یکه تازی لشگر کرونا در جنوب غرب کشور
ویروس کرونا، ریزنقش اما سنگین؛ به نظر می رسد مهمان نوازی آبادانی ها او را هم پاگیر کرده، قرارگیری آبادان در صدر فهرست شهرهای قرمز کرونایی نشان از این موضوع دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، خارج سازی این مهمان دردسر ساز از خانه و کاشانه هر چند ضروریست، اما شاید توانش وجود ندارد چرا که میزبانهای خوزستانی خیلی به این مهم توجه نمیکنند و همین امر موجب شده که یک چهارم تا یک سوم مبتلایان کل کشور را خوزستانیها تشکیل دهند؛ در این میان شهروندان آبادانی و خرمشهری نقش برجستهای دارند.
- این روزها آمار ابتلای شهروندان آبادانی و خرمشهری به ویروس کرونا بسیار نگران کننده و از میانگین کشوری بالاتر است این موضوع هشدار مشترک مسئولانی بود که برای تهیه این گزارش به دیدارشان رفتم.
آبادان بالاتر از خطر
بر اساس آمار روزانه دانشکده علوم پزشکی، آبادان با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت گاهی بیش از ۱۰۰ نفر و خرمشهر با ۱۸۰ هزار نفر جمعیت گاهی حدود ۱۰۰ نفر از مبتلایان روزانه کل کشور را به خود اختصاص میدهند.
رییس دانشکده علوم پزشکی پزشکی آبادان با گلایه مندی از رعایت نشدن تفاهم نامههای بهداشتی توسط شهروندان و کسبه گفت: وضعیت در محدوده دانشکده علم پزشکی آبادان حاد و فوق قرمز و تعداد مبتلایان در منطقه بسیار زیاد است و همین امر موجب شده که ظرفیت بیمارستان طالقانی تکمیل شود و دیگر قادر به پذیرش بیمار جدید نباشد.
- دکتر شکرالله سلمان زاده با اعلام اینکه در حال حاضر در سطح منطقه حدود سیصد بیمار نیازمند بستری وجود دارد افزود: بیماران کرونایی در بیمارستانهای حوزه جغرافیایی دانشکده علوم پزشکی آبادان پراکنده هستند که هم برای مردم و هم برای مجموعه درمان خطرناک است.
او با بیان اینکه افزایش بیماران بدحال جوان در منطقه هشداری جدی است، گفت: من از همه میخواهم که این تهدید را جدی بگیرند و خواهش میکنم که مسئولان محدودیتها را به منطقه بازگردانند، زیرا ما در منطقه در شرایط فوق قرمز هستیم و وجود شرایط عادی به صلاح نیست. گفتههای دکتر سلمان زاده به این معنی بود که چنانچه شرایط به روال قبل یعنی قرنطینه شهر در بدو ورود کرونا باز گردد، بیماری کنترل خواهد شد در غیر این صورت مراکز درمانی ما دیگر پاسخگوی مراجعات مردم نخواهند بود و تبعات جبران ناپذیری در منطقه به بار میآید.
دستگاههای اجرایی ناتوان
فرماندار آبادان هم با درک حساسیت شرایط موجود بیماری کرونا در این شهرستان، گروههایی را به منظور حفاظت از سلامت عمومی روانه خیابانهای شهر کرد تا رفتارهای پرخطر از سوی مردم را کنترل کنند و همین امر خود نشان از شرایط بسیار خطرناک بیماری کرونا در منطقه است.
- فرماندار ویژه آبادان میگوید: بدون همکاری کامل مردم مشکل کرونا در منطقه بر طرف نمیشود، زیرا هر چقدر دستگاههای دولتی اقدامات پیشگیرانه را اعمال کنند فقط ۱۰ درصد موفقیت بدست میآورند و نود درصد مابقی بستگی به همکاری کامل مردم و رعایت کردن دستور العملهای بهداشتی دارد.
به گفته زین العابدین موسوی: تا کنون اجرای دستورالعملها در سطح شهر بدون اجبار و متکی به همکاری مردم بوده، اما از این پس با تشکیل گروه ضربتی مقابله با کرونا همه ملزم و مجبور به اجرای همه دستورالعمها خواهند بود.
البته آنچه ما در شهر مشاهده کردیم خلاف این امر است و هیچ اجباری در رعایت تفاهم نامههای بهداشتی توسط شهروندان وجود ندارد و به رغم الزام استفاده از ماسک در آبادان، اما هیچکس با کسانی که ماسک نمیزنند برخورد نمیکند.
حجت الاسلام ابراهیمی پور امام جمعه آبادان هم در این زمینه با بحرانی خواندن شیوع بیماری کرونا در منطقه گفت: الان که بیماری کرونا در آبادان تشدید شده متاسفانه سمپاشی محلات و اماکن متوقف شده در حالیکه بسیاری از اماکن و محلات آلوده هستند.
