سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، از حضور ظریف و مسئولان سازمان انرژی اتمی در جلسات آینده این کمیسیون خبر داد.
وی افزود: بزودی تشکیلات و ساختار جدید را در داخل کمیسیون تعیین میکنیم.
نماینده مردم تهران ادامه داد: پیگیری موضوعات جاری بین المللی که مباحث مربوط به جمهوری اسلامی هستند نیز در دستور کار ماست.
عمویی با اشاره به بیانیه اخیری که کمیسیون در موضوع قطعنامه ضدایرانی آژانس در نخستین نشست خود صادر کرد گفت: به صورت جدی به موضوع برنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ورود کردیم و این موضوع همچنان در دستور کار ما است. از مقامات وزارت امور خارجه و سازمان بین المللی انرژی اتمی برای حضور در کمیسیون دعوت شده که با تنظیم وقت میزبان وزیر امور خارجه و سازمان انرژی اتمی خواهیم بود.
وی افزود: نشست با سایر وزرا و مقامات سایر دستگاهها مرتبط با شرایط روز و مسایل کشور را در دستور کارهایمان داریم.
عمویی اضافه کرد: در این جلسات هم وظایف و نظرات آنها را از نظر تخصصی درباره مسائلی که این روزها جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه هستند را خواهیم داشت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین در موضوع تحریمهای جدید و نفتکشهای ایرانی ازسوی امریکا تاکیدکرد: حضور نفتکشهای ایرانی در آمریکای جنوبی و سواحل ونزوئلا با پرچم برافراشته ایرانی یک قدرت نمایی و نمایش توانمندی جمهوری اسلامی بود.
وی گفت: تهدیدهایی که ایالات متحده برای ایجاد مانع در حرکت این کشتیهای صورت داده بود موثر نبود و با اقتدار مسیر خود را طی کردند.
عمویی با بیان اینکه بسیاری از تحلیلگران جهانی بر روی موضوع اقتدار ایران تأکید کردند، افزود: با ورود نفتکشها به آبهای ونزوئلا نشان داده شد که در این مصاف پیروز جمهوری اسلامی ایران است.
نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: ایالات متحده با قرار دادن نام نفتکشها و همچنین ناخداهای ایرانی در فهرست تحریم بدنبال جبران شکست خود بودند، اما واقعیت این است که این ناخدایان ایرانی عملی خلاف قوانین بین المللی انجام ندادند بلکه به وظایف و کارشان را طبق مقررات بین المللی عمل میکردند.
وی گفت: متاسفانه امریکا در مسیر مخاصمه با ملت ایران برای خودش هیچ حدی قائل نیست و دست به اقدامات غیرمنطقی میزند و با قرار دادن نام افراد و مقامات ایرانی در فهرست تحریمها سعی میکند در مسیر فعالیت آنها خلل ایجاد کند.
عمویی ادامه داد: تجارت جمهوری اسلامی ایران تجارت با کشور ونزوئلا، تجارتی مشروع است و دو کشور میتوانند بر اساس قوانین بین المللی تجارت داشته باشند و این آمریکاییها هستند که سعی میکنند که با زیاده خواهی و قلدری مانع همکاری کشورهای مستقل شوند.