین در بلگراد منجر شد.