روانشناس و استاد دانشگاه: برای مقابله با اعتیاد نیازمند یک گفتمان ملی هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای غلامعلی افروز افزود: گفتمان ملی کار آسانی نیست و با مصاحبه مطبوعاتی، کنفرانس و گفتگوی ویژه تلویزیونی نمیتوان گفتمان ملی کرد.
وی درباره راههای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر گفت: چند سال قبل در موسسهای وابسته به یکی از بانکها ۳۵ نفر با میانگین سنی ۲۷ تا ۳۵ سال کار میکردند که از این تعداد حدود ۲۸ نفر اعتیاد به تریاک داشتند. میانگین تحصیلات این افراد لیسانس بود. وقتی با آنها صحبت کردم و علت تمایلشان را به ماده مخدر پرسیدم همه به علت باورهای اشتباه و نا آگاهی به سمت استفاده از مواد رفته بودند.
افروز اضافه کرد: در آن زمان با توجه به اقداماتی که انجام دادیم خوشبختانه اکثرشان با روان درمانی ویژه درمان شدند.
وی گفت: واقعیت این است که در حوزه باورها باید تغییر ایجاد کنیم. در برخی از مناطق کشور هنوز عدهای باور دارند که تریاک نقش درمان یا تسکین دارد. باورهای نادرست باعث میشود که تمایل به مصرف مواد مخدر بیشتر شود و افراد معتاد شوند.
دکتر افروز افزود: معتقدم اعتیاد در گستره جهان، معضل روانی اجتماعی است. نمیتوان آن را معضلی زیستی دانست، زیرا فیزیولوژی بدن نیاز به مواد مخدر ندارد.
این روانشناس و استاد د انشگاه گفت: به نظرم معتاد، فرد متخلف آسیب دیده است یعنی چراغ قرمز را رد کرده و دچار آسیب شده است و نمیتوان او را مجرم و یا مریض دانست.
وی افزود: گرایش به اعتیاد، رابطه معناداری با خصیصههای شخصیتی و ویژگیهای خانوادگی نوجوانان و جوانان و احساس ناامنی اجتماعی دارد. افروز گفت: افراد معتاد به طور عموم متعلق به خانوادههایی هستند که والدین رابطه متقابل مطلوبی ندارند و محبوب هم نیستند و فرزندان دلبستگی امن به پدر و مادر ندارند. دلشان برای پدر و مادر میسوزد، اما والدین محبوبشان نیستند.