امروز در مراسمی از کتاب" در مسیر آسمان؛ زندگی به سبک شهدای پلیس" رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم خانم "هدی ترخان" نویسنده کتاب "در مسیر آسمان"؛ گفت: نوشتن و گفتن از شهدا یک هدیه است؛ هدیهای که از طرف خود شهدا داده میشود و امیدوارم لایق دریافت این هدیه باشم؛ در مسیر نوشتن این کتاب به نقاط زیادی رسیدم و دریچههای متعددی به رویم باز شد، مهمترین آن این بود که مسیر شهادت همچنان ادامه دارد.
وی افزود: قبلاً خاطرات شهدای انقلاب و دفاع مقدس را نوشته بودم، اما شهدای ناجا متفاوت بودند چه از نظر مظلومیت و چه اینکه هنوز نمیدانیم برای پاسداری از این انقلاب در جای جای این کشور چه خونهایی ریخته میشود.
نویسنده کتاب در مسیر آسمان گفت: وقتی زندگینامههای این شهدا را میخواندم دیدم که در تمام این زندگینامهها نقاط مشترکی وجود دارد که منحصر به فرد است و همگی به شهادت ختم شده است؛ وقتی به روایات مراجعه کردم دیدم که درست است این مسیر مشترک است. برهمین اساس نام این کتاب را در مسیر آسمان گذاشتم.
وی با بیان اینکه باید راه شهدا را ادامه بدهیم، افزود: مقام معظم رهبری فرمودند آنچه جامعه را نجات میدهد بیان سبک زندگی شهداست بنابراین رسالت ماست که پیام شهدا را به جامعه برسانیم و مسیرشان را ادامه بدهیم.
نویسنده کتاب "در مسیر آسمان" در مورد تأثیرگذاری خاطرات شهدا بر زندگی خود بیان کرد: بدون شک تا کلامی بر دل ننشیند نمیتواند مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد؛ با هر پروندهای که میخواندم درسهای جدیدی آموخته و بعضا بر مظلومیت این شهیدان اشک میریختم.
خانم ترخان گفت: صحبتهایی که همسر، فرزندان و پدر و مادر این شهدا داشتند برایم بسیار تأثیرگذار بود و به من یادآوری میکرد که چقدر از شهدا غافلیم و البته مسیر شهادت هنوز باز است؛ به نظرم اگر به مسیر زندگی این شهیدان توجه کنیم و حتی بخشهای کوچکی از آن را سرلوحه خود قرار دهیم میتواند راهگشا باشد.
آقای حسین شجری ؛ کارشناس فرهنگی و امور شهدای ناجا نیز در این مراسم گفت: مقام معظم رهبری در بخشی از یکی از بیاناتشان میفرمایند: "در بیان زندگینامه شهیدان باید سعی کنیم سبک زندگیشان را تبیین کنیم" باید بدانیم شهیدان چگونه زندگی کردند تا به مرحله مجاهدت و شهادت رسیدند و این سبک زندگی الگویی برای جوانان امروز شود.
وی افزود: کتاب در مسیر آسمان فصل جدیدی است که قبلاً با همین موضوع کار شده است، اما اکنون حجم زیادتری از شهدای ناجا را در برمیگیرد.
این کارشناس فرهنگی با اشاره به سبک زندگی شهدا خاطر نشان کرد: به نظرم از مهمترین مؤلفههای سبک زندگی شهدا تقوا در مأموریت، در برخورد با مجرمان و خانوادههایشان است و شهدای ناجا همان کسانیاند که برای تأمین امنیت و آرامش مردم مقتدرانه با مجرمان برخورد کردند.
وی گفت: در مؤسسه فرهنگی هنری شهدای ناجا سعی می شود در ابعاد جدیدتری، تحقیقات درباره شهدا انجام و ماحصل آن در سطح جامعه منتشر شود.
آقای شجری افزود: تاکنون تحقیق زندگی ۱۵۰۰ شهید انجام شده و اخیراً ۲۰۰ مصاحبه بدان اضافه شده است و تا سال آینده قصد داریم تحقیقات ۱۳ هزار شهید ناجا را تکمیل کنیم و اولویتمان این است که این کتابها به دست مردم برسد و بخوانند.
پدر شهید بایرامی نیز در این مراسم گفت: شهادت فرزندم جایگاه ویژهای به من داد و البته جایگاه مهم دیگر این بود که مقام معظم رهبری به منزل ما تشریف آوردند.
وی افزود: از نیروی انتظامی تشکر میکنم که این امنیت را به ما داده است که اگر این امنیت وجود نداشت نمیتوانستیم در کارهای خود آرامش داشته باشیم و همچنین از خانواده خودم تشکر میکنم که چنین فرزندی پرورش داد و امیدوارم به نحو احسن بتوانیم قدر نعمت امنیت را بدانیم.
مادر شهید بایرامی نیز در سخنانی گفت: پسری که تربیت کردم با خدا بود و حق هیچکس را پایمال نمیکرد.
وی افزود: خاطرم هست زمانی که در آموزشی در اصفهان بود همزمان با شهادت شهید محسن حججی به من میگفت خوش به حال حججی که شهید شد.
مادر شهید بایرامی گفت: روز قبل از شهادتش نیز به من میگفت میخواهیم به کربلا برویم و انتخاب شدهایم. او قبل از اینکه وارد نیروی انتظامی شود، در بسیج فعالیت میکرد و در زمان جنگ سوریه به من گفت میخواهم مدافع حرم شوم؛ با او مخالفت کردم، اما تقدیر او را به نیروی انتظامی برد و در آنجا شهید شد، گویا شهادت روزی او بود.
در پایان این مراسم از کتاب "در مسیر آسمان؛ زندگی به سبک شهدای ناجا" رونمایی و از خانوادههای معظم شهدای ناجا و از نویسنده کتاب قدردانی شد.
تاکید بر لزوم ترویج سبک زندگی شهدا
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا با تاکید بر اینکه ملتی که روحیه شهادت را فراموش کند، تسلیم میشود، بر لزوم ترویج سبک زندگی شهدا تاکید کرد.
سردار"محمد شرفی" در این مراسم با اشاره به فرا رسیدن روز " قلم " افزود: در آموزههای دینی بر جایگاه و ارزش خون شهیدان اشاره شده، اما روایت هم داریم که که قلم علما بالاتر از خون شهیدان است بنابراین قلمی که نویسنده این کتاب زده است بسیار ارزشمند است.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا ادامه داد: استقلال هر کشور وابسته به شهادت طلبی آن ملت در آن است و اگر ملتی چنین روحیهای را داشت از استقلال برخوردار است. جایگاه شهدا بسیار بالاست و وقتی کسی شهید میشود قرآن در توصیف او میگوید: معامله سودآوری انجام داده است و در دنیا و آخرت عزتمند میشود.
وی با اشاره به جایگاه والای خانواده شهدا بیان داشت: ادای حق شهیدان، جانبازان و ایثارگران که ادامه راه کشور است به چند چیز وابسته است، اولاً باید معرفت پیدا کرد و مقام شهدا را بشناسیم، ثانیاً به وظایف انقلابی و دینی خودمان عمل کنیم و ثالثاً شرایطی را مهیا کنیم که زندگی جاودانه شهدا در صحنههای اجتماعیمان ، دائم رقم بخورد.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا گفت: اگر شهدا در زندگی و سبک زندگیمان حضور پیدا کنند هیچ گاه راه اشتباه نمیرویم چرا که شهدا "نورند " و مسیر را در تاریکی به ما نشان میدهند. باید کاری کنیم خانواده شهیدان در بهترین جایگاه عزت و احترام قرار بگیرند؛ این وظیفه امروز ماست.
سردار شرفی با تاکید بر لزوم ترویج سبک زندگی شهدا یادآور شد: نگارش این کتاب گام کوچکی است و جامعه فرهنگی ما باید بیشتر از اینها کار کند تا سبک زندگی شهیدان در جامعه جاری شود.
وی گفت: نظام علمی کشور باید بخش زیادی از متون درسی خود را به سبک زندگی شهدا اختصاص دهد، بدون شک آن ملتی که روحیه شهادت و جایگاه شهید را از دست بدهد تسلیم میشود و هیچ ارادهای از خود نخواهد داشت.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا تصریح کرد: ما همواره مدیون توجهات رهبر انقلاب به خانواده شهدا هستیم، اما چند نفر مثل ایشان در کشور هستند که چنین روحیهای داشته باشند؟
وی گفت: یکی از مؤلفههای اقتدار هر کشور جمعیت باکیفیت آن کشور است، یعنی کسانی که روحیه شهادت و غیرت دارند از خودگذشتگی میکنند؛ این جمعیت است که موجب میشود کسی به مرزهایمان تعرض نکند و تحت سلطه فرهنگی دشمنان قرار نگیریم.