پزشکان میگویند، متأسفانه موارد ابتلا به بیماری کرونا در روزهای اخیر روند صعودی داشته و حتی تعداد بیماران کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه نیز رو به افزایش است.
وی ادامه داد: بخشی از افزایش موارد فوتی به علت رعایت نکردن مسائل بهداشتی و بخشی به علت عادی انگاری و عادی پنداریها از سوی مردم و مسئؤولان است. در این هوای شرجی ساحل دریای شمال شلوغ است که حکایت از توجه نکردن به مسائل بهداشتی دارد.
به سطح شهر رفتیم تا با مردم درباره رعایت کردن و توجه به مسائل بهداشتی صحبت کنیم.
میدان تجریش تهران یکی از مکانهایی است که این روزها همچون گذشته پرتردد و پر رفت و آمد است مقابل درب بیمارستان تجریش با تعدادی از هموطنان که صحبت کردیم شاهد بی توجهی عدهای به شیوه نامههای بهداشتی بودیم.
آقایی که ماسک نزده بود گفت: هیچ کس ماسک نزده و علتی نمیبینم که من هم بزنم، به نظرم این بیماری چندان خطرناک نیست.
خانمی هم که از زدن ماسک در چند ماه اخیر خسته شده بود گفت: دیگر هوا گرم شده و نمیتوانم ماسک را روی صورتم تحمل کنم.
پویش «من ماسک میزنم» با هدف تشویق مردم به استفاده از ماسک از امروز کار خود را آغاز کرده است و به بی توجهی مردم به استفاده از ماسک اشاره دارد.
آقای دکتر ایرج حریرچی با اشاره به تأثیر بیش از ۸۵ درصدی استفاده از ماسک در شرایط کنونی ابتلا به این بیماری در کشور گفت: مهمترین نمونه امر به معروف و همدوستی در شرایط کنونی کشور استفاده از ماسک هم برای خود و هم برای دیگران است و بر اساس مقالات علمی جهانی، افرادی که بی علامت مبتلا میشوند سطح آنتی بادی بدنشان به سرعت پایین میآید، بنابراین کسانی که مبتلا شدند هیچ دلیلی برای ایمنی دائم در برابر این ویروس ندارند، حتما فاصله گذاری و رعایت نکات بهداشتی را رعایت کنند.
گفتنی است؛ عدهای از بیماران به ویژه کسانی که دچار مشکلات قلب و عروقی هستند در این شرایط ویژه جدای از رنج بیماری ترس و فشار روحی ناشی از ابتلا به کرونا را نیز تجربه میکنند.
آقای دکتر محمد حسن ناصری رئیس بیمارستان فوق تخصصی جماران در خصوص شرایط کنونی این بیماران افزود: متأسفانه در ۵ ماه اخیر به علت ترس از ابتلا به کرونا بروز سکتههای قلبی افزایش یافته که علت آن نگرانی و دغدغه این بیماران از ابتلا به کرونا و مراجعه نکردن به موقع به پزشک بوده است.
وی ادامه داد: عوامل خطر آفرینی، چون فشار خون، چربی خون و دیابت در بیماران قلبی وجود دارد که آنها را بیش از دیگران در معرض سکتههای قلبی و حتی خطر مرگ و میر در شرایط کرونایی قرار میدهد.
آقای دکتر ناصری با اشاره به اینکه همه باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند افزود: زدن ماسک به صورت همگانی امری است که باید در جامعه نهادینه شود و شستشوی دستها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی میتواند حلقه انتقال این ویروس را قطع کند.
متأسفانه بخشی از افراد جامعه هنوز خطر بروز کرونا را جدی نگرفته اند و همین موضوع سبب شده است شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور باشیم ضمن اینکه جامعه پزشکی پس از گذشت نزدیک به ۵ ماه، توان اولیه مقابله با این ویروس را ندارد و تحمل شرایط پرفشار این روزها موجب کاهش انگیزه آنها میشود؛ بنابراین سادهترین و کم هزینهترین راه در مهار این ویروس مهلک پایبندی به شیوه نامههای بهداشتی است که در جهان مورد تأیید و توجه قرار گرفته است.