لزوم ارتقای دانش فنون و قوانین تجارت خارجی
استاندار گیلان: آگاهی روزافزون از فنون و قوانین تجارت خارجی و بهره گیری از ظرفیتهای اقتصادی منطقه باید تحقق یابد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان، استاندار در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به ظرفیتهای متنوع کارگروه ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی در حوزه های گمرک و صادرات، تجارت بین المللی گفت: مشاوره های حقوقی و برگزاری دوره های آموزشی، بر ضرورت تعامل سازنده ی دست اندرکاران تولید و صادرات استان نقش بسزایی دارد و آگاهی روزافزون از فنون و قوانین تجارت خارجی، زمینه های بهره گیری از ظرفیتهای اقتصادی مناطق پیرامونی گیلان در حوزه ی خزر، آسیای مرکزی و قفقاز را بیش از پیش مهیا می کند.
ارسلان زارع به موقعیت ژئوپلتیک و استراتژیک گیلان در حوزه مبادلات منطقه ای اشاره و تصریح کرد: آگاهی هر چه بیشتر از ظرفیتهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، فنون تجارت با شرکتهای خارجی و آشنایی با ویژگیهای بازار هدف از الزاماتی ست که می تواند روند صادرات استان و کشور را در شرایط سخت تحریمی تسهیل نماید.
دبیرکل کارگروه ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی نیز در این نشست با اشاره به سابقه ی 57ساله فعالیت این کارگروه در کشور تصریح کرد: حمایت و تسهیل تجارت و مناسبات اقتصادی بخش خصوصی کشورهای عضو از عمده ترین وظایف سازمان ICC یا اتاق بازرگانی بین المللی ست که 108کشور جهان در آن عضویت دارند و اکنون در 98کشور جهان کارگروه دارد.
محمد خزاعی با اشاره توانمندیهای گیلان در عرصه ی تولید انواع محصولات کشاورزی و صنعتی و زیرساختهای ترانزیتی و گردشگری اضافه کرد: تولید و صادرات مکمل یکدیگرند و در شرایط فعلی که تحریمهای دشمنان، اقتصاد ملی را نشانه گرفته، باید آگاهانه و هوشمندانه، ظرفیت بخش خصوصی را در عرصه مراودات بین المللی و تجارت خارجی شکوفا نمود.
وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر کشورهای حوزه ی خزر، قفقاز و آسیای مرکزی در اتاق بازرگانی بین المللی عضویت دارند گفت: اتخاذ تدابیر سازنده در جهت بهره گیری از ظرفیتهای تجاری و اقتصادی دو جانبه و چند جانبه و یافتن راهکارهای بهره گیری از توانمندیهای موجود در اتحادیه های منطقه ای از جمله اوراسیا از الزاماتی ست که می تواند زمینه تعامل جدی بخش خصوصی استان با کارگروه ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی را مهیا نماید.
هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی گیلان که مسئولیت اتاق بازرگانی ایران و روسیه را نیز برعهده دارد، از صادرات 580میلیون دلاری گیلان با کشورهای منطقه در سال98 خبر داد و افزود: امسال نیز صادرات 600میلیون دلاری با کشورهای حوزه ی خزر و اوراسیا هدف گذاری شده که باید در بستر تعامل مجموعه ی دست اندرکاران بخش خصوصی و دولتی و بهره گیری هرچه بیشتر از پتانسیلهای داخلی تحقق یابد.
حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور نیز در این نشست گزارشی از شرایط حاکم بر تولید و صادرات چای داخلی ارائه داد و بهره گیری از ظرفیتهای نهفته در این بخش را مستلزم تقویت جدی صندوق حمایت از صنعت چای داخلی عنوان نمود.
وی همچنین با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال تولید چای در 20هزار هکتار از باغات چای شمال 10 درصد افزایش داشته، تصریح کرد: صادرات چای خشک ایرانی در سه ماه نخست امسال نیز 450تُن بوده است.
در پایان این نشست هر یک از تولید کنندگان، تجار و صادرکنندگان شرکت کننده، نظرات خود را در خصوص نحوه رفع مشکلات موجود در عرصه ی نقل و انتقال ارز ناشی از صادرات، بی ثباتی در بازار ارز و مشکلات پیشروی صادرکنندگان در فضای تحریمی ارائه کردند.