رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز بیش از هر چیز نیازمند ارتباط چهره به چهره و مستقیم با مردم هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن تبریک ایام میلاد هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت گفت: جلسات مجمع نمایندگان استان تهران باید زمانبندی مشخص و ثابتی داشته باشد تا از وظیفه اصلی خودمان که نمایندگی مردم شهر است، باز نمانیم؛ بنده هم خودم را موظف میدانم به صورت مداوم در این جلسات شرکت کنم.
وی با بیان اینکه نمایندگان استان تهران باید براساس مناطق تهران تقسیم و به مشکلات مردم رسیدگی کنند، افزود: بهتر است مسجدی را برای حضور نمایندگان در ساعت معین از هفته مشخص کرده و به مردم نیز اطلاع رسانی شود تا برای بیان مشکلات و مطالباتشان به نمایندگان حاضر مراجعه کنند.
رئیس قوه مقننه درخصوص مشکلات کلان استان تهران به معضلات آب، هوا، خاک و آلودگی صوتی اشاره و تصریح کرد: تمامی مشکلات شهر تهران به این موضوعات اساسی مرتبط میشود. به عنوان مثال آلودگی هوا تا حد زیادی به وسایل حمل و نقل و خودروها مربوط بوده و کنترل آلودگیها در گرو توسعه حمل و نقل عمومی است.
وی با بیان اینکه براساس مطالعات انجام شده حدود ۸۱ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به وسایل نقلیه و خودروهاست، تاکید کرد: اینکه برخی منشأ آلودگیها را پالایشگاهها و کارخانه سیمان عنوان میکنند صحبتی غیرکارشناسی است. بنده معتقدم با برنامه ریزی مشخص و مدون میتوانیم طی ۶ سال آلودگی هوای شهر را به حداقل ممکن برسانیم.
اقای قالیباف گفت: برقراری ارتباط ریلی بین شهر تهران با مناطق اطراف ضمن کاهش آلودگی هوا، توجیه اقتصادی بسیار خوبی دارد و در حال حاضر سرمایه گذارانی برای سرمایه گذاری در این بخش اعلام آمادگی کرده اند و میتوانیم در اولین گام از این ظرفیت استفاده کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی آلودگی صوتی شهر تهران را از جمله معضلات مهم پایتخت دانست و افزود: آلودگیهای صوتی شهر همانند فَنی هستند که شبانه روز و بی وقفه در گوش شهروندان روشن است و باید برای کاهش آن برنامهای داشته باشیم.
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی شهر تهران افزود: مواد مخدر، طلاق و زنان سرپرست خانوار سه اولویتی است که باید برای کاهش آسیبهای اجتماعی به آنها پرداخته شود.
اقای قالیباف به وجود ۳ هزار هکتار بافت فرسوده در شهر تهران اشاره کرد و افزود: بافتهای فرسوده تنها به مناطق جنوبی تهران مربوط نمیشود. بلکه بسیاری از مناطق شمالی شهر همچون فرحزاد با این مشکل روبرو هستند. طی مصوبه مجلس مقرر شد هر سال ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده کشور اصلاح شوند تا در نهایت طی ۱۰ سال تمامی بافتهای فرسوده کشور احیا شود، اما در طول ۷ سال تنها ۱۳ درصد از این بافتها در کل کشور احیا شد در حالی که ۴۱ درصد بافتهای فرسوده تهران بدون هیچ کمکی از اعتبارات ملی در این بازه زمانی اصلاح و احیا شد.
رئیس قوه مقننه، سنددار نبودن زمینهای شهر تهران را از مشکلات دیگر پایتخت دانست و تصریح کرد: افراد بسیار زیادی در مناطق ۴ و ۱۹ تهران زمینها را به صورت قولنامهای خریداری کرده و بیش از ۲۰ سال است که در آنجا سکونت دارند. با توجه به اینکه به دلیل قولنامهای بودن و نداشتن سند رسمی، پروانه ساخت هم به آنها داده نمیشود، به ناچار به صورت شبانه، مخفیانه و خلاف قانون اقدام به ساخت و ساز میکنند.
وی ادامه داد: برای حل مشکلات سنددار نبودن زمینها لایحهای را به شورای شهر تهران ارائه کردیم و مصوب شد افرادی که بیش از ۳۰ سال زمین را تحت تصرف بدون معارض داشته باشند، به صورت رسمی متعهد شوند در صورت وجود مالک، رضایت آن را جلب و سپس پروانه ساخت دریافت کنند. معتقدم این موضوع باید به صورت طرح در مجلس هم بررسی و در صحن مجلس به قانون تبدیل شود تا تمامی مشکلات زمینهای بی سند در کشور حل شود.
اقای قالیباف افزود: اگر در ۴ موضوع مدرسه، محله، مسجد و منزل متمرکز شویم، بسیاری از مشکلات مربوط به شهر تهران حل خواهد شد، از این رو پیشنهاد میکنم برای بررسی مشکلات استان تهران، مجمع نمایندگان هر ۱۵ روز یکبار پس از نماز مغرب و عشا جلسهای داشته باشد.
علی خضریان سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در تشریح این نشست گفت: در ابتدا نمایندگان گزارشی را درخصوص بازدید روز گذشته از مناطق شهر ری، فشافویه و حسن آباد ارائه کردند و مقرر شد در رابطه با رفع مشکلات رویت شده، بحث و بررسیهایی صورت گیرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیمات مجمع نمایندگان درخصوص برنامههای کاری و ماموریتهای نمایندگان گفت: برای شناخت بیشتر نمایندگان با موضوعات کلان، پنهان و آشکار شهر تهران، مقرر شد جلسهای با حضور دکتر قالیباف جهت بررسی آسیبهای اجتماعی، محیط زیستی و عمرانی برگزار شود.
وی ادامه داد: طراحی سامانهای برای ارتباط مردمی مجمع نمایندگان از موضوعات دیگری بود که در این جلسه مصوب شد و پس از حل مسائل زیربنایی به سرعت آغاز به کار خواهد کرد تا کاری ماندگار برای مجمع نمایندگان استان در دورههای دیگر مجلس هم باشد، ضمن اینکه میتواند الگویی برای تمامی استانهای کشور باشد تا مردم به راحتی مسائل و مشکلاتشان را با نمایندگان در میان بگذارند.
سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران بیان کرد: نمایندگان در این نشست تاکید کردند که وجود سامانه ارتباط مردمی نباید مانع حضور نمایندگان در محلات و مناطق مختلف شهر باشد، از این رو مقرر شد نمایندگان با یک برنامه مشخص در مساجد هر منطقه با رویکرد مسجد محوری در جهت ارتباط با مردم و شنیدن مشکلات آنها حضور یابند.
وی در پایان گفت: در این نشست مقرر شد، نمایندگان مجمع استان تهران جز بازدید و برنامههای خارج از مجلس، جلسات رسمی به صورت ماهانه (هر ۱۵ روز یکبار) بعد از نماز مغرب و عشا در روزهای دوشنبه برگزار کنند.