مردم نباید تصور کنند که با زدن ماسک احتمال ابتلا به این بیماری کاملا از بین میرود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مردم نباید تصور کنند که تنها با زدن ماسک از ابتلا به کووید ۱۹ به طور کامل در امان هستند.
براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، استفاده از ماسک در همه مکان های عمومی و محل های تجمع از روز یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹ اجباری شد.
حمید سوری اپیدمیولوژیست درمورد ضرورت استفاده درست از ماسک اظهارداشت: استفاده صحیح و همگانی از ماسک احتمال ابتلا را کاهش می دهد، اما کماکان اقداماتی مانند رعایت فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از حضور در تجمعات، مکان های شلوغ و فضاهای بسته، نرفتن به سفرهای غیرضروری، شستن مرتب دست با آب و صابون، ضروری است تا بر این ویروس چموش، فائق شویم.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان می دهد استفاده از ماسک توسط دو طرف در معرض مواجهه با یکدیگر می تواند ۷۰ تا ۹۵ درصد احتمال انتقال را کاهش دهد اما این دامنه بستگی به نوع کیفیت و طرز استفاده از ماسک دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: مردم نباید تصور کنند که با زدن ماسک احتمال ابتلا به این بیماری کاملا از بین می رود و برای کنترل و پیشگیری از کرونا باید همه توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
سوری رعایت فاصله گذاری اجتماعی را همچنان ضروری دانست و گفت: در اپیدمی های حاد پیشرونده مثل کووید - ۱۹ که روند اپیدمیولوژی آن ثابت نیست و طی زمان بسیار تغییر پذیر می باشد، ضروری است سیاست ها و رویکردهای پیشگیرانه، محافظتی و درمانی در دوره های زمانی کوتاه و متناوب به روز رسانی شوند تا احتمال موفقیت برای خاموشی اپیدمی افزایش یافته و ادامه روند کاهش آن تسریع شود، در غیر این صورت این موفقیت ها مقطعی و گذرا خواهد بود.
وی، سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینه ای را از گروه های پرخطر ابتلا به بیماری کرونا اعلام و تاکید کرد: آنان نسبت به دوران اوایل اپیدمی که بی محابا رفتارهای معمول خود را انجام می دادند یا خطر بیشتری برای خود در قائل نبودند، باید بیشتر مراقب خود باشند تا مشکلاتی برای خود و دیگران مشکلاتی ایجاد نکنند.