معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ضمن اعلام علل اصلی حریق در شناورهای سنتی، اقدامات انجام شده به منظور جلوگیری از حریق در این شناورها را تشریح کرد.
وی افزود: رعایت نکردن نکات ایمنی از سوی خدمه، استفاده از تجهیزات غیر استاندارد اضافی روی شناور مانند موتورپمپهای بنزینی و نگهداری بنزین غیرمجاز روی شناورها از دیگر دلایل حریق شناورهای سنتی است.
عضوهیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: رفتار غیرایمن در نحوه انتقال سوخت در شناورها، رفتار غیرایمن در هنگام آشپزی روی شناور و عدم رعایت صفافی ایمن لنجها را میتوان از دلایل دیگر حریق در شناورهای سنتی نام برد.
اسلامی در ادامه ضمن تشریح اقداماتی که از طریق سازمان بنادر و دریانوردی به منظور جلوگیری از حریق در شناورهای سنتی دنبال میشود، گفت: ممنوعیت استفاده از پمپهای بنزینی روی شناورهای سنتی، الزام لنجها به حضور حداقل خدمه شناور در هنگام پارک و کنار اسکله و افزایش نظارتهای ایمنی شناورهای سنتی از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در این زمینه اقدامات دیگری همچون ایجاد طرح صفافی ایمن لنجها در بنادر و تهیه و پیگیری روند جایگزینی شناورهای سنتی مدنظر قرار گرفته است، افزود: اختصاص وام کم بهره به نوسازی ناوگان سنتی، تجهیز بنادر به امکانات اطفاء حریق ثابت و تامین شناورهای آتشخوار متناسب با نیاز بنادر شناورهای سنتی از دیگر فعالیتهای این سازمان به منظور جلوگیری از حریق در شناورهای سنتی است.
اسلامی اضافه کرد: تعامل با سازمان شیلات درخصوص ارتقاء ایمنی شناورهای صیادی سنتی، برگزاری آموزشهای تکمیلی برای خدمه شناورهای سنتی، پیگیری طرح تعویض پمپهای سیار بنزینی با پمپهای گازوییلی و نیز تقویت هماهنگی بین سازمانهای استانی برای ارتقای توان مقابله با حریق شناورهای سنتی از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است.