خرمشهر در اشغال کرونا
تشدید غیر قابل مهار بیماری کرونا در خرمشهر هم نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده است به گونهای که فرماندار ویژه این شهر هم از مردم و هم از مسولان ادارات بشدت گلایه میکند.
- محمد حیدری با اشاره به حضور کمرنگ برخی از دستگاههای مسئول در مبارزه با ویروس کرونا گفت: برخی از دستگاهها حساسیت کمتری نسبت به شیوع بیماری کرونا نشان میدهند و به نظر میرسد که هماهنگیها و پیگیریها روال عادی پیدا کرده، قطعا سهلانگاری و خطای مدیریتی که منجر به مرگومیر شود پذیرفته نیست و با متخلفین برخورد خواهد شد.
فرماندار خرمشهر همچنین گفت: مردم بدانند، کرونا به هیچکس رحم نمیکند به طوری که شماری از مبتلایان و حتی فوتشدگان در اثر ابتلاء به کووید ۱۹ فاقد بیماری زمینهای بودند.
البته فرماندار خرمشهر از همکاری نکردن مردم هم بسیار گلایهمند بود و گفت: با کمال تاسف فقط در چند هفته گذشته چندین مراسم سوگورای و حتی عروسی با جمعیتهای انبوه در خرمشهر برگزار شده که نقض صریح موازین بهداشتی بوده است.
شیوع سندرم بی خیالی روی دیگر سکه
چندی پیش کارت دعوتی دریافت کردن که از برگزاری مجلس جشن و شادی در روزهایی فوق قرمز کرونایی خبر میداد، آن لحظه عبارتی جز سندرم بی خیالی به ذهنم نرسید؛ زیرپا گذاشتن شیوه نامههای بهداشتی به چه قیمت؟ ظاهرا برخی میخواهند با به خطر انداختن جان خود و دیگران، جوانانشان را راهی خانه بخت کنند؛
- و بالاتر از خطر مجالس ترحیم سنتی است که هر چند وقت یکبار با حضور جمعهای چند ده هزار نفری در منطقه و یا شهرهای همجوار برگزار میشود، و این به جز بی توجهی آشکار برگزار کنندگان معنایی ندارد.
دوستی به طنز میگفت: شاید بستگان متوفی میخواهند چند نفر دیگر را هم راهی آرامستان کنند تا متوفی تنها به دیار باقی نرود.
گلایه مردم از مردم
همه اینها در حالیست که بخش زیادی از مردم از بی تفاوتی مردم نسبت به شیوه نامههای بهداشتی گلایه مندند و خواستار برخورد قاطع مسئولان ذیربط با خاطیان هستند.
- یکی از کسبه بازار احمد آباد میگوید: برخی مشتریان کاملا بی خیالند نه ماسک ندارند و نه فاصله مناسب با دیگران را رعایت میکنند؛ به تذکرات ما هم بی تفاوتند.
جمعی از شهروندان میگویند: متاسفانه بی خیالی و پایبند نبودن مردم به موارد بهداشتی فراگیر شده و برخی افراد هم که ماسک میزنند به هیچ عنوان فاصله مناسب را رعایت نمیکنند و فکر میکنند که همین ماسک زدن برای جلوگیری از شیوع بیماری کافی است.
در شهر که قدم میزدم بی تفاوتی برخی مردم نسبت به بیماری کرونا به وضوح میدیدم، این افراد یا خودشان را رویین تن میدانند، یا واقعا بیماری را جدی نگرفته اند؛ قطعا با همکاری نکردن مردم، شعار «ما کرونا را شکست میدهیم» به واقعیت نخواهد پیوست.
کرونا را جدی بگیرید
چندی پیش یکی از دوستانم به کوید ۱۹ مبتلا شد، او سی و چند ساله و ورزشکار بود، تلفنی با او صحبت کردم حالش رو به بهبودی بود. از حال و هوای بیماری از او سوال کردم و او گفت: این بیماری با هیچ بیماری دیگری که تا حالا تجربه کرده اید قابل مقایسه نیست. بسیار سخت و آزار دهنده است. تنگی نفس این بیماری هر لحظه مرگ را برای انسان تداعی میکند و همین امر موجب شده بود که اعتماد به نفس من بشدت کاهش یابد.
او ادامه داد: از قدیم گفته اند که وقتی حریفتان را دست کم بگیرید همین امر موجب شکستتان میشود، من هم به عنوان یه ورزشکار فکر میکردم این بیماری برای من مثل یک سرما خوردگی ساده باشد، اما اعتراف میکنم که به بدترین شکل ممکن مرا ضربه فنی کرد.
- سری زدم به آرامستان شهر تا نظاره گر دفن شخصی باشم که بر اثر بیماری کرونا فوت شده بود، دفنی بسیار غریب در حدی که هیچکس حتی خانواده درجه یک اجازه ندارند تا گوشهای از تابوت را بگیرند و عزیزشان را بدرقه کنند.
با خود گفتم وای بر ما، چه فرجام بد و چه پایان تلخی در انتظارمان است اگر کرونا را جدی نگیریم.
نویسنده: شاپور زبردست