وزیر نیرو از افتتاح سامانه بیمه حوادث مشترکان برق شرکت توانیر و پرداخت خسارات ناشی از نواسانات شبکه برق تا ۲ ماه آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛ آقای رضا اردکانیان در مراسم افتتاح ۴۳ طرح صنعت برق در دهمین هفته پویش الف ب ایران گفت: این سامانه شامل سامانه اطلاعرسانی تحت وب است که راهاندازی آن از سال ۹۸ آغاز و ۳۰۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده است.
وی افزود: گردش مالی خسارت بیمه در سال گذشته، ۸۴ میلیارد تومان و در سال ۹۹ حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است و شرکت توانیر، برق منطقهای و توزیع برق و شرکت بیمه به صورت متمرکز فرآیند را رصد میکنند.
اردکانیان اضافه کرد: طرح با اهداف دسترسی آسان و شفاف مردم برای اعلام خسارتهای ناشی از حوادث داخل منزل، اعلام کد رهگیری به مردم و نظارت بر اجرای روند پرداخت خسارت از طریق شرکت بیمه مربوطه اجرا شده که با این اقدام دیگر نیاز به مراجعه حضوری مردم نیست و پرداخت خسارتها به مردم افزایش مییابد.
وزیر نیرو در خصوص رفع محدودیتهای نیروگاه نکا در مازندران گفت: امروز همزمان با دهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، طرح رفع محدودیتهای تولید نیروگاه نکا در استان مازندران را با اعتباری بیش از ۳۳۵ میلیارد ریال از طریق ویدئو کنفرانس به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: اجرای این طرح در نیروگاه نکا که با هدف رفع محدودیت تولید واحدها به میزان ۲۳ مگاوات انجام شده، زمینه اشتغال ۱۰۰ نفر را فراهم خواهد کرد.
اردکانیان همچنین گفت: اجرای این طرح با حدود ۳۳۵ میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده که هزینههای انجام شده برای این طرح نسبت به افزایش توان حاصل شده کمتر از ۱۰ درصد هزینه سرمایهگذاری مورد نیاز برای احداث واحد بخار جدید است و این امر نشان دهنده توجیه اقتصادی اجرای این طرحها در نیروگاههاست.
وی افزود: رفع محدودیت تولید واحدها به میزان ۲۳ مگاوات، کاهش مصرف آب دٍمین به میزان ۲۰ مترمکعب در ساعت، کاهش نرخ خروج اضطراری و افزایش ضریب آمادگی واحدها و همچنین کاهش میزان مصرف داخلی واحدها از جمله اهداف اجرای این طرح است.
وزیر نیرو ادامه داد: طرح تبدیل شبکه سیمی فشار ضعیف به کابل خودنگهدار در استان خراسان شمالی امروز سهشنبه و در دهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان از محل منابع ساز و کارها به بهرهبرداری رسید.
وی گفت: اجرای این طرح که از سال ۹۷ آغاز شده، برای ۳۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم فرصت اشتغال ایجاد کرده است.
اردکانیان اضافه کرد: طرح مذکور شامل شبکهای به طول ۲۳۰۰ کیلومتر است که با اهداف پیشگیری از برقهای غیرمجاز، حذف سرقت شبکههای مسی، ایمنسازی شبکههای عمومی برق، حفظ مبلمان شهری و بهبود پروفایل ولتاژ به بهرهبرداری رسید.
توجه به سازوکار ارائه خدمات، پاسخگویی به مردم را افزایش میدهد
وزیر نیرو گفت: توجه به سازوکارهای راحتتر برای ارائه خدمات به مردم، امکان پاسخگویی به مشترکان را افزایش میدهد.
اردکانیان با تاکید بر توجه بیشتر مدیران صنعت آب و برق به ارائه سازوکارهای مناسب برای خدمات رسانی به مردم افزود: توجه به سازوکار انجام فعالیت ها، سبب سرعت گرفتن ساخت و سازها در صنعت آب و برق و بی نیاز شدن از سرمایه گذاریهای قابل ملاحظه برای تولید بیشتر میشود.
وی گفت: علت اصلی که سرفصل ساز و کارها را به پویش اضافه کردیم نه به این معنا که عرصه جدیدی باشد بلکه عرصهای است که در همه شرکتها به تناسب به آن پرداخته میشود، اما اهمیت دادن و دیده شدن این عرصه نقش مهمی در اولویت بندی آن خواهد داشت.
اردکانیان اضافه کرد: همانگونه که احداث یک سد، نیروگاه و تصفیهخانه آب تاثیرگذار است و توسط مردم دیده میشود، این که گردش کار خدمت رسانی و سیستم پاسخگویی بازبینی شود و این که در مسیر رسیدگی به خساراتی که مردم در اثر برخی نوسانات یا مشکلات فنی که اجتناب ناپذیر هم است میبینند طراحی مناسبی شده و از مراجعات غیر ضروری جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه علت اصلی شروع پویش الف ب ایران به معنای جدید بودن اجرای این طرحها نیست گفت: اهمیت دادن و دیده شدن این عرصهها در صنعت آب و برق، نقش مهمی در اولویت بخشیدن به طرحهای این بخش و اولویت بندی کردن آنها دارد.
وزیر نیرو ادامه داد: تاکنون در قالب پویش الف ب ایران در بخش ساخت و سازها ۳۴ پروژه بزرگ در ۱۳ استان کشور با اختصاص ۱۱ هزار و ۲۸۶ میلیارد تومان افتتاح شده است.
اردکانیان با اشاره به افتتاح سه طرح از نوع ساز و کار در دهمین هفته پویش الف ب ایران گفت: این طرحها با سرمایه گذاری ۱۲۳ میلیارد تومانی به ثمر رسیده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه طرحهای افتتاح شده فوق توزیع شبکه برق در استان خوزستان از اهمیت بالایی برخوردار است ادامه داد: افزایش توان تولید در نیروگاه نکا مازندران نیز نقش مهمی در زمان اوج مصرف برق دارد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تعویض شبکههای فرسوده برق گفت: استفاده نکردن غیرمجاز از برق و دستبرد نزدن به تجهیزات برقی نیز از جمله موضوعات مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
همکاری مردم نبود، اکنون خاموشی داشتیم
وزیر نیرو گفت: اگر همکاری مصرفکنندگان در بخشهای مختلف خانگی، تجاری، صنعت و کشاورزی نبود، اکنون با خاموشی مواجه بودیم.
آقای رضا اردکانیان، در حاشیه مراسم افتتاح ۴۳ طرح صنعت برق در پویش الف ب ایران در جمع خبرنگاران افزود: در قانون برنامه ششم توسعه، تکلیف شده که سالانه ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور ایجاد شود و این برنامه پنج ساله توسعه، از آنجایی که یک قانون است، نمیتوان به آن یک برنامه بلندپروازانه لقب داد چرا که قوانین در مسیر و فرآیند تصویب، مراحل متعدد مطالعه، بررسی، کارشناسی و تصویب را پشت سرمیگذارند و آنچه به عنوان قانون ابلاغ میشود هدفگذاری شده و لازمالاجرا است.
این عضو کابینه دولت در خصوص چرایی محقق نشدن تأکید برنامه ششم توسعه برای احداث سالانه ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق گفت: هر قانونی برای تحقق و اجرا، شرایطی را لازم دارد و شاهد هستیم که قیمت نفت در سالهای اخیر و حال حاضر با قیمت نفت در زمان تصویب قانون برنامه ششم توسعه یکسان نبوده و افت شدید قیمت نفت و کاهش درآمدهای کشور که به کاهش امکان سرمایه گذاری در این زمینه منجر شد، دلیل اصلی محقق نشدن این برنامه است.
وی افزود: در مجموع در دولت کنونی به طور متوسط سالانه ۲۲۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور احداث و بهره برداری شده، در حالی که این رقم قبل از آن به طور متوسط سالانه زیر ۱۸۰۰ مگاوات بوده است، پس با استفاده از ظرفیتهای موجود، در زمینه احداث ظرفیتهای جدید تولید برق کمکاری نشده است.
اردکانیان، تعیین رقم ۵۰۰۰ مگاوات برای افزایش ظرفیت تولید برق در هر سال در برنامه ششم توسعه را با توجه به ظرفیتهای فنی و مهندسی کشور و میزان تقاضا در داخل ایران و منطقه دانست و گفت: اگر مسائل مالی حل و محدودیتهای سرمایه گذاری برطرف شود، سالانه بیش از ۵۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد چرا که در منطقهای قرار داریم که میتوانیم با افزایش ظرفیت تولید، به تأمین نیازهای برقی منطقه بپردازیم.
وزیر نیرو در خصوص شرایط همکاری مشترکان برای عبور از زمان اوج مصرف (پیک) تابستان گفت: اگر همکاری مصرفکنندگان در بخشهای مختلف خانگی، تجاری، صنعت و کشاورزی نبود، اکنون با خاموشی مواجه بودیم.
اردکانیان با بیان اینکه حدود ۹۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی را پیش از شروع زمان اوج مصرف (پیک) با موفقیت انجام دادهایم، گفت: با ظرفیت کامل بخش تولید برق وارد روزهای گرم سال شدیم، اما امسال گرمای زودرس و پایداری در کشور برقرار است و همکاری مردم در مدیریت مصرف، مهمترین نکته در عبور از پیک تابستان است.
بومیسازی ۱۳۰۰ قطعه در نیروگاه نکا
مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا، از بومیسازی حدود یک هزار و ۳۰۰ قطعه نیروگاهی توسط متخصصان داخلی خبر داد.
آقای محسن نعمتی در مراسم افتتاح طرح رفع محدودیتهای تولید نیروگاه شهید سلیمی نکا در مراسم پویش الف ب ایران گفت: به منظور آمادگی کامل نیروگاه برای عبور از اوج مصرف (پیک) تابستان تعمیرات اساسی واحدهای یک و دو به طور کامل انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه همه واحدهای نیروگاه با آمادگی کامل در مدار هستند، افزود: در جریان انجام تعمیرات سالیانه نیروگاه تمام تجهیزات سرویس شده و تستهای مربوطه انجام شده است تا در تابستان امسال بتوان از همه ظرفیت این واحدها استفاده کرد.
نعمتی با اشاره به قدمت ۴۰ ساله واحدهای نیروگاه نکا، گفت: اوایل تیرماه به دلیل شکسته شدن پره توربین یکی از واحدهای بخار شاهد از مدار خارج شدن این بخش نیروگاه بودیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا ادامه داد: در شرایط عادی تعمیر این بخش حدود ۱۵ روز زمان میبرد، اما به دلیل فرارسیدن روزهای اوج مصرف برق در کشور تلاش مضاعفی در دستور کار قرار گرفت تا بتوانیم طی سه شبانهروز مشکل رخ داده را در دمای ۵۵ درجه و رطوبت بالای ۹۰ درصد برطرف کرده و رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات به ثبت برسانیم.
وی با اشاره به بودجه ۷۶ میلیارد تومانی بخش تعمیرات این نیروگاه، گفت: در این دوره با رفع محدودیتهای تولید نیروگاه توانستهایم حدود ۲۳ مگاوات به توان این واحد بیفزایم.
نعمتی با اشاره به اجرای ۱۲ طرح رفع موانع تولید در نیروگاه نکا، افزود: با اجرای این طرح اهدافی از قبیل افزایش توان تولیدی و بهبود بهره وری واحدها، افزایش پایداری واحدها، استفاده از توان متخصصان داخلی و کمک به رونق اقتصادی، جلوگیری از خروج ارز از کشور، کاهش مصرف انرژی داخلی واحدها، کاهش مصارف آب و سوخت محقق شده است.
آغاز بهره برداری از طرحهای صنعت برق در پویش الف ب ایران
امروز بهره برداری از ۴۳ طرح صنعت برق در قالب پویش الف ب ایران در استانهای خوزستان، خراسان شمالی و مازندران آغاز شد.
آقای محمد حسن متولی زاده در مراسم افتتاح طرحهای آب و برق در دهمین هفته پویش الف ب ایران، با افتتاح بخش نخست طرحها در استان خوزستان، گفت: استان خوزستان به دلیل شرایط اقلیمی و به خصوص در تابستان، استانی پرمصرف در زمینه برق است و در این استان با حمایت استاندار و دیگر مسئولان، در دو بخش احداث و توسعه زیرساختها و مدیریت مصرف برق تلاشها و موفقیتهای قابل توجهی بدست آمده است.
وی افزود: در بخش ساز و کارها یکی از مهمترین طرحهای توانیر در بخش توزیع که شعار” آشتی شبکه برق با شاخ و برگ درختان“ است، جایگزینی شبکه سیمهای مسی با کابلهای خودنگهدار بوده که استان خوزستان و استان خراسان شمالی در اجرای این طرح پیشتاز هستند.
مدیرعامل شرکت توانیر در خصوص مزایای این طرح گفت: جایگزینی و اصلاح شبکه فرسوده با حفظ محیط زیست، کاهش تلفات غیرفنی، کاهش برق دزدی ها، کاهش خسارات و خاموشیهای ناشی از سرقت سیمهای مسی، توسعه اشتغال و افزایش ایمنی شبکه برق در حوادث طبیعی و برخورد اجسام از اهداف اصلی و مزایای این طرح است.
وی افزود: همچنین اجرای این طرح نقش مهم و حیاتی در کاهش تلفات شبکه توزیع داشته است.
متولی زاده تصریح کرد: در دولت کنونی، بیش از ۸۰ هزار کیلومتر کابل خودنگهدار جایگزین شبکه مسی شده که تاکنون علاوه بر استان خراسان شمالی، در شهر مشهد نیز ۱۰۰ درصد این طرح اجرایی شده و در شهرهای تهران، شیراز و استانهای لرستان و فارس نیز تا پایان سال این طرح به صورت کامل اجرایی شده و به بهره برداری خواهد رسید.