به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ آقای علی آقا محمدی، رئیس کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت کرونا در دهمین نشست کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت کرونا که با حضور محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سالن پیامبر اعظم (ص) در محل وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تاکنون از آزمون کرونا موفق بیرون آمده است، گفت: روند مدیریت بیماری کرونا در کشور تجلی مفهوم واقعی عدالت است و در این عرصه به همگان خدمات یکسان و قابل دسترس ارائه شده و میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه باید در نظام بیمهای کشور تحول اساسی ایجاد شود، گفت: باید به تناسب درآمد و عایدی افراد، بیمه تعلق گیرد. از افراد ثروتمند و درآمد بالا مبلغ بیمه زیادتری گرفته شود تا از این منابع برای افراد ضعیف و نیازمند جامعه استفاده شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از صحبت هایش به استقلال در حوزه پزشکی کشور طی سالهای بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در گذشته، به سبب ضعف امکانات و نبود متخصصین، عملهای مهم نظیر، عمل چشم در خارج از کشور و در لندن صورت میگرفت که امروز کشور در حوزه پزشکی به مرحلهای از پیشرفت رسیده که میتواند نیروی انسانی پزشک به خارج از کشور صادر کند.
رئیس کارگروه ارزیابی فرصتهای کرونا با تاکید بر اینکه باید اقدامات وزارت بهداشت در عرصه مدیریت بیماری کرونا نزد افکار عمومی دیده شود، گفت: باید حوزه بهداشت و درمان به سرلوحه کار و فعالیتهای رسانهها تبدیل شود.
آقامحمدی در این خصوص تصریح کرد: باید در بستههای خبری، فشار خون، میزان استفاده از پروتئینها و ویتامینهای مورد نیاز بدن و هر اطلاعاتی که برای انسان در سلامت اش نیاز دارد، مطرح و برای مردم آموزشهای لازم داده شود.
وی در این خصوص یادآور شد که روند مدیریت موفق بیماری کرونا، فرصتی در حوزه سلامت برای کشور است تا میزان توجهات مان به مسائل بهداشتی و سلامتی بیشتر شود، اظهار داشت: سلامت از واجبات است و الان که فرصت اش است؛ باید مساله سلامت را در رسانههای خبری و به خصوص صدا و سیما جدی دنبال کنیم.
پیشنهاد تشکیل کمیته همکاری میان ایران با کشورهای منطقه و سازمان جهانی بهداشت از دیگر موضوعهایی بود که دکتر آقا محمدی در جلسه امروز به آن اشاره کرد و گفت: باید زمینه گفت و گوی علمی و تحصصی میان وزارت بهداشت ایران با وزارت بهداشت عراق، سوریه و قطر و هر کدام از کشورهای منطقه که خواستار همکاری باشند؛ فراهم و از تجربههای مشترک در روند مدیریت درست این بیماری استفاده لازم به عمل آید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تجربه نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران در روند مبارزه با کرونا، پیشتاز است و باید از این فرصت برای نشان دادن توان علمی و پزشکی مان در منطقه و جهان استفاده کنیم و نشان دهیم که ایران در شرایط تحریمی و فشار، از پیشرفت و توسعه بازنخواهد ایستاد.
گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر
فاصله گذاری اجتماعی موثرترین روش در مهار کروناست
گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه فاصله گذاری اجتماعی موثرترین روش در مهار کروناست، گفت: در ابتدای شیوع بیماری، سه آزمایشگاه تشخیص داشتیم که به بیش از ۱۰۰ مورد رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دهمین نشست کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت کرونا که صبح امروز در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، با تاکید بر اینکه هنوز ماهیت بیماری کووید۱۹ برای جامعه پزشکی ناشناخته است، گفت: ویروس کرونا شخصیت عملکردی متفاوت در جعرافیای مختلف دارد. این ویروس از خودش ویژگیهایی نشان میدهد که کاملا غیر منتظره و غیرقابل پیش بینی است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه روز به روز بر پیچیدگی بیماری کرونا افزوده میشود، گفت: انتقال این بیماری از مجاری تنفسی است و همین امر خطرناک بودن این بیماری را نشان میدهد. به طوری که هم انتقال و شیوع را تسریع میکند و هم امکان درگیر ساختن دیگر بخشهای حیاتی بدن مثل، قلب، ریه و سیستم گردش خون را موجب میشود.
دکتر گویا در ادامه به تجربه مدیریت کرونا در جهان اشاره کرد و گفت: سه مرحله مبارزه با کرونا در دنیا مطرح است و تقریبا کشورهای درگیر با این بیماری با استفاده از این روشها به دنبال مهار کرونا هستند.
وی گفت: سیاست اول؛ سیاست مهار است که در اوایل شیوع بیماری در کشورهایی نظیر، چین، سنگاپور و تایوان مورد اجرا قرار گرفت.
دکتر گویا به سیاست دوم که سیاست رایج و مورد قبول در دنیا است اشاره کرد و گفت: علی رغم موفقیتهای اولیه سیاست مهار، همه کشورها به رویکرد سرکوب روی آوردند.
وی با اظهار اینکه سیاست سرکوب، اثربخشی بلندمدت داری نسبت به سیاست مهار دارد؛ گفت: اساس این سیاست بر فاصله گذاری اجتماعی است. در این روش تاکید بر ابتلای کم به کرونا و در مرحله بعدی، مراجعه کمتر به بیمارستان و درمان افراد به صورت سرپایی و در نهایت کاهش مرگ و میر است.
وی در همین خصوص یادآور شد: در کشور ما بعد از تعطیلات عید نوروز، سیاست فاصله گذاری اجتماعی به خوبی رعایت شد و در زمینه بهبود بیماران و مراجعه کمتر به بیمارستانها هم، امروز شاهد این هستیم که بیش از ده برابر شناساییها در خارج از بیمارستانها انجام میگیرد که توفیق بزرگی در این حوزه به شمار میآید.
دکتر گویا با بیان اینکه رویکرد سوم، رویکرد تخفیف است و طبق این رویکرد بیماری قابل سرکوب نیست و در صورت ابتلای ۶۰ تا ۷۰ درصد جامعه، ما بقی جامعه خود به خود ایمن میشوند.