ضرورت بهره گیری از ظرفیتها برای کاهش جرائم
رئیس کل دادگستری مازندران گفت : کاهش جرائم با همکاری دستگاههای اجرایی و مردم محقق میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، رئیس کل دادگستری مازندران در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد و مردم برای کاهش جرائم در استان گفت: بر اساس قانون، آمار جرم سالانه باید ۱۰ درصد کاهش یابدکه این مهم با همکاری دستگاههای اجرایی، مراکز علمی و دانشگاهی، سازمانهای مردم نهاد و مردم محقق میشود.
حجت الاسلام اکبری با انتقاد از کم کاری در ارائه تبلیغات محیطی در خصوص پیشگیری از وقوع جرم در استان و احصا نشدن عوامل موثر بر وقوع جرم به تفکیک شهرستانها، تاکید کرد: این موارد باید هر چه زودتر جمع آوری شود تا مشخص شود؛ هر شهر و منطقهای بیشتر با چه جرایمی مواجه است.
وی به افزایش ۱۴ اتهام از ۲۰ اتهام اصلی مانند افترا، کلاهبرداری و تهدید به قتل پارسال در استان اشاره و خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از وقوع برخی جرائم در حوزه منابع طبیعی، ادارات کل منابع طبیعی، جهادکشاورزی و محیط زیست باید طرح جامع جلوگیری از تعدی و تجاوز به عرصههای طبیعی را تهیه و اجرایی کنند.
اجرای طرح نماد در مدارس برای مقابله با آسیبهای اجتماعی
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان نیز با اشاره به اجرای آزمایشی طرح نماد برای مقابله با آسیبهای اجتماعی در مدارس شهرستان نکا گفت: در این طرح معلمان، دانشآموزان و والدین در دورههای آموزشی مقابله با آسیبهای اجتماعی شرکت میکنند.
محمد شعبانی با بیان اینکه اجرای طرح نماد حمایت مالی و آموزشی دستگاههای اجرایی را میطلبد افزود: با توجه به گستردگی معضلات اجتماعی، کمبود اعتبار و تاخیر در پرداخت اعتبارها، آموزش و پرورش به تنهایی قادر به اجرای تمام و کمال این طرح نیست.
شعبانی همچنین به راه اندازی صدای مشاور آموزش و پرورش و تماس ۵ هزار و ۴۹۵ دانش آموز و والدین با صدای مشاور برای طرح مشکلات اشاره کرد و افزود : اگرچه با توجه به شرائط کرونایی اماکن حضور فیزیکی برای ارائه راه حل به والدین دانش آموزان فراهم نبود، اما حاد بودن برخی مشکلات دانش آموزان سبب شد ۲۴۵ دانش آموز به صورت حضوری مشاوره شدند.
وی همچنین اعتیاد دانش آموزان را یکی از مشکلات اجتماعی در برخی مناطق استان اعلام و به شناسایی ۵ دانش آموز معتاد فقط در یک شهرستان اشاره کرد.
شعبانی افزود:به منظور پیشگیری از وقوع جرم و اعتیاد پارسال بیش از ۳ هزار کلیپ برای دانش آموزان ساخته وارائه شد.
لزوم نصب دوربینهای نظارتی در روستاها
رییس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی مازندران هم به ضرورت نصب دوربینهای نظارتی در روستاها برای پیشگیری از وقوع سرقت اشاره کرد وگفت: از مجموع ۳ هزارو ۱۴ روستای مازندران ۸۴۵ روستا مجهز به دوربینهای نظارتی هستند و ۳ هزارو ۱۱۷ دوربین در این روستاها نصب شده است.
سرهنگ گنجیان مقدم یکی دیگر از راههای مقابله با سرقت را نصب دوربینهای پلاک خوان اعلام کرد و افزود: ۴۸۸ دستگاه خودرو که دستور قضایی برای توقیف آنها صادر شده بود با استفاده از دوربینهای پلاک خوان شناسایی و توقیف شدند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت نگهبانان محله و جذب نگهبان در ساختمانهای دولتی و فعالیت هزارو ۵۰۷ نگهبان محله اکنون برای پیشگیری از سرقت در استان، به افزایش ۱۲ درصدی سرقت اشاره کرد وگفت: ۶۴ درصد سرقتهای استان در ۷ شهرستان ساری، آمل، بابل، تنکابن، قائم شهر، نوشهر و چالوس اتفاق افتاد.
رییس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی مازندران همچنین با بیان اینکه ۴۳ سرقت پارسال از اماکن مذهبی استان انجام شد، هوشیاری ادارات مسئول مانند اوقاف و امور خیریه در نصب تجهیزات حفاظتی برای جلوگیری از سرقت را ضروری برشمرد.
اجرای طرح آزمایشی کنترل خشونت در دو شهر استان
مجری طرح سند کنترل و کاهش خشونت در مازندران، نیز به آمار وقوع سالانه ۶۵۰ هزار مورد ضرب و جرح در کشور و لزوم جلوگیری از افزایش این آمار اشاره کرد و از اجرای طرح کنترل و کاهش خشونت به صورت آزمایشی در نکا و ساری خبرداد.
دکتر اندرخورا، برگزاری دورههای آموزشی در مهدکودکها و مدارس و راه اندازی ۲۰ کارگاه آموزشی را از جمله فعالیتها برای کاهش خشونت عنوان کرد و گفت: مقرر شد؛ پس از پایان یا تثبیت شیوع کرونا، تئاترهای خیابانی با همکاری ادارات فرهنگ و ارشاد با موضوع تقبیح خشونتها راه اندازی شود.
راه اندازی مراکز ملاقات برای فرزندان طلاق
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران هم با اعلام راه اندازی ۱۹ مرکز ملاقات فرزندان طلاق با عنوان مراکز مهر در مازندران و انجام ۱۷ هزار و ۱۳۲ ملاقات در این مراکز گفت:با برگزاری دورههای مدیریت مهارت و تشکیل ۲۷ کارگاه مهر در استان، ۴۳۴ متقاضی طلاق با شرکت در این دورهها به صلح و آشتی رسیدند و بیش از ۱۳ درصد پروندههای طلاق نیز با دخالت مشاوران دادگستری وبهزیستی هم به صلح و سازش انجامید.
حجت الاسلام موسوی؛ شایعترین جرائم مانند کلاهبرداری، تهمت و افترا، خیانت در امانت و تهدید به قتل پارسال در استان افزایش و برخی جرائم از جمله توهین به اشخاص، ضرب و جرح، تهدید و صدمات غیر عمدی ناشی از رانندگی کاهش داشت.