رییس سازمان غذا و دارو : اگر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا موافقت کند، داروی رمدسیویر تولید خواهد شد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر محمدرضا شانه ساز درباره وضعیت داروی رمدیسیویر گفت: این دارو هنوز وارد شیوه نامه درمانی کشور نشده است و در صورت تأیید کمیته علمی کرونا، شرکت های داخلی آماده تولید هستند.
معاون وزیر بهداشت گفت: این دارو هنوز وارد شیوه نامه درمانی کشورها نشده است. در ایران سه تا چهار شرکت آمادگی خود را برای تولید آن اعلام کردند و حتی میتوانیم مواد اولیه آن را هم در کشور تولید کنیم. منتظر هستیم تا زمانیکه کمیته علمی کرونا به ما درباره مجوزهای اعلام کنند. شرکت های ما پشت خط تولید آماده اند تا به محض اینکه تعداد و مجوز بیاید، تولید را آغاز کنیم.
رییس سازمان غذا و دارو افزود: سهم تولید مواد اولیه و مکمل ها و اقلام وارداتی به شدت به نفع تولید بوده به طوری که واردات مکمل های تغذیه ای و ورزشی از حدود ۱۷۵ میلیون دلار در سال ۱۳۹۶ به ۷۲ میلیون دلار کاهش یافته و برنامه ما این است که این عدد به کمتر از ۳۰ میلیون دلار برسد.
وی افزود: تولید ما در حوزه مکمل ها از ۲۴ میلیون بسته در سال ۹۶ به ۱۰۵ میلیون بسته در سال ۱۳۹۸ ارتقاء پیدا کرده که امیدواریم امسال آن را به ۱۵۰ میلیون بسته ارتقاء دهیم که نشان دهنده تغییر سریع ما از واردات به سمت تولید است.
وی سیاست جدی سازمان غذا و دارو را حمایت از تولید مواد اولیه در داخل کشور و تولید مواد حدفاصل دارویی عنوان کرد و گفت: براین اساس میتوانیم حلقههای اقتصاد مقاومتی را با موفقیت ایجاد کنیم. این اقدام ارزبری ما را به کمتر از یک بیستم می رساند.
تخصیص ارز برای دارو متوقف نشده است
آقای دکترشانه ساز درباره روند تخصیص ارز نیز گفت: تخصیص ارز متوقف نشده است و با همه تنگنای که بانک مرکزی داشته ارز را تخصیص می دهد. طبق ۲ و نیم میلیاردی که دیده شده همان درصد را دریافت می کنیم.
پا به پای دنیا در زمینه واکس کرونا فعالیم
رییس سازمان غذا و دارو درباره وضعیت تولید واکسن کرونا،گفت: ما داریم پا به پای دنیا کار می کنیم و چند شرکت ما در زمینه واکسن کرونا در حال فعالیت هستند. ما هم به عنوان سازمانی که باید مجوز دهیم، این آمادگی را داریم که به محض ارائه مدارک و مستندات، رسیدگی کرده و در اسرع وقت مجوز ها را صادر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هنوز هیچ کشوری واکسن کرونا را نساخته است و سازمان بهداشت جهانی نیز از صرف زمان ۱۲ ماه و ۱۸ ماه برای ساخت آن صحبت می کند. ما هم گام به گام با دنیا پیش می رویم. اگر چه همه اطلاعات را به شدت از هم مخفی می کنند، اما در کشور ما هم شرکت های متعددی بر روی این موضوع کار می کنند و واقعا من به توان داروسازی کشور اعتقاد راسخ دارم که ما از بقیه دنیا چیزی کم نداریم و می توانیمجزو کشورهای پیشرو باشیم.
صادرات ماسک سه لایه ممنوع است
آقای دکترشانه ساز درباره وضعیت ماسک و بحث صادرات ماسک، گفت: صادرات ماسک سه لایه هیچ گاه آزاد نبوده است. زیرا ظرفیت ما در این حوزه متناسب با نیاز کشور است و بیشتر از نیاز کشور نیست، اجازه صادرات آن را ندادیم. صادرات ماسک N۹۵ پیشتر آزاد بود اما به دلیل وضعیتی که اکنون پیش آمده متوقف شده است.