معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد که مبتلایان به بیماری کووید ۱۹, ایمنی کامل پیدا کرده باشند و دوباره مبتلا نشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، دکتر ایرج حریرچی با حضور در تحریریه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما با اشاره به رکورد بی سابقه ۲۰۰ نفری فوتیهای امروز ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشورمان افزود: میزان فوتیهای ناشی از این بیماری با هدایت وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا و همکاری شدید مردم، از رقم ۱۵۸ به ۳۵ نفر در روز رسید و آماده تک رقمی شدن بودیم، اما متاسفانه به دلیل اجبار به بازگشایی برخی مشاغل برای مسائل اقتصادی و معیشت مردم و همچنین به علت عادی سازی و عادی پنداری مردم، اکنون رقم فوتیهای روزانه به ۲۰۰ نفر رسیده است.
وی هشدارداد: اگر اقدام همه جانبه انجام ندهیم ممکن است این میزان فوتی روند افزایشی داشته باشد.
آقای حریرچی گفت: رعایت فاصله گذاری و مسائل بهداشتی در تعطیلات عید سال نو به کاهش فوتیها در اردیبهشت منجر شد، اما در تعطیلات عید فطر و روزهای چهاردهم و پانزدهم خرداد، این مسائل را رعایت نکردیم و در نتیجه، مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ از ۳۴ نفر به ۲۰۰ نفر رسید.
معاون کل وزیر بهداشت افزود: برای کاهش مرگ و میر به یک ماه تا ۶ هفته، استقامت و پایداری در استفاده از ماسک و رعایت مسایل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نیاز داریم.
آقای حریرچی، استفاده از ماسک را مهمترین راهکار پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ بیان و اضافه کرد: اگر ۸۰ درصد مردم هنگام خروج از منزل، ماسک بزنند و تا زمان برگشت به منزل این ماسک را همچنان استفاده کنند آثار آن را در کاهش مرگ و میر خواهیم دید.
وی گفت: از اینکه برخی از مردم حتی ماسکهای ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ تومانی را نمیتوانند بخرند ناراحتیم، اما ماسک پارچهای هم به اندازه ماسکهای کارخانهای موثر است و مردم خودشان بدوزند و استفاده کنند.
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر، آینه اعمال کل کشور اعم از مردم و مسئولان است افزود: دولت مجبور است برخی از بازگشاییها را به علت تامین معیشت مردم انجام دهد.
وی اضافه کرد: سه اقدام ساده از جمله استفاده ازماسک، شستشوی دست و رعایت فاصله اجتماعی برای پیشگیری و کاهش ابتلا به بیماری کووید ۱۹ بسیار موثر است.
معاون کل وزیر بهداشت تاکید کرد: با توجه به بررسیهای دقیق ما، به هیچ وجه واکسن کووید ۱۹ در کمتر از ۱۲ ماه آینده در هیچ جای جهان در دسترس عموم نخواهد بود مگر اتفاق خیلی غیر مترقبهای بیفتد.
وی افزود: همه واکسنهای موجود در مرحله آزمایش هستند و هیچ کدام در چند ماه آینده هم به تولید انبوه نخواهد رسید و مردم نباید فریب تبلیغات واهی را بخورند.
معاون کل وزیر بهداشت گفت: ضمن اینکه معلوم نیست که واکسن هم بتواند ایمنی طولانی مدت ایجاد کند.