به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، برات قبادیان در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران، افزود: در شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی کشور ۱۷۰ هزار میلیارد تومان برای این طرحها سرمایه گذاری شده است.
وی گفت: طرحی برای بومی سازی محصولات فناورانه اجرا کردیم که بر اساس آن بخشی از محصولات فناورانه را که وارد میکنیم وزارت صنعت، معدن و تجارت از دو سال قبل در نظر گرفت این محصولات را بومی سازی کند.
معاون آموزشی پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: طرحی که برای بومی سازی اجرا کردیم حدود ۴۲ تا ۴۳ میلیارد دلار در سال ۹۷ و ۹۸ ارز از کشور خارج شد که در بخش صمت تنها در سال ۹۷ هشت و سه دهم میلیارد دلار ارز از کشور خارج شد که محصولاتی وارد شوند، این رقم برای هزار و ۴۶۰ محصولی بود که پیشتر وارد میشد و ما توانستیم آن را بومی سازی کنیم.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت گفت: طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ)، که با هدف دانش بنیان شدن بنگاهها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارتقاء سطح مهارت فارغ التحصیلان مشمول خدمت سربازی، ظرفیت سازی اشتغال از طریق خلق ارزش افزوده جدید، تأمین اشتغال زایی و پایدار از طریق معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت کلید خورد.
وی افزود: این طرح در سه بخش برای دانش آموختگان مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاههای اقتصادی بگذرانند، دانشجویان تحصیلات تکمیلی که تمایل دارند پایان نامههای خود را به صورت مسئله محور انجام دهند و اعضاء هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی که مایلند در قالب طرح پسا دکترای صنعتی، فرصت مطالعاتی در بنگاههای صنعتی و معدنی، طرحهای مستقل یا مشترک فعالیت کنند، اجرا میشود.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: زیرساختهای طرح «تاپ» در دو سال گذشته آماده شد و پارسال به صورت آزمایشی به اجرا درامد و امسال در سطح وسیع در حال اجراست.
قبادیان گفت: ایجاد و تقویت ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه، ایجاد تحرک در طرف تقاضای فناوری، جهت دهی و هدایت پایان نامههای تحصیلات تکمیلی و ارتقای سطح مهارت دانشجویان و سربازان تحصیل کرده ازجمله اهداف این طرح به شمار میرود.
وی اجرای طرح «تاپ» را برنامه متحول کننده برای ایجاد هماهنگی میان دانشگاه و صنعت توصیف کرد و افزود: این طرح دارای دو بخش است، بخش اول درباره تقاضا است در این بخش همه بنگاههای صنعتی، معدنی و تجاری که تقاضا و نیاز فناورانه دارند، نیازهای خود را در این سامانه ثبت میکنند. بخش دوم نیز مربوط به عرضه از سوی دانشگاهها و مؤسسات علمی است.
آقای قبادیان گفت: در سال ۹۸ و ۹۹ هدف گذاری کردیم ۱۷ هزار و ۱۷۷ بنگاه صنعتی معدنی و تجاری ثبت نام کنند تا امروز ۱۰ هزار و ۳۰۰ بنگاه صنعتی، معدنی و تجاری ثبت نام کردند بنابراین تا این مرحله از طرح ۶۰ درصد پیشرفت داشته ایم.
وی افزود: درطرحهای ثبت نامی هشت هزار و ۵۸۹ هدف گذاری داشتیم که سه هزار و ۴۲۲ طرح تعریف شده است.
قبادیان افزود: در سامانه تاپ در بخش عرصه ۵۱۱ دانشجو ۵۵۳ استاد و ۱۳۶ سرباز ثبت نام کردند.
معاون آموزشی پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: برای ۲۰۰ سرباز تاپ از ستاد کل نیروهای مسلح مجوز گرفتیم که آنها منابع انسانی نخبهای هستند که از ابتدای سربازی خود را در واحدهای طراحی شرکتها و واحدهای تجاری صنعتی که به دنبال کالای دانشی هستند دوره سربازی خود را طی میکنند.
آقای قبادیان افزود: این تعداد دو سال تجربه کسب میکنند و کار یاد میگیرند و از طرفی در کارهای نوآورانه و خلاقانه به واحدهای صنعتی کمک میکنند و در نهایت یا جذب این واحدها میشوند و یا کارگاههایی مستقل ایجاد میکنند.