معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پارسال ۹۰ میلیون تن سنگ آهن تولید کردیم که کمتر از ۷ درصد آن صادر شد.
وی ادامه داد: در سه ماه ابتدایی امسال هم کمتر از ۵۰۰ هزار تن سنگ آهن خام صادر شد که این مقدار هم شامل بخشهایی از سنگ آهن کم عیار بود که قابل مصرف در کشور نبود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: برخی از واحدها خواهان سنگ آهن ارزان و خارج از ضوابط هستند در حالی که بخش خصوصی در این عرصه فعال و بدهکار است.
وی از واحدهای تولیدی از جمله شرکت ”ذوب آهن“ خواست از جهت گیری فولاد مبارکه پیروی کنند، زیرا این واحد، امسال معاونت معدن را ایجاد کرده که سه هزار میلیارد تومان برای بخش اکتشاف و استخراج معدن در نظر گرفته است.
آقای اسماعیلی با بیان اینکه هدف گذاری ما این است که سنگ خام نباید صادر شود گفت: برای این منظور علاوه بر وضع تعرفه ۲۵ درصد، در اسفند پارسال، کارگروه تنظیم بازار به معاونت معدن وزارت صمت مجوز داد که هر جا لازم باشد از صادرات سنگ آهن جلوگیری کنیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت افزود: حتی صادرات شمش آهن را نیز خام فروشی میدانیم، زیرا زمانی که میتوانیم با استفاده از این شمش ها، لوازم منزل، لولههای پروفیل و میلگرد بسازیم پس صادرات شمش آهن هم خام فروشی است.
وی اضافه کرد: تا زمانی که جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی است و تا زمانی که آمریکا، این ماهیت را دارد، سر جنگ داریم بنابراین هر لحظه ممکن است تحریم شویم پس باید هم بازار ۸۰ میلیون نفری داخل کشور را هدف قرار دهیم و برای مصرف داخل، تولید کنیم و هم هدفگذاری صادرات را بر روی انتهای زنجیره تولید، متمرکز کنیم و این سیاست وزارت صمت است.