رشته زبان شناسی شناختی در مقطع کارشناسی ارشد با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین شد و در شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.
رشته زبانشناسی شناختی یکی از شاخههای علوم انسانی است و تا کنون این رشته در مجموعه زبانشناسی با چهار گرایش زبانشناسی همگانی، آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، زبانشناسی رایانشی و واژهگزینی و اصطلاحشناسی درمقطع کارشناسی ارشد در کشور ارائه میشد.
با تصویب گرایشهای جدید، این رشته در مجموع دارای ۸ گرایش با عنوانهای گرایش اجتماعی، گرایش نشانه شناختی، گرایش حقوقی، گرایش ناشنوایی، گرایش فرهنگ نویسی، گرایش روانشناختی، گرایش شناختی و گرایش محض شد.
با توجه به شرایط کنونی علوم در جهان و نقش عمدهای که زبانشناسی به ویژه در حوزه علوم شناختی کسب کرده، موجودیت چنین رشتهای در میان رشتههای آموزشی و پژوهشی کشور، به نوعی هویت علمی مبدل شده است.
سرفصل رشته زبانشناسی شناختی با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی و با دعوت از متخصصان این حوزه از مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی، دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و برگزاری جلسات متعدد تهیه و تدوین شد و در شورایعالی برنامهریزی وزارت علوم به تصویب رسید.
سرفصل رشته زبانشناسی شناختی از آغاز سال تحصیلی امسال (۹۹) در مراکز علمی و آموزشی قابل اجرا است.