قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور از امکان تبدیل خودروهای با سوخت بنزینی و فسیلی به خودروهای برقی در کشور خبر داد.
وی افزود: این روش عاقلانهتر و مقرون به صرفهتر از تولید خودروهای برقی در کشور خواهد بود.
قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور اضافه کرد: از آنجا که سوختهای فسیلی در ایران ارزانتر از سایر کشورهاست باید سندی به منظور مقرون به صرفه بودن انرژی خودروهای برقی برای اجرایی شدن این طرح تدوین شود.
وی افزود: شرکت مپنا برای نخستین بار، ایستگاه برقی را به منظور شارژ خودروهای برقی در داخل کشور تولید کرده است.
قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: در بخش دیگری از این نشست ارائه مدرک معادل دکتری به حداکثر ۳۵۰ دانشجوی دوره دکتری که در محدوده زمانی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مقطع پذیرفته شده اند، اما به موجب این مصوبه اجازه تحصیل در این مقطع را نداشته اند اعطا خواهد شد.
وی افزود: با بررسی دقیق مباحث شورای عالی انقلاب فرهنگی در آن زمان و حق تحفظ وزیر وقت علوم و همچنین تقاضای کتبی وزارت علوم و تصویب در نشست امروز امکان اعطای مرکز معادل برای حداکثر این ۳۵۰ نفر که در محدوده زمانی مشخص در مقطع دکتری پذیرفته شده اند فراهم میشود.
قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور تأکید کرد: این مصوبه به هیچ وجه قابل تعمیم به دیگر پذیرفته شدگان ندارد و تنها شامل این دانشجویان میشود.
وی گفت: دو شرط مصوبه امروز که بررسی مباحث شورا در زمان آن مصوبه بود که در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دقیق بررسی شد و گزارش آن ارائه شد.
قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشو اضافه کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مکتوب اعلام کرد که حداکثر مشمولان اعطای این مدرک معادل دکتری، ۳۵۰ نفر خواهد بود.
قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور همچنین از تقدیر بنیاد ملی نخبگان و این شورا از سازمان اسناد و کتابخانه ملی و فرهنگستان علوم خبر داد.
آقای کبگانیان گفت: بنیاد ملی نخبگان در یکصدو سی و چهارمین نشست شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور گزارشی از اجرای سند راهبردی نخبگان ارائه کرد.
وی افزود: در بخشی از این گزارش که در جلسه امروز ارائه شد راهکارهای این بنیاد به منظور اجرای این سند بیان شد و براساس گزارش بنیاد ملی نخبگان، سازمان اسناد و کتابخانه ملی و فرهنگستان علوم که از دستگاههای جانبی مرتبط با اجرای این سند بودند همکاری قابل قبولی داشتند که از آنان قدردانی شد.
قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: متاسفانه برخی دستگاههای اصلی مرتبط با اجرای سند راهبردی نخبگان همکاری ضعیفی داشتند که بدین وسیله از آنها تقاضا میشود تا همکاری مناسب تری داشته باشند.
وی افزود: برخی از این دستگاهها همچون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور خارجه (به منظور ارائه آمار نخبگان ایرانی خارج از کشور) و در مرحله بعدی وزارت آموزش و پرورش از جمله دستگاههایی هستند که بنیاد ملی نخبگان به منظور اجرای بهتر سند راهبردی نخبگان از آنان درخواست کرد تا همکاری مناسب تری داشته باشند.
قائم مقام شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: بخشهای بعدی این گزارش مبسوط در نشستهای بعدی شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه خواهد شد.
وی یادآور شد: سند راهبردی نخبگان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد ملی نخبگان موظف است گزارش عملکرد خود را به صورت سالانه ارائه کند.