52 درصد از مطالبات کلزاکاران کشور به حسابشان واریز شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ معاون طرح دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی در زنجان گفت: تاکنون شرکت بازرگانی به منظور حمایت از کلزا کاران کشور 52 درصد مطالبات آنها را پرداخت کرده است.
خدرایی افزود: جهاد کشاورزی بدنبال تعیین مناسب قیمت خرید تضمینی کلزاست و پیش بینی می شود با حذف ارز دولتی از واردات دانه های روغنی قیمت کلزا در کشور افزایش یابد.
وی گفت: امسال کلزا در200 هزار هکتاراز مزارع کشور کشت شد.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی زنجان امسال هزارو 340 هکتار از زمینهای کشاورزی استان زنجان به کشت کلزا اختصاص یافته بود که پیش بینی می شود بیش از هزار تن کلزا برداشت شود.
بیشتر بخوانید: لزوم حذف ارز دولتی از واردات دانههای روغنی
معاون طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی بر ضرورت حذف ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات روغن خام و دانههای روغنی در کشور تاکید کرد.
خدرایی افزود: در ابتدای دولت کنونی درصد خوداتکایی کشور به دانههای روغنی چهار درصد بود که اکنون به ۱۶ درصد رسیده است.
وی گفت: این وزارتخانه یک برنامه چهار ساله در زمینه توسعه کشت دانههای روغنی تدوین کرده تا ضریب خوداتکایی روغن خوراکی در کشور بین ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش پیدا کند.
خدرایی ادامه داد: اگر قرار باشد دانههای روغنی با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی وارد شود کشاورزان توان رقابت با واردات روغن و دانههای روغنی را ندارند، چون قیمت برای واردکنندگان خیلی ارزانتر تمام میشود.
وی گفت: خرید تضمینی کلزا در حال حاضر چهار هزار و ۶۶۰ تومان و سویا سه هزار و ۸۰۰ تومان است که به هیچ وجه با سایر محصولات دیگر مثل برنج، سیب زمینی، پیاز، سبزی و صیفی جات قابل رقابت نیست در نتیجه کشاورز به دنبال کشت محصولاتی میرود که اقتصادیتر باشد.
معاون طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر ارز دولتی از روی دانههای روغنی برداشته شود تولید این دانهها در داخل با سایر کشورهای جهان قابل رقابت خواهد بود و حتی ممکن است کارخانههای روغن کشی داخلی به سراغ کشاورزان بیایند و با آنان کشت قراردادی انجام دهند.
وی گفت: این اقدام میتواند راهکار خیلی مناسبی برای توسعه کشت دانههای روغنی و به تبع تولید روغن خوراکی در کشور باشد.
خدرایی تصریح کرد: تحلیل کلی این است که اگر ارز ترجیحی واردات روغن خام و دانههای روغنی حذف شود کشت در داخل به صرفه میشود در ضمن کارخانههای روغن کشی هم به سمت خرید داخل تمایل پیدا میکنند و کشت دانههای روغنی خود به خود در کشور جان میگیرد.
وی ادامه داد: برای مصرف کننده روغن خوراکی هم باید به نوعی برنامه ریزی شود که با حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی دچار مشکل نشود.
وی گفت: سرانه مصرف روغن خوراکی در کشور ۱۸ کیلوگرم است در حالیکه این سرانه در دنیا ۱۲ کیلوگرم ثبت شده است.
خدرایی افزود: سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور بواسطه بیماریهای قلبی و عروقی فوت میکنند که یکی از دلائل آن مصرف روغنهای بی کیفیت وارداتی است.