رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر: از رویکردهای مهم سازمان، توانمند سازی طلاب در امر آموزش و امداد تخصصی در سطح کشور است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: از دیگر سیاستهای قابل پیگیری تهیه و تدوین برنامههای راهبردی کانون طلاب بر اساس اهداف جمعیت هلال احمر، مشخص کردن جایگاه و ارتباط کانونهای طلاب با حوزه نمایندگی، ولی فقیه، روان سازی ارتباطات و تعامل بیشتر حوزههای علمیه با سازمان جوانان و مطالعه وبرنامه ریزی در راستای رویکرد مهندسی فرهنگی وافزایش ضریب ماندگاری وپایداری خدمات بشردوستانه، آسیب زدایی ومحرومیت در ابعاد فرهنگی - معرفتی است.
وی درباره پیشنهاد تشکیل شورای مجمع دبیران کانونهای طلاب نیز گفت: مطالعه، پژوهش، تحقیق و در سایه آن برنامه ریزی و سیاستگذاری برای بخش عظیمی از جوانان از مهمترین و اصلیترین وظایف سازمان جوانان است، از این رو به منظور رشد و تعالی در ابعاد معنوی، علمی، فکری، فرهنگی، اجتماعی و ایجاد زمینه مناسب جهت برنامه ریزی و سازماندهی هرچه بهتر فعلیتها وبرنامه ها، ضرورت تشکیل مجمع دبیران کانونهای طلاب را میتوان یکی از خصایص رو به سوی پیشرفت مدیران سازمان خواهد بود.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر بیان کرد: یکی از رویکردهای مهم، توانمند سازی طلاب در امر آموزش و امداد تخصصی و دورههای تربیت مربی در راستای اهداف هلال احمر در سطح کشور است.
وی اظهار داشت: همچنین توجه به توانمند سازی طلاب در امر آموزش و برگزاری مباحث امداد تخصصی و دورههای تربیت مربی در راستای اهداف هلال احمر و بهره برداری از اعضای کانون طلاب در مانورهای امدادی و کلاسهای تخصصی احکام در امداد و توجه خاص در جهت استفاده از تحقیقات و پژوهشهای علمی حوزهها با محتوای اهداف بشر دوستانه و عام المنفعه از دیگر بسترهای مهم در جهت تحقق اهداف است.
گل فشان همچنین خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاههای مشاورهای و تشکیل میزگردهایی در خصوص مسایل مورد نیاز جوانان و ارتباط با فعالیتهای داوطلبانه و تأثیر کارهای بشردوستانه بر چگونگی رفتار و روحیه جوانان با استفاده از طلاب و برگزاری همایشهای علمی و تبیین اهداف و اصول هفتگانه صلیب سرخ و هلال احمر و تطابق و هماهنگی آن با اصول اصیل اسلام از جمله رویکردهای مهم دیگر در تعامل با حوزههای علمیه خواهد بود.
گلفشان گفت: در تعامل با کانونهای طلاب و استفاده از ظرفیت حوزههای علمیه میتوان برگزاری اردوهای کشوری ویژه دبیران کانونهای طلاب جهت هم اندیشی وشناخت بیشتر فعالیتهای سازمان، برگزاری جلسات توجیهی ویژه مدیران حوزههای علمیه جهت تشکیل کانون وهمکاری بیشتر، اجرای برنامههای ابلاغی متناسب با شأن و دید و نگرش حوزههای علمیه، تجهیز کانون طلاب به وسایل کمک آموزشی امداد و کمکهای اولیه توانمندسازی، سازماندهی وتشکیل تیمهای آموزش دیده طلاب در قالب تیمهای امدادی و انسجام ویکپارچه سازی کانونها را دنبال کرد.
وی در تشریح فعالیت کانونهای طلاب جمعیت هلال احمر اظهار داشت: این کانونها برای جذب، آمادهسازی و به کارگیری طلاب علاقهمند که در مدارس و حوزههای علمیه مشغول به تحصیل هستند، تشکیل شده است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر تصریح کرد: طلاب علوم دینی به واسطه ارتباط مستقیم با مردم و اعتماد و اقبال عمومی نسبت به آنان و نیز حضور مؤثر و ارزشمند آنان در دورترین نقاط کشور و روستاها میتوانند پیام آوران موفقی در عرصهی ترویج اندیشههای بزرگی همچون نوع دوستی، مهرورزی، خدمات بشردوستانه و… دربین مردم باشند.
وی یادآور شد: اعضای کانونهای طلاب بعد از ۲۹سالگی میتوانند براساس نیاز با سازمان امداد ونجات همکاری کنند و مهارت و آمادگی لازم برای حضور در حوادث رابه دست آورند، حضور روحانیون درحوادثی مثل سیل وزلزله در منطفه باعث قوت قلب بازماندگان و اطمینان خاطر آنها نسبت به خاکسپاری صحیح عزیزانشان میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضردر سطح همه استانها بیش از۳۰۰کانون طلاب درمدارس و حوزههای علمیه خواهران و برادران مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: مهمترین اهداف کانون، جذب و تربیت طلاب به منظور اماده کردن آنان در انجام خدمات امدادی و عام المنفعه مورد نیاز به ویژه هنگام بروز حوادث طبیعی و غیر مترقبه و تقویت حس مشارکت جویی و نیکوکاری بین جوانان وکمک به وفاق وهمدلی بین قشر جوان با اقشار مختلف جامعه به ویزه اقشار نیازمند و آسیب دیده است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر همچنین توسعه مشارکت طلاب در تصمیم سازیها و تصمیم گیریها و فعالیتهای مربوط به جمعیت، پیاده سازی اندیشه وتفکر ارزشمند وحدت حوزه ودانشگاه با توجه به وجود بیش از ۱۰۰۰کانون دانشجویی هلال احمر، انتخاب و آموزش مربیان ازبین طلاب علاقمند و واجد شرایط براساس برنامههای آموزشی جمعیت در راستای ارتقای توانمندی طلاب با توجه به حضور آنان در روستاها و مناطق محروم در ایام تبلیغ یقیناً آموزش امداد و کمکهای اولیه در راستای حفظ سلامت طلاب را از دیگر اهداف مهم برشمرد.
وی اظهار داشت: تلاش در جهت تقویت روحیه انسان دوستی و نوعدوستی در بین جوانان داوطلب با انجام برنامههای بشر دوستانه و عام المنفعه و امدادی و بسط اندیشههایی همچون مهرورزی، خدمت به دیگران، نیکوکاری، ایثار و از خودگذشتگی، صلح ودوستی با استفاده از ظرفیت مدارس وحوزههای علمیه و پرورش جوانان و امدادگرانی مؤمن و متعهد براساس تعالیم دینی و بینش توحیدی و استفاده از تخصص این جوانان متعهد در شرایط سخت و موقعیتهای بحرانی نیز از دیگر اهداف مهم در جهت فعالیت کانون طلاب است.
گلفشان تصریح کرد: تلاش در جهت فراگیری آئین دوستی و مصاحبت، رحمت و شفقت، رفق و ملایمت و تعارف و تعاطف نسبت به یکدیگر و پرهیز از تندی و خشونت و اجتناب از کینه و خصومت در بین جوانان، پرورش جسمی و توانمندی و چالاکی همراه با تقویت روحیهی جوانمردی و فتوت، شهامت و شجاعت و پرورش حس حق طلبی و کوشش در جهت تبیین و شناساندن وظائف و هدفهای انسانی جمعیت هلال احمر از طریق برنامههای آموزشی و پژوهشی در جهت سیاستهای کلی آموزشی و پژوهشی کشور و جمعیت و همکاری داوطلبانه در فعالیتهای فوق برنامه سازمان از دیگر رسالتهای کانون طلاب است.
وی افزود: از دیگر وظایف مهم کانون، بهره مندی از اعضای کانون طلاب در مباحث امداد تخصصی از جمله احکام در امداد، استفاده از افراد خبره حوزههای علمیه درفعالیتهای مختلف سازمان جهت بهسازی فرهنگی و تأثیر گذاری بر دیگر شاخه ها، استخراج آیات و روایات مرتبط با موضوعات خدمات داوطلبانه و بشر دوستانه و جمع بندی و نتیجه گیری آن در قالب برگزاری مسابقات، همایشها و یا کنگرههای علمی است.
گلفشان اظهار داشت: حضور طلبهها در تسکین آلام مردم آسیب دیده در حوادث دارای اهمیت به سزایی است، ضمن اینکه تعامل سازنده با مراکز علمی و تخصصی حوزههای علمیه جهت نشر اندیشههای اسلامی با تربیت نیروهای جوان بعنوان سفیرا ن صلح و دوستی، بهره مندی از توانمندی و ظرفیتهای علمی، اعتقادی و… طلبهها در قالب ارائه مقالات حمایتهای روانی از منظر دین در کاهش آسیبهای حوادث از ظرفیتهای مهمی است که میتوان از آن بهره گرفت.
وی بیان کرد: برگزاری کارگاههای عفاف گرایی در اردوها با حضور مؤثر و مفید طلبهها در اردوهای سازمان، مشارکت طلاب در توان افزایی اعضا در مداخلات روانی، اجتماعی در بلایا با استفاده از آموزههای اسلامی، چون صبر در بلایا نیز از جمله ظرفیتها حائز اهمیت در مسیر تحقق اهداف است.