مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: دو سوم جمعیت این استان در پنجره طلایی جمعیت (۱۵ تا ۶۵ سال) قرار دارد که با برخورداری از بیشترین فعالیت در حوزه اجتماعی و اقتصادی محور تولید، اشتغال و اقتصاد هستند.
وی بیان کرد: اکنون ۶۹.۶ درصد جمعیت استان بوشهر در پنجره طلایی جمعیت قرار دارند و بیشترین میزان از این جمعیت، ۲۵ تا ۲۹ ساله هستند.
تولد ۱۰۰ دختر به ازای ۱۰۴ نوزاد پسر
مدیرکل ثبت احوال استان عنوان کرد: متولدین بهار امسال را ۱۹۰۷ پسر و ۱۸۲۹ دختر عنوان کرد و بیان کرد: به ازای تولد هر ۱۰۰ نوزاد دختر، ۱۰۴ نوزاد پسر در استان متولد شده است.
وی ادامه داد: میانگین سن مادران در زمان ولادت فرزند ۲۹.۷ سال بود که گناوه با میانگین ۳۰.۳ سال و عسلویه با میانگین ۲۸.۷ سال، بیشترین و کمترین میانگین سن را در بین شهرستانهای استان به خود اختصاص داده اند.
پاسالار با اعلام اینکه از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه ۱۱۵ واقعه ولادت حاصل از چندقلوزایی به ثبت رسیده است، بیان کرد: از چند قلوزاییهای ثبت شده ۵۶ مورد دوقلوزایی و ۱ مورد سه قلوزایی میباشد.
زنان بوشهری ۷ سال بیشتر از مردان عمر میکنند
وی عنوان کرد: میانگین طول عمر و امید به زندگی زنان در این استان هفت سال بیشتر از مردان است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر تعداد فوت شدگان استان در سه ماهه امسال را ۱۰۳۴ نفر اعلام کرد و افزود: در این مدت میانگین سن زنان و مردان در فوتهای ثبت شده به ترتیب ۶۶ و ۵۹ سال بوده است.
وی با اعلام اینکه از شمار درگذشتگان این مدت ۵۷۵ نفر مرد و ۴۵۹ نفر زن بوده اند، گفت: بر این اساس نسبت جنسی متوفیان ۱۲۵ میباشد، یعنی به ازای فوت هر ۱۰۰ زن، ۱۲۵فوت مرد ثبت شده، البته این شاخص در مدت مشابه سال گذشته ۱۳۹ بوده است.
پاسالار ۱.۹ درصد از متوفیان را کودکان کمتر از یک سال اعلام و بیان کرد: بیشترین وقایع فوت ثبت شده مربوط به گروه سنی ۷۵ تا ۸۴ سال میباشد.
وی سهم فوت استان بوشهر نسبت به کشور را ۹ دهم درصد دانست و یادآور شد: از ابتدای امسال تا پایان خرداد ماه، بیشترین وفات در شهرستان دشتستان و کمترین وفات در شهرستانهای عسلویه و جم به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: بیماریهای قلبی و عروقی، حوادث غیرعمد و سرطانها و تومورها به ترتیب با ۴۷، ۱۱ و ۱۰ درصد سه علت عمده فوت در در سه ماه سال ۹۹، بودهاند.
ثبت روزانه ۲۰ واقعه ازدواج در استان بوشهر
پاسالار از ثبت روزانه ۲۰ واقعه ازدواج در ۳ ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: از ابتدای سال تا کنون هزار و ۸۷۵ واقعه ازدواج در استان به وقوع پیوسته است.
وی میانگین سن ازدواج زوج و زوجه را به ترتیب ۲۹.۶ و ۲۴.۴ سال اعلام کرد و افزود: بیشترین ازدواج در مردان گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و زنان گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال به وقوع پیوسته است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر ادامه داد: ۱۰.۹ درصد از ازدواجهای ثبت شده را زوجین هم سن به خود اختصاص داده اند و ۷۸.۲ درصد مرد بزرگتر و ۱۰.۹ درصد مرد کوچکتر از زن بوده است.
میانگین طول مدت زندگی در استان بوشهر به ۱۰ سال رسیده است
پاسالار با اعلام اینکه میانگین طول مدت ازدواج پارسال حدود ۹ سال بوده، گفت: در سه ماهه امسال، میانگین طول مدت زندگی استان به ۱۰ سال و ۲ ماه رسیده است.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال تا پایان خرداد، ۴۵۸ مورد طلاق در استان بوشهر ثبت شده که ۴۱۷ مورد شهری و ۴۱ مورد روستایی میباشد.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر بیشترین درصد طلاق را در مردان و زنان گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال عنوان کرد و افزود: میانگین سن طلاق استان برای زوج ۳۷ سال و ۳ ماه و برای زوجه ۳۲ سال به ثبت رسیده است.
محمد و فاطمه در صدر نامهای منتخب
پاسالار گفت: در بهار امسال، نامهای محمد، علی، حسین، امیرحسین و امیرعلی به ترتیب پنج نام منتخب نوزادان پسر هستند.
وی ادامه داد: نامهای فاطمه، زهرا، زینب، فاطمه زهرا و حلما نیز به ترتیب پنج نام منتخب نوزادان دختر بوده است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه میزان عمومی رشد جمعیت استان تا پایان سال گذشته، ۱۳.۹ ثبت شده است، عنوان کرد: بر اساس سرشماری سال ۹۵، جمعیت برآوردی استان تا پایان خرداد امسال، به ۱ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۷۴۳ نفر رسیده است.
پاسالار افزود: از این تعداد ۶۲۴ هزار و ۴۸۳ نفر مرد و ۵۵۳ هزار و ۲۶۰ نفر زن میباشند.