رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران: فاجعه هفتم تیر به رغم از دست دادن بهترین یاران انقلاب نقطه عطف انقلاب شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سعید اوحدی در مراسم سی و نهمین سالروز شهادت شهید بهشتی و هفتاد دو تن از یارانش در مجتمع فرهنگی سرچشمه با اشاره به فراز و نشیبهای انقلاب اسلامی و روزهای تلخ و شیرین گفت: افکار شهید بهشتی هنوز راهساز آینده نظام است و دشمنان با شناخت دقیق از انقلاب و شهید بهشتی به حذف او اقدام کردند.
وی با رد برخی اظهارات مبنی بر اینکه فاجعه هفتم تیر یک ترور کور بوده است، افزود: فاجعه هفتم تیر به رغم از دست دادن بهترین یاران انقلاب نقطه عطف انقلاب شد. این ترور یک برنامه کاملا طراحی شده بود که به دست منافقین و در اتاق فکر استکبار انجام شد.
اوحدی با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) که بهشتی را یک ملت برای ملت ایران خواند؛ گفت: شهید بهشتی از انسانهای آینده نگر بود و وقتی به سخنان و اندیشههای او مراجعه میکنیم، گویا شهید بهشتی ۳۹ سال پیش، درباره شرایط امروز صحبت کرده است.
وی با اشاره به بصیرت و شناخت شهید بهشتی درباره مسائل جهان اسلام تاکید کرد: او همواره از زمان خود جلو بود و افقهای دور را میدید و طبق فرمایش قرآن اگر تقوایی الهی پیشه کنیم خداوند بصیرت و شناخت نصیب ما میکند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شخصیت امام خمینی را نیز جلوتر از زمان خودش دانست و گفت: ایشان فرمودند قرن حاضر، قرن غلبه مستضعفین بر مستکبرین است و امروز میبینیم که چگونه این فرمایش امام محقق شده است و در جایی نیز در سال ۴۲ گفتند که رئیس جمهور آمریکا منفورترین افراد است و امروز رئیس جمهور آمریکا چه قدر منفور است.
وی افزود: امام جنگ تحمیلی را نعمت میدانستند و اگر نعمت جنگ نبود امروز گرفتار داعش بودیم و اگر جنگ نبود، مدافعان حرم و فاطمیون نداشتیم که با تاسی بر شهدا، هزاران کیلومتر آن طرفتر آتش فتنه را خاموش کنند.
اوحدی، مقام معظم رهبری را از اشخاصی دانست که از زمان جلو هستند و افزود: شهید سردار سلیمانی در زمان جنگ ۳۳ روزه میگفت که خدمت رهبری رفتم و ایشان گفتند شما پیروز هستید و همین اتفاق هم افتاد و درباره نقشه دشمن درباره سوریه گفتند که بشار اسد شجاع است، میایستد و دشمنان شکت میخورند که همین طور هم شد و درباره عاقبت برجام نیز همین پیش بینی را داشتند.
معاون رئیس جمهور شهید بهشتی را نماد جریان بصیرت برای ادامه انقلاب دانست و تاکید کرد؛ اگر هفتم تیر نداشتیم، شاید بزودی در ادامه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس موفقیتی بدست نمیآوردیم، زیرا در ابتدای انقلاب جریان نفوذ لیبرال دنبال سهم خواهی از انقلاب بودند و شهید بهشتی اولین نفری بود که از اشغال لانه جاسوسی حمایت کرد و اشغال لانه جاسوسی جریان لیبرال را به بن بست رساند.
اوحدی با اشاره به اینکه بصیرت شهید بهشتی موجب تاسیس حزب جمهوری با هدف کادرسازی برای انقلاب شد، افزود: وی با حضور فعال در مرکز اسلامی هامبورگ در اوج فعالیت مکاتب دیگر، آنجا را به پناهگاهی برای تربیت نیروهای اسلامی تبدیل کرد و بعد از انقلاب شهید بهشتی در ایجاد شالوده شورای انقلاب، مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی نقش موثری داشت.
رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ اخلاق، ولایتمداری و سعه صدر را سه درس مهم شهید بهشتی بر شمرد و گفت: وی با تهمتها با سعه صدر برخورد میکرد و میگفت ما شیفته خدمتیم نه تشنه قدرت.
اوحدی با تاکید بر بازخوانی اندیشههای شهید بهشتی گفت: ما گام اول انقلاب را پشت سر گذاشتیم و برای جهش تولید و گام دوم انقلاب به رفتار مدیریتی مانند سیره شهید بهشتی نیازمندیم.
وی گفت: خون شهدای هفتم تیر باعث عزت جمهوری اسلامی شده است زیرا اگر خون شهدای هفتم تیر نبود جریان لیبرال انقلاب اسلامی را منحرف میکرد.
بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی
شهید بهشتی حکومت لیبرال را خطر بزرگی برای انقلاب اسلامی میدانست
«اسدالله بادامچیان» با بیان اینکه شهید بهشتی «حکومت لیبرال» بهجای «حکومت اسلامی» را خطری بزرگ و سدی در برابر انقلاب اسلامی میدانست، گفت: حکومت لیبرال در ایران نیروی عظیم مقابله با دشمن را در اختیار ندارد.
اسداله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، در سی و نهمین مراسم گرامیداشت شهدای هفتم تیر که در مجتمع فرهنگی شهدای هفتم تیر (سرچشمه) برگزار شد، با بیان اینکه شهید بهشتی مظهر آیه «مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضیٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا» بود، اظهار داشت: وی با صداقت و تدبیر، عمر خود را در مسیر الهی طی کرد و خداوند نیز نعمت «شهادت» را به وی اعطا فرمود.
وی افزود: وقتی به شهید بهشتی گفتند که چرا از این همه تریبونی که در اختیار دارید برای دفاع از خودتان در برابر اتهاماتی که به شما میزنند استفاده نمیکنید، پاسخ داد که من از شما تعجب میکنم؛ یعنی من از بیتالمال بهنفع شخص خودم استفاده کنم؟ گفتند که این اتهامات برای این است که شما برای نظام کار میکنید؛ اما شهید بهشتی در پاسخ میگفتند که ما باید ایمانی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره)، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهید بهشتی تحولآفرین هستند، تصریح کرد: شهید بهشتی بهعنوان راستقامت جاودانه در تاریخ ایستاده و هنوز افکار وی راهساز آینده است؛ بهویژه در دوران امروز که در گام دوم انقلاب و دوران تحول قرار داریم.
بادامچیان گفت: شهید بهشتی عمیقاً معتقد بود که انقلاب اسلامی، انقلاب تمام ارزشهاست؛ انقلاب صداقت، امانت، عدالت، خدمت، پاکدامنی، راستگویی، مهرورزی، دشمنشناسی و مقاومت در برابر استکبار و کسانی که میخواهند از انقلاب بهجای خدمت، با عناوین ارزشی جیب خود را پُر کنند، است؛ بنابراین ایشان مسئله اصلی انقلاب را بصیرت و بینش میدانست.
وی تأکید کرد: شهید بهشتی معتقد بود ما برای اینکه بتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم، بیشک باید متشکل باشیم و رابطههای ایمانی، اعتقادی و عملی دینی سازمانیافته کافی نیست و برای اینکه حرکت مردم به یک سطح وسیع عظمت برسد، امامت و رهبری لازم است و این یک مرحله از تشکّل است که در امامت و رهبری، مردم متشکّل میشوند و با اتحاد و همسویی نیروها در پرتو رهبری و امامت واحد، به پیروزی میرسند. از ضروریات پیروزی این بود که حکومتی بر سر کار بیاید که این شبکه بزرگ مدیریت در خط نظام و اسلام خدمت کند و ما چنین چیزی نداشتیم؛ بنابراین با آگاهی از اینکه راه اسلام سیاسی و اجتماعی مهندس بازرگان با راه انقلاب اسلامی یکی نبود، شورای انقلاب از روی اضطرار وی را معرفی کرد و او نخستوزیر شد و برای همین دولت مورد نظر انقلاب نشد؛ بلکه دولت اضطرار شد.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه شهید بهشتی «حکومت لیبرال» بهجای «حکومت اسلامی» را خطری بزرگ و سدی در برابر انقلاب اسلامی میدانست، گفت: حکومت لیبرال در ایران نیروی عظیم مقابله با دشمن را در اختیار ندارد؛ بلکه در ایران نیروی عظیم مقابله با دشمن، نیروی مردم است و نیروی مردم، نیرویی است که متکی به اسلام بهعنوان یک «مکتب» است.
وی با تأکید بر اینکه شهید بهشتی سه عامل را، از عوامل اصلی تضمینکننده نظام اسلامی میدانست، تصریح کرد: «رهبری متکی به اسلام اصیل»، «تشکیلات سیاسی فعالی که بتواند مدیریت مملکت را به دست بگیرد» و «قدرت مسلح رزمی که بتواند در دفاع از نظام اصیل اسلامی در برابر توطئههای عناصر شیطانی داخلی و خارجی بایستد» این سه عامل بودند.
وی در تشریح «توطئههای عناصر شیطانی داخلی و خارجی» گفت: عامل اول شیطانی، خرد کردن چهرههای اصیل اسلامی بهخصوص روحانیت است که موقعیت رهبری و قدرت مقابله با دشمنان را دارند و هدف جلوگیری از رابطه آنها با ملت، است. دومین عامل شیطانی، تقابل با تشکیلات مستقل سیاسی است که به اسلام بهعنوان یک مکتب نگریسته است، اسلامی که زنده، پویا و خالص است و التقاطی نیست و میتواند در جهان یک قدرت نو بهوجود بیاورد. عامل سوم شیطانی نیز تقابل با آن تشکیلات نظامی است که با فداکاری و جانبازی در راه اسلام و دستورهای رهبری اسلام آمادگی رزمی تمامعیاری دارد.
بادامچیان خاطرنشان کرد: شهید بهشتی معتقد بود که تشکیلات اجتماعی بر پایه اسلام، از واجبات اساسی هر انسان مسلمان است و ما میخواهیم نیروهای مومن به انقلاب اسلامی را برای تحقق هرچه سریعتر، بهتر و گستردهتر آرمانهای انقلاب بسیج و سازماندهی کنیم و نیز قدرتطلبی و سلطهجویی را هم نمیخواهیم.
وی با بیان اینکه شهید بهشتی قدرت را به دو نوع تقسیم میکرد، گفت: شهید بهشتی میگفت که «قدرت» دو شکل دارد؛ برتریجویی یک نوع آن است و نوع دیگر آن وسیلهای است برای خدمت بهتر به خلق برای رضای خدا؛ بنابراین اگر کسی بهدنبال برتریجویی باشد، ملت ایران از او دوری میجوید.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: دلیل اینکه آیتالله بهشتی را به شهادت رساندند، این است که وی میخواست بینش اصیل اسلامی با خط فقاهت جواهری را ایجاد کند، به همین علت این شخص را شهید کردند.
وی تأکید کرد: بهیاری خدا، خون شهدایی نظیر بهشتی و دیگر شهدای والامقام باعث شده است که انقلاب اسلامی در گام اول زیربناهای تمدن نوین اسلامی را بهگونهای بسازد که رهبر معظم انقلاب اسلامی بتواند امروز بیانیه گام دوم انقلاب را مطرح کنند.
بادامچیان گفت: آنچه که در بیانیه گام دوم انقلاب وجود دارد؛ همین بینشِ ارزشی و مطرح شدن ارزشهای اسلامی است؛ بنابراین برای اینکه گام دوم شکل بگیرد، باید ملت آن ارزشآفرینها و تحولآفرینهای بهشتیگونه را در انتخاباتها، برگزیند که اگر بهشتیها، رجاییها و لاجروردیها را انتخاب کرد، مملکت دچار مشکلات امروز نخواهد بود و گام دوم هم انقلاب اسلامی را به تکامل خواهد رساند.
در این مراسم که با حضور شماری از خانواده معظم شهدای این حادثه و چهرههای سیاسی و فرهنگی با رعایت اصول بهداشتی و طرح فاصله گذاری برگزار شد، حاضران یاد و خاطره شهدای هفت تیر را گرامی داشتند.
در فاجعه هفتم تیر سال ۶۰ در محل مجتمع سرچشمه حزب جمهوری اسلامی دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یارانش به دست منافقین به شهادت رسیدند.