معاون توسعه ورزش همگانی وزیر ورزش و جوانان ۷۶ درصد مردان و ۳۳ درصد زنان در باشگاههای ورزشی از انواع مکملهای بدنسازی و رژیمی استفاده میکنند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا وسیما، آقای عبدالحمید احمدی در همایش و نمایشگاه مکمل های دارویی در هتل المپیک افزود: نوع مکمل هایی که ورزشکاران در باشگاههای ورزشی استفاده می کنند بسیار متنوع است به عنوان مثال ۳۲ درصد مردان و ۳۸ درصد زنان در این باشگاهها از داروهای لاغری و چربی سوز استفاده می کنند. همچنین ۴۰ درصد مردان و ۱۶ درصد زنان در باشگاههای ورزشی از داروهای هورمونی و ۲۴ درصد مردان و ۱۴ درصد زنان از مواد محرک استفاده می کنند.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد میزان آگاهی مردم و ورزشکاران از عوارض داروهای و مکمل های ورزشی بسیار پایین است و اغلب از تبعات داروهایی که مصرف می کنند اطلاعی ندارند . اغلب این افراد تحت تاثیر تبلیغات هستند و هر چه میزان سواد رسانه ای مردم و ورزشکاران بیشتر شود مصرف خودسرانه و ناآگاهانه این مواد کاهش می یابد.
احمدی گفت: در هر صورت میزان مصرف مکملهای رژیمی و مواد نیروزا در باشگاههای ورزشی بسیار بالا و نگران کننده است.
معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به شیوع کرونا گفت: شیوع کرونا همه فعالیت های اجتماعی و از جمله ورزشی را تحت تاثیر قرار داده و حدود ۲۸ هزار باشگاه ورزشی در کشور تعطیل یا نیمه تعطیل شده است. عده زیادی از کادر اجرایی و فنی این باشگاهها بیکار شده اند.
احمدی افزود: در طول تاریخ فقط یک بار در جنگ جهانی اول و دو بار در زمان جنگ جهانی دوم در سالهای ۱۹۴۰ و ۱۹۴۴ المپیک برگزار نشد. در واقع اپیدمی کرونا به اندازه جنگ جهانی در ورزش تاثیرگذار بوده است.
وی گفت: امیدواریم با رعایت پروتکل ها شرایطی ایجاد شود که باشگاههای ورزشی و مراکز ورزشی بتوانند به نوعی فعالیت کنند. در زمان حاضر به جز لیگ برتر فوتبال که با شرایط سخت فعالیت می کند، بقیه فعالیت های ورزشی در کشور تحت تاثیر کرونا محدود شده اند که امیدواریم با تدابیری این شرایط تغییر کند.