رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق:
تولید ۸۳۴مگاوات در نیروگاههای تجدیدپذیر کشور
۸۳۴مگاوات در نیروگاههای تجدیدپذیر با ۱۴۳هزار میلیارد ریال سرمایه بخش خصوصی در کشور تولید شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق گفت: تاکنون از طریق فرآیند تشویقی و خرید تضمینی برق از بخش خصوصی،
۸۳۴مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر با جذب ۱۴۳هزار میلیارد ریال سرمایه بخش خصوصی در کشور احداث شده که بیش از ۹۵درصد آن در دولت تدبیر و امید محقق شده است.
محمد ساتکین، امروزپنجشنبه در آیین بهرهبرداری ۶نیروگاه خورشیدی در استان فارس که به شکل ویدیوکنفرانس توسط رییس جمهوری انجام شد افزود: ایران از کشورهای پرپتانسیل در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی است و استان فارس یکی از استانهایی است که از نظر تابش در بالاترین سطح از نظر تولید برق است.
وی تولید برق پاک، ایجاد اشتغال برای جمعیت جوان و متخصص کشور، مشارکت مردم و به ویژه بخش خصوصی، کاهش آلایندههای زیستمحیطی، صرفهجویی در مصرف سوخت و آب در چرخه تولید و کمک به توسعه مناطق محروم و به ویژه مناطق روستایی کشور را جمله مزایای توسعه این نیروگاهها دانست.
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق اظهار داشت: افزونبر ۱۶۰شرکت در بخش خصوصی در کشور ایجاد شده تا بخش انرژیهای تجدیدپذیر را در کشور توسعه دهند.
- ساتکین گفت: در استان فارس با احتساب این ۶نیروگاه خورشیدی که امروز شاهد افتتاح آنها هستیم، تا کنون ۱۴نیروگاه تجدیدپذیر با مجموع ظرفیت ۸۴ مگاوات مشتمل بر ۱۰ نیروگاه خورشیدی، ۲نیروگاه برق آبی کوچک، یک نیروگاه زیست و یک نیروگاه بادی و ۳۳۱ سامانه مقیاس کوچک خورشیدی که اصطلاحا پشت بامی گفته میشود و بیشتر در مناطق روستایی قرار دارد، احداث شده است.
او ادامه داد: این نیروگاهها در مناطق کورده لارستان، دارندگان شیراز، خنجشت اقلید، منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد، شهرک صنعتی نیریز و ترکان شیراز قرار دارند و نیروگاه ترکان شیراز با ظرفیت ۲ مگاوات بزرگترین نیروگاه پشت بامی کشور است.
وی بیان کرد: این نیروگاهها با اعتبار ۲ هزار و ۶۰۴ میلیارد ریال احداث شده و در دوره احداث ۶۲ نفر اشتغال مستقیم و ۲۹۵ نفر اشتغال غیرمستقیم داشتهاند.
معاون وزیر و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق گفت: با توجه به مصرف آبی که در نیروگاههای حرارتی معمول است، نیروگاههای خورشیدی علاوه بر کمک به جلوگیری از انتشار ۴۵هزار و ۴۲۴تُن آلایندههای زیستمحیطی گلخانهای، صرفهجویی قابل توجه آب نیز به دنبال داشته است.
۶نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف استان فارس روز پنجشنبه در آیین نمادینی به میزبانی شهرستان لارستان در ارتباط از راه دور حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و وزیر نیرو به طور رسمی وارد مدار بهره برداری شد.
این طرحهای نیروگاهی و صنعتی که عمدتا با سرمایه گذاری خارجی وارد فاز بهره برداری شده علاوه بر نوید بهره گیری از انرژیهای پاک، بی اثر بودن فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان را میرساند، به عقیده مسئولان و کارشناسان اجرای این طرحها به ویژه در جنوب استان فارس همچنین میتواند دروازه حضور بیش از پیش استان فارس بویژه شهرستان لارستان به مرحله صنعتی شدن را نیز رقم زند.
میزان سرمایه گذاری ریالی برای مجموع این ۶ طرح نیروگاه خورشیدی در استان فارس افزون بر یک هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعلام شده است.
یکی از مهمترین و شاخصترین این طرحها شامل نیروگاه خورشیدی ۱۰مگاواتی کورده لارستان است که با سرمایه گذاری حدود ۱۲میلیون دلاری و با همت و تلاش سرمایه گذار بخش خصوصی وهمراهی و همکاری دولت برای ایجاد زیرساختها و مجوزهای لازم به بهرهبرداری رسید.
در این آیین، طرحهای مشابهی نیز در شهرستانهای شیراز، اقلید، لامرد و نی ریز افتتاح شد